mrgizmo.blogg.se

+14 grader och helg

Publicerad 2014-03-29 15:56:12 i Allmänt,

Vi var ute extra tidigt eftersom barnens farmor och farfar fick skjuts till Arlanda i farten. Underbart väder och snudd på vindstilla. Julia red på ridbanan och jag var ute en sväng med Gizmo. Vi testade den lånade Wintec Endurance sadeln båda två. Jag gillade den nog mer än Julia men det viktigaste var ju om den skulle ligga still och inte åka fram. Den flyttade sig lite men inte så mycket faktiskt så vi får testa lite till helt enkelt. Idag drog vi ut bänken och satt och fikade i lä, helt suveränt. 
 
 

Fullbokad vecka

Publicerad 2014-03-27 21:04:32 i Allmänt,

Helst vill jag bara hänga hos Gizmo men den här veckan har det varit extra mycket annat som måste göras. Mycket på jobbet, kalas, styrelsemöte med Mälardalens DRF och så har jag varit iväg och hämtat en begagnad Wintec Endurancesadel som förhoppningsvis kommer sitta bra och inte åka fram på Gizmo. Vi får testa ordentligt på lördag, det blir spännande.
Glad Gizmo från i söndags

Topp 10-dag

Publicerad 2014-03-22 19:47:41 i Allmänt,

Gizmo har inte blivit riden på flera dagar på grund av vädret men idag tog bästa Mia med mig på utflykt och vi lastade och åkte åt Almunge-hållet. Solen värmde och grusvägarna var mjuka och fina och vi var helt överens om att vi hade det nästan oförskämt bra när vi fick lufta våra ädla arabhästar i vårsolen. 
 
Imorse skjutsade jag Patrik till Skimmelvägen och gatan bredvid hette Fuxvägen
Observara kläderna efter en avramling i skritt
Gizmo får posera bergsget

1 år!!!

Publicerad 2014-03-17 10:15:19 i Allmänt,

Igår den 16 mars var det exakt ett år sedan vi fick Gizmo. Det har varit det bästa året någonsin och vi älskar honom så!
Lite bilder från första dagen:
 
Vi är och ska hämta honom, vilken lycka!!!
Irene var snäll och hjälpte oss med transport
Ny hage och nya kompisar
 
Gizmo får titta sig omkring, alla vill leda honom, vi turas om.

Snö igen

Publicerad 2014-03-15 17:10:10 i Allmänt,

Idag var Patrik med och vi tog en promenad tillsammans med Gizmo. Det hade snöat under natten och den lillla snön som kommit packade sig under hovarna men när vi var tillbaka i stallet hade nästan allt smält undan. Vi passade på att gå fram till diverse läskiga saker längs vägen.
 
 
Den här "lakritsrullen" var superläskig sist vi red förbi men idag var den OK
Husse viftar med en trafikskylt

Passa på

Publicerad 2014-03-14 14:50:47 i Allmänt,

Senaste dagarna har vi haft vår och vi passar på att njuta av det sköna ridvädret för det ryktas om kallt och regn/ snö nu till helgen. Alla är nu friska och Gizmo känns fin.
Hallå! vänta på mig
Bästa Gizze
 
 
 
 

Fortsättning på helgen

Publicerad 2014-03-10 09:25:28 i Allmänt,

Fortsatt förkylt så Julia fick stå för ridandet i går vilket hon gjorde jättebra. Gizmo var pigg och fin och trots halv storm kunde både hon och Gizmo koncenterera sig. 
 
Julia & Gizmo
 
Vid longering "med skutt" är det bäst att ta i för kung och fosterland tycker Gizze

Distansgalan

Publicerad 2014-03-10 09:01:35 i Allmänt,

Jag har fått en rejäl förkylning med huvudvärk. I lördags var det superfint väder och jag ville absolut ändå ut till Gizmo. Caroline och jag red ut en runda vi inte kunnat rida på länge när det varit för lerigt men idag gick det ganska bra och gudars vad mysigt det var. Vid lunch åkte Julia och jag vidare till Distansgalan i Uppsala och lyssnade på ett par föreläsningar. 
 
Påpälsad matte kunde inte motstå att följa med Caroline
Vilken lycka
Den här mulen kan man inte se sig mätt på

Ljusare tider

Publicerad 2014-03-07 10:19:52 i Allmänt,

Jag har väl aldrig längtat så här mycket efter våren som nu när vi är med häst. den är verkligen här, och även om det kommer att komma bakslag märks det att ljuset är annorlunda mot för bara några veckor sedan, så skönt. Hästarna har börjat fälla sin vinterpäls och Gizmo är mindre lurvig i ansiktet. Igår blev det longering av "gubbisen" och han var mycket pigg. Efteråt tränade vi de braiga broarna Mia och Caroline byggde förra året. Man glömmer bort ibland att träning är ganska mycket färskvara. Förra sommaren var det ingen som helst sak att gå över dessa men när jag tänkte göra det i tisdags efter ridningen var det stopp. Så igår hade vi bättre med tid och det gick bra efter lite tvekan.
 
 

Bästa Gizmo

Publicerad 2014-03-02 19:00:09 i Allmänt,

Vi var ute tidigt hos Gizmo idag. Mia och Caroline skulle reka lite nya ridvägar på eftermiddagen så Julia red först ganska länge på ridbanan, Gizmo var pigg och jättefin. Irene som jag var medryttare hos tidigare har som sagt lånat ut ett par paddar och idag fortsatte jag att testa dom. När Julia var färdig red jag ut en sväng och Gizmo fick trava uppför en seg backe ett antal gånger. han är så pigg och "lagom" nu och fick som belöning äta gräs en stund när vi var färdiga.
 
Julia & Gizmo
Världens bästa häst
Blött i marken
 

Lördag

Publicerad 2014-03-01 19:42:38 i Allmänt,

Vi kom hem från London igår kväll så imorse åkte Julia och jag till Gizmo så fort vi vaknade. Allt var bra och Gizmo var fin som vanligt.Jag har fått låna ett par paddar som vi testade med olika varianter under sadeln. Det är inte så enkelt att hitta något som passar perfekt då sadeln gärna åker fram efter en stunds ridning.
 
 

London

Publicerad 2014-03-01 19:21:55 i Allmänt,

Familjen har varit i London över sportlovet och jag har varit utan Gizmo i 6 dagar. Inte en hästaffär kunde hittas men vi hade annars jättetrevligt i storstan. Det var vår och solen värmde när den tittade fram. Julia shoppade ordentligt och hittade det mesta hon hade tänkt sig. 
 
Vi bodde jättefint mitt i stan
 
Från London Eye såg vi hur långt som helst
 
Många fina burkar hittades och kom med hem

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela