mrgizmo.blogg.se

Lite väl mycket äventyr

Publicerad 2017-10-22 19:09:22 i Allmänt,

Hästig helg med långtur både lördag och söndag. Imorse hade jag bestämt med Maria att rida bort mot det stora sandtaget och klättra. Otroligt mycket folk åt de hållet på helgerna men vi kom ut hyfsat tidigt, strax före 9 och var i sandtaget en knapp timme senare. Vi fick till jättebra träning och när vi var på väg därifrån kom det fyrhjulingar så vi tyckte vi hade tur och de såg oss och väntade på att vi red därifrån. samtidigt ffrån ett annat håll kommer ett gäng crossmotorcyklar när vi är på hemväg. Vi trodde att de också skulle vara i de stora sandtaget men någon kilometer bor finns fina sandbackar i skogen, lite som en berg och dalbana. Vi hör att de närmar sig jättefort och vi försker rida upp på en större skogstig men hinner inte riktigt och de passerar oss på ett par meter i full fart. Hästarna blir jätterädda och kastar sig bakåt in i skogen men vi lyckas sitta kvar och lugna dom. När vi ridit en bit til står en av crossåkarna stilla och först då ser han oss. När de andra kommer nära gör han tecken att de ska sakta ner och vi berättar att de inte sett oss. Gick bra denna gång men hästarna var på tårna på hemvägen och vi hängde löst en gång till båda två. 
Fina fina Gubbis

Sprattligt i kroppen

Publicerad 2017-10-17 13:16:19 i Allmänt,

I söndags var Annika och Bvlgari förbi och vi var ute på en superhärlig runda. Vid ett tillfälle red jag först i bra tempo när Gizmo fick ett riktigt busryck och bockade nästan av mig. Han hade hackamore och då är det svårare att få upp huvudet och resten av ridturen var han jeeeeettepigg. Så igår gjorde vi en repris och red på samma ställe men nu skötte han sig fint. Så nu är han på plus igen, guldkillen!
Den här fina korgen fick vi av Maria och Broddan som tack för hjälpen på tävlingen förra helgen!
Guldisen i kvälls-sol
 

Världens bästa häst

Publicerad 2017-10-13 08:33:53 i Allmänt,

Julia hade dressyrlektion igår och Gizmo hade känts väldigt fin och har återhämtat sig helt från helgens ritt. Isabel kommer ut och rider Gizmo idag och vårat lilla arabgäng träffas på söndag och rider ut tillsammans.
Puss på dig sötis!

Rönningeritten

Publicerad 2017-10-09 13:18:00 i Allmänt,

I lördags var det Julias tur att rida Gizmo på Rönningeritten och som sällskap var vår stallkompis Maria och Broadway med. Det var bara 2 plusgrader när vi kom fram till tävlingsplatsen men som ridväder var det perfekt hela dagen och vi klarade oss precis från regn. Hästarna var jättecoola innan och under start och allt kändes över lag väldigt lugnt med den nya TE-varianten. Det betyder att man har 30 minuter på sig att starta och klockan startar först när man kliver över startlinjen. Patrik och jag hinkade åt tjejerna och alla 4 var hur duktiga som helst. Båda hästarna blev godkända och trötta och nöjda åkte vi hemåt efter en lång dag.
 
 
Innan start
Första groomstoppet
Busiga Brodway
Ute på sista slingan
Julia & Gizmo i mål
 

En till bra hästhelg

Publicerad 2017-10-02 14:10:28 i Allmänt,

Vi har tränat på bra med Gizmo och han känns fortsatt mycket pigg och glad. Han har fått massage av Linda och Isabel var ute i fredags och red ett konditionspass vilket är toppen att hon också vill hjälpa till med träningen. Julia rider CR på Rönningeritten tillsammans med Maria på lördag och Patrik och jag hjälper till.  
Efter lördagens dressyrpass
Skön långtur igår tillsammans med svampplockare typ överallt
Kalle tränar på

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela