mrgizmo.blogg.se

Blandat

Publicerad 2016-07-30 17:20:54 i Allmänt,

Eftersom vi hade problem med lastningen förra året så vill jag verkligen att det ska gå lätt och att Gizmo är helt trygg med transporten,. Nu när vi har en egen är det lättare att träna och idag följde Patrik med Julia och mig till stallet. Nu går han in på en gång, backar inte alls mot bakbommen och vi åkte även en sväng. VI lastade ur och in en gång till och han är helt lugn och jag kan backa ut ett steg i taget. Det känns så himla bra men nu måste jag lära mig backa och vända med släp och som nästa steg själv kunna skicka in honom så jag kan lasta helt själv.
Efteråt tog vi en promenad till ICA och handlade glass till oss människor och banan till Gizmo. Känns som han trivs när vi är flera som pysslar om honom och berättar att han är världens duktigaste häst!
Frukt-och glasspaus
Pigg & fin kille
 

Ridägerkänslan bara fortsätter

Publicerad 2016-07-29 14:05:49 i Allmänt,

Vaknade halv 7 och svischade till stallet för en uteritt tillsammans med Maria och Broadway. Vi skrittade mest men varvade med lugna galopper och klättring. En riktigt mysig tur, hästarna trivs så bra ihop och det känns som att "ridlägret" fortsätter i det oändliga.
Vi var också i och svalkade oss
 
 

Mer Italien

Publicerad 2016-07-28 00:26:15 i Allmänt,

Andra veckan var vi där vi brukar åka i Toscana och här blir det mest bad och mat.
Pinje överallt
Godaste tonfisken
Vår balkong
Tillbaka igen
Tvättat kläder och annat  i 2 dagar 

Tillbaka

Publicerad 2016-07-28 00:12:29 i Allmänt,

Familjen har varit i Italien 2 veckor och är nu hemma igen. Allt har varit toppen men som jag har längtat efter Gizmo. Julias kompis Fanny har tagit hand om honom på bästa sätt när vi varit borta så det känns jättebra. I morse var Gizmo och jag på en längre runda med arabsällskap och efter middagen åkte Patrik och jag ut och lasttränade.
Första veckan var vi Levanto och bodde på ett mysigt pensionat mitt i staden....
 
---med en fin innergård. Vi hade kök i vår lägenhet och åt ofta ute på gården.
Grönsaker fanns om man ville plocka
Grinden ut mot gatan.
En dag gjorde vi en heldagsutflykt till alla 5 byar i Cinque Terre
 
Min favvo Vernazza, lite som på reklamen
 

Husses dag

Publicerad 2016-07-10 21:24:36 i Allmänt,

Idag var det Patriks fördelsedag. Efter firande på moronen följde även han med ut till Gizmo vilket alltid är roligt. Julia red en sväng och sedan borstade och putsade vi på Gizmo allihopa innan han släpptes ut i hagen igen. Nu väntar några dagars sommarlov för guldkillen innan Julias kompis Fanny kommer ut för att titta till och rida honom när vi är borta.
 
Från fönstret i boxen kan man få lite gotttis från husse, skynda på! bara!!!

Dubbla födelsedagar i helgen

Publicerad 2016-07-09 19:00:41 i Allmänt,

Kalle fyller 13 år idag så Julia och jag skyndade iväg tidigt till Gizmo, hon red och jag fixade lite i stallet.  
 
 
 
En mega-bamse-dammsugare var Kalles tårta

Morgonridning

Publicerad 2016-07-08 17:19:21 i Allmänt,

Sista jobbdagen innan semestern så åkte jag först ut till stallet för att det är så himla kul med sällskap. Både Maria med Broadway och jag är morgonpigga så vi kom iväg tidigt. Idag var det en sådan där perfekt ridtur, solen värmde fast det var tidigt, bara lite fläktande ljumma vindar och 2 glada (om än lite trötta) fuxkillar. Vi var ute 2 1/2 timme och hann med en hel del långa galopper och även en paus med bad.
 
 
 
 
 
 
 
 

Det eviga ridlägret

Publicerad 2016-07-06 13:37:52 i Allmänt,

Från att jag var 9 år åkte jag 2 veckor till Gotland varje sommar på ridläger och det var förstås årets höjdpunkt. Kommer ihåg att jag hade med mig en Instamatic-kamera och i den satt en rulle film med 24 och om man hade riktig tur 36 bilder. Då gällde det att planera vad man skulle fota.  2 ridpass om dagen plus ett körpass, allt var roligt men bäst var när vi galopperade längs en gammal järnvägsbank i full fart, alltid barbacka. Resten av året drömde man sig tillbaka, brevväxlade med ridlägerkompisarna och putsade på grimman och tränset som följde med varje år.
Första sommaren vi hade Gizmo fick jag tillbaka nästan samma känsla fast nu var det som ett ridläger som sträckte sig flera månader. Vad som är ännu bättre är att nu kan man välja hur länge man ska vara ute och rida. Nästa vecka börjar semestern och i år ska jag vara en hel dag i stallet, ta med frukost , lunch och middag och vara med Gizmo precis hela dagen utan att titta på klockan, lyllos mig!
 

Lastträning

Publicerad 2016-07-04 21:27:57 i Allmänt,

Patrik var med ut till stallet och vi lasttränade. Vi stängde bommen och luckan utan att han backade en enda gång, duktig kille. Kändes jättebra och det är så skönt att ha en egen transport att träna ordentligt i lugn och ro. 
Den här muggen var en favvo när jag var liten och nu fick jag med den hem från Dalarna 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela