mrgizmo.blogg.se

Tisdag

Publicerad 2013-04-30 19:48:56 i Allmänt,

Idag följde min kompis Sara med mig till Gizmo. Jag red i kanske 10 minuter men sen började det regna och jag tänkte att Sara skulle få rida innan det började regna ännu mer. Sara red i ca 1 timme och hoppade lite:)
//Julia

Söndag och Gizmodag!

Publicerad 2013-04-28 20:12:21 i Allmänt,

Julia och jag startade dagen med en uteritt tillsammans med Mia och Caroline och alla hästarna var jättefina. När vi kom tillbaka bytte Julia häst och red Gizmo en stund på ridbanan. Han var extra fin i sitt nya träns!
 
 
 
 
 
 
 
//Maria
 
 

6 veckor....

Publicerad 2013-04-27 21:20:18 i Allmänt,

 
Nu har vi haft Gizmo i 6 veckor och det känns som att vi börjar känna honom och han har verkligen allt man kan önska! Idag red vi ut med sällskap, Gizmo kändes pigg och både hästar och människor njöt av det underbara vårvädret. Nya tränset hade kommit och det invigdes såklart och Gizmo ser nu ut som en riktig distanshäst.  
Patrik longerade och busade en stund med Gizmo på ridbanan efter att vi kommit hem från ridturen. Längtar till imorgon!
 
Spana in nya fina distansprylarna från Distansritt.nu!!!!
 
2 av mina 3 favvokillar
 
 
 
// Maria

Ingen ridning ännu

Publicerad 2013-04-25 16:09:55 i Allmänt,

Armen gör fortfarande så pass ont att ridning igår var omöjligt. Däremot gick det fint att pyssla, longera och ta en promenad med Gizmo. Jag älskar honom!
 
 
 
 
 
//Maria
 
 
 

En bra dag trots allt....

Publicerad 2013-04-21 20:00:14 i Allmänt,

Tanken var att Gizmo och jag skulle startat en "prova på" distans på Lovisedalsritten idag. I fredags började jag få ont i underarmen men tänkte att det bara är att köra Voltaren. Men i går morse  kunde jag inte röra handleden och absolut inte rida så det var inte något annat att välja på än att avanmäla oss. Så trist men det blir fler tillfällen såklart. 
Hela familjen åkte ut till Gizmo och vi fick en solig dag där Gizmo longerades av Patrik vilket han gjorde superproffsigt. Vidare red först Julia, sedan Patrik och sist men inte minst Kalle, roligt!
 
 
 
Glad Gizmo!
 
 
G och Julia
 
G och Patrik
 
 
//Maria

Löshoppning

Publicerad 2013-04-20 21:02:17 i Allmänt,

Idag var Gizmo jättelerig så vi tog in honom och borstade. Sen tog vi en promenad och han fick äta lite grönt gräs:D När vi kom tillbaks löshoppade vi honom, han var jätteduktig och tyckte det var riktigt kul!
 
Ute på promenad och allt är spännande...
 
Efterlängtat!
 
 
 
Skojigt sa Gizze:D
 
 
Bästa hästen<3
 
//Julia

Torsdag

Publicerad 2013-04-19 11:50:49 i Allmänt,

Ovädret höll i sig idag med men väl framme i Gottröra tittade solen fram och vi var 3 glada som red ut på en timmes runda. Fick hjälp att sätta dit svanskappan på Podiumsadeln och om det var den (eller om Gizmo var på extra bra humör) vet jag inte men det var som att sitta på en häst med en till växel. Nu behövde vi knappt trava ikapp de andra någon gång och när vi travade blev det lite busigt. Han är så fin och jag längtar efter honom!
 
//Maria
 
 

Vinterpäls av

Publicerad 2013-04-18 10:53:44 i Allmänt,

Igår onsdag var det halv storm så vi höll oss på ridbanan och testade bl.a. nya svanskappan. Den runda magen gör att sadelgjorden åker fram för långt så vi ska testa med en svanskappa, förhoppningsvis är det bara tillfälligt.
Nu börjar vinterpälsen ryka, härligt att se vad som finns under, Gizmo blir nu ännu finare!
 
//Maria
 

Födelsedagsfirande

Publicerad 2013-04-14 21:33:11 i Allmänt,

Imorgon fyller Gizmo 10 år men vi firade honom idag eftersom vi inte är i stallet på måndagar. När vi kom gjorde vi  iordning i stallet. Sedan lastade Mia, mamma och jag Tintin och Gizmo och åkte iväg till Vadet han var jätteduktig att gå in i transporten! Mamma och Mia red iväg i ca en timme (jag var med för att hjälpa till med lastning och så). När vi kom tillbaks red jag en stund på ridbanan. Jag skrittade och travade bommar en liten stund  eftersom Gizmo var ganska trött.
 
 
 
Jag leker cool...
 
 
 
 
 
 
//Julia
 
 

Mellis inne

Publicerad 2013-04-13 21:05:00 i Allmänt,

Helg igen och återigen dags för tappsko.. Viken tur att Mia finns som fixade!
Sedan blev det en 1 timmes uterunda med Gizmo, Quick och Obelix. När vi kom tillbaka tog jag Gizmo själv på en runda och det gick bra även om han var lite spänd. Vid 4 var det dags för mellis och alla hästar fick sin mat i stallet pga det dåliga vädret.
// Maria
 
 
 

Bra onsdag

Publicerad 2013-04-11 09:12:48 i Allmänt,

Idag var hos Gizmo, för första gången själv faktiskt utan övriga familjen. Hela han var inpackad i lera så jag fick pyssla och borsta en bra stund. Han longerades på ridbana med lite tempo ca 45 minuter och blev lite trött. Sedan red vi ut på en dryg timmes skogsrunda och vi kunde äntligen hålla trav ett par lite längre sträckor. Det gick bra, alla 3 hästar var väldigt pigga. På slutet pulsade vi ett par varv på en äng med djup snö och Gizmo blev rejält svettig. Klockan 8 tog vi in hästarna för natten och jag kunde säga god natt till Gizmo för första gången. Mycket nöjd och glad åkte jag hemåt till Vällingby, tacksam för att vi har världens bästa häst och världens bästa stall och tillhörande människor att få hjälp av så här i början!
// Maria
 

Ridning och lastning

Publicerad 2013-04-07 19:09:58 i Allmänt,

När vi kom till stallet red jag och Gizmo en stund på ridbanan. Vi tränade mycket på att svänga med vikthjälperna i alla gångarter. Sen lasttränade vi, det gick bra men i början tyckte han det var läskigt när man stängde bommen men sen gick det också bra:)
 
 
 
 
//Julia:D

Longering på schemat

Publicerad 2013-04-06 22:12:51 i Allmänt,

Lördag och Gizmodag. Vi började med en uteritt och alla tre var pigga dvs Obelix, Tintin och Gizmo. Julia, Gizmo och jag gick på en promenad och vi hittade första gräset för i år, gott sa Gizmo! Efter det gick vi till ridbanan och gjorde ledövningar och longerade, det gick jättebra.
 
På promenad
MUMS!!!!!
 
 
 
 
Finaste mulen i världen! 5 kr=1 puss
 
//Maria:)

Tappsko!

Publicerad 2013-04-03 20:06:00 i Allmänt,

Idag onsdag åkte vi till Gizmo hela familjen, Patrik kom via cykel ;-). När vi tog in Gizmo hade han tappat  skon på vänster fram. Det blev skallgång i hagen utan resultat men som tur var så kunde Mia hitta en gammal sko som passade och slå dit, tack Mia!
Vi 3 ( Julia, Mia och jag) fick sedan en härlig skogstur. När vi kom tillbaka tog vi Gizmo till ridbanan och övade lite back, gas och även att gå över de små broarna.
 
 
 
 
// Maria
 
 
 
 

Måndag

Publicerad 2013-04-01 20:35:24 i Allmänt,

Idag red alla 4 ut eftersom att jag fick låna Tintin. När vi kom tillbaka  gick vi till padocken och lydighetstränade hästarna. Både Gizmo och Tintin var jätteduktiga. Sen red jag lite på Gizmo och han var fin som vanligt. 
 
 
 
 
 
//Julia;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela