mrgizmo.blogg.se

Ny kompis

Publicerad 2015-08-29 19:34:10 i Allmänt,

Idag fick Gizmo en ny kompis, inte vilken som helst utan en underbart söt arabvalack som heter Bvulgari. De blev kompisar direkt och det är ju så snyggt att se dom tillsammans, har saknat fler araber. Många bilder blev det och en del kommer här.
 
 
 
 

Julias tur

Publicerad 2015-08-26 09:24:29 i Allmänt,

Både igår och idag är det Julia som åker till stallet. Har väldigt mycket på jobbet plus att Patrik är borta så det är väldigt bra att vi kan dela upp det lite. igår var dom i ridhuset och körde barbacka-style. Efteråt var det flughuva och Helosan Sol som vanligt och han kan se ganska missnöjd ut (se bild), inget han gillar jättemycket.
 
 

Publik

Publicerad 2015-08-24 20:50:42 i Allmänt,

Idag var det lite blåsigt ute och Gizmo och jag behöver träna på "läskiga saker" och då passade det bra att vara på uteridbanan. VI hade pilatesbollen och prasslande påsar. Lite svårare att få honom att ha fokus på mig ute jämfört med ridhuset. Jag försöker själv ha 100% fokus bara på Gizmo men efter en stund kände jag att någon tittade och såg då att alla hästar i hagarna hade slutat beta och stod på rad och undrade säkert vad vi höll på med för konstigt, jättegulliga!
 
Spana in publiken
Arabig svans tycker matte är snyggt
På slutat stajlade Gizmo för de andra och visade att han kan vara snabb

Komma-ihåg-i-vinter-dag

Publicerad 2015-08-22 17:36:47 i Allmänt,

Patrik har åkt till Nice för att cykla ett 7-dagarslopp. Julia sov hos en kompis och Kalle och jag hade lite sovmorgon tills det inte gick att hålla sig att åka till stallet. Idag var det en sådan där extra härlig hästdag. Gizmo och hans hagkompisar låg när jag kom ut i hagen och hans kompis Loppan snarkade högt. Strålande sol och Gizmo och jag tog oss bort till det vi kallar galoppslingan och Menhammar. Han var pigg och vi gjorde en del trav och galoppintervaller. 
 
 
Dessa enorma hagar får man rida i
 
Inbjudande raka tyckte vi båda två

Bada

Publicerad 2015-08-19 15:56:23 i Allmänt,

Gizmo och jag tog en skrittrunda ner till badplatsen och det var otroligt mysigt. Verkligen perfekt väder, precis som jag kommer ihåg att ridlägren på Gotland var, aldrig regn utan bara solvarm häst varenda dag.
 
Bara shorts
Skönt att plaska
Mororbåtarna är det bäst att hålla koll på

Hemma igen

Publicerad 2015-08-17 10:54:22 i Allmänt,

Första dagen på jobbet och skolan har också satt igång idag. GIzmo verkade väldigt glad att vara tillbaka hos sina kompisar och han går ute dygnet runt igen. Idag får han en vilodag utan oss efter en rätt så intensiv vecka för honom.
Kalle testade också moppen
Bästa killen och Julia

Sista dagarna på semestern

Publicerad 2015-08-14 22:05:24 i Allmänt,

Idag hade vi riktigt bra väder. Nya däcket till bilen hade kommit och vi åkte in till Falun och hämtade det. Barnen och jag var ute med båten och vi tog oss upp i en jättefin å och jag rodde tills det blev för strömt och vi vände hemåt igen. Julia red ett dressyrpass på ängen efter middagen och Gizmo var jättepigg. Vet inte om det beroddde pår att de hade ett svart moln runt sig med knott och var väldigt tappra båda två och skritt var inte att tänka på. 
Vi var i Rättvik en dag
Gizmo & pappa
Gizmo och Patrik på tomten
Alltså vilka fina skogsvägar det finns här tycker vi
Dom här metalliskt blå sländorna har jag bara sett i ån
 
 

...mer Dalarna

Publicerad 2015-08-13 21:55:27 i Allmänt,

I stallet Gizmo får bo finns både ridbana....
..och en fin klippt gräsbana
 
 
 
 
Kalle och jag tog båten och gick i land bredvid en fin bro

Dalarna

Publicerad 2015-08-13 21:40:12 i Allmänt,

I lördags åkte vi upp till Dalarna för en veckas semaster hela familjen inklusive häst. Morgonen började med en svårlastad häst och vi fick lite coachning av bästa Camilla i stallet, tack! I Enköping fick vi punktering på bilen precis innan avfarten och vi rullade in på en obemannad mack. Via försäkringsbolaget fick vi tag på en bärgare som kom en dryg timme senare. VI var inte så där jättesugna på att lasta av Gizmo på macken. Då kom det en fantastisk man och frågade om vi ville ha hjälp, han hade däck som nog skulle passa på sin verkstad en bit bort. Bärgarkillen kom och hjälpte oss av med det gamla däcket och en stund senare kom den snälla mannen tillbaks  med ett  däck som passade och vi kunde köra vidare mot Enviken. 
Gizmo står i ett fint stall ett par hundra meter från mina föräldrar. så lyxigt och vi ser honom från oss. Det vi saknar hemma på Ekerö är fina grusvägar och här finns det i massor.  I morgon ska vi in till Falun en sväng, gå ner i koppargruvan och sedan hämta ett nytt däck till bilen när vi ska hem på lördag.
 
Platt däck på bilen
 
Här kan vi se Gizmo från tomten!
Vi har haft tur med vädret
Julia blev kär i morfars moped
Julia & Gizmo
 
 

Snygga hovar

Publicerad 2015-08-05 19:32:19 i Allmänt,

det var dags för bästa hovslagaren Emelie att komma ut. Hon la om den mjukare varianten av ProPad sulor som får sitta tills nästa gång det är dags. Är ganska säker på att guldkillen hade träningsvärk idag efter John-lektionen i måndags, det märktes när Emelie sträckte på hans ben. 
 
 
 

John-lektion igen

Publicerad 2015-08-03 17:24:01 i Allmänt,

John var ute hos oss igen och jag hade tränat sedan förra gången på att Gizmo ska lyssna direkt, backa, gå åt sidorna och vara med mig till 100% helt enkelt. Vi fick visa vad vi tränat på och det var även att stå på pressening. Det gick mycket bättre än förra gången men att vara konsekvent och ha perfekt timing, huh vad svårt.
Idag fortsatte John med att utsätta Gizmo för läskiga grejer och han förstod att det fanns en mycket osäker häst under den till synes lugna ytan. Han tränade också mycket på att låta Gizmo ha saker runt benen. 
Det var 2 superintensiva roliga timmar och nu har vi massor att träna på till nästa gång. 
 
Badbollarna var superläskiga tyckte Gizmo

Augusti börjar bra

Publicerad 2015-08-01 16:20:33 i Allmänt,

Vaknade med en klarblå himmel så efter frukost åkte Julia och jag direkt till stallet. Julia körde först ett dressyrpass, han var väldigt pigg och fin, och sedan galoppintervaller. Efteråt fick Gizmo en dusch och tvätt med klorhexidinschampo. Nu är alla utslag borta och kvar är nu endast små kala fläckar, mest på rumpan. 
Igår fick vi svar från veterinären och odlingen visade att det faktiskt var regnskållor som vi också trodde. Så det blir fortsatt tvätt ett litet tag till ifall det fortfarande finns några bakterier kvar men annars är allt bra. 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela