mrgizmo.blogg.se

Bett

Publicerad 2016-05-31 09:33:26 i Allmänt,

Igår när jag tog in Gizmo hade någom tagit en tugga precis vid sadelläget. Inte alls djupt men det var svullet så det blev en promenad istället så får vi hoppas det lagt sig till kvällens lektion. Gizmo var hur som helst nöjd.
 
 

Långis

Publicerad 2016-05-29 14:10:47 i Allmänt,

Sälllskap idag med hagkompisen Broddan och vi tog oss bort till det största sandtaget. På vägen dit tränade vi på  att både gå först, sist och jämsides. Jag visade Maria några favvobackar och vi hade en riktigt härlig tur på cirka 3 timmar. Det är så roligt att ha hittat en stallkompis som också vill vara ute på lite längre turer. 
Vi njuter av våra fuxkilllar!

Finare än någonsin

Publicerad 2016-05-28 14:51:54 i Allmänt,

Vi hade en riktigt härlig runda idag Gizmo och jag. Det har regnat mycket senaste dagarna och det kan vara halt på vissa underlag. Men då har vi den fantastiska ridslingan som är sandad och där körde vi trav och galoppintervaller. Han var så extra fin idag, pigg men lyssnade hela tiden. Det som också är så skönt är att han egentligen för första gången känns lagom i hull, inte för rund och nu sitter äntligen Podiumsadeln perfekt utan att röra sig en millimeter.
Den sandade ridslingan
Delvis grusväg tillbaka till stallet

Idag igen

Publicerad 2016-05-22 13:33:28 i Allmänt,

Gizmo och jag börjar bli bortskämda, vi hade sällskap idag igen, denna gång av Maria & Broddan. Vi red först bort till Rastaborg och runt deras hagar. Vi var också bort på den preparerade galoppslingan dår vi joggade en lång bit och lät Brodway gå bakom och få honom att ta det lugnt även bakom en annan häst.
Det märktes att vi var ute ett par timmar igår och red på ordentligt i bitvis ganska tungt underlag, idag kunde Gizmo galoppera bakom utan att vilja dra om. En superhärlig runda och det bästa är att vi kan göra om det snart igen. 
Lite envis vinterpäls kvar
Puss på dig Gizze

Ridsällskap idag igen

Publicerad 2016-05-21 14:36:59 i Allmänt,

I gamla stallet stod en annan arab, Bvlgari några månader innan de flyttade till ett stall på Lovön. Annika som har Bvlgari saknar de fina ridvägarna så idag kom dom till oss på Nyckelby och vi var ute på en superhärlig runda. Ett par svängar på Galoppslingan och det blev mycket jogg och galopp. De var jätteduktiga och trivdes med varandras sällskap, så roligt och jag hoppas de kan komma snart igen.
 
Nästan hemma igen, jobbigt för kropp och knopp.

Morgonridning

Publicerad 2016-05-19 18:03:24 i Allmänt,

Julias tur och hon åkte ut till stallet innan skolan. Gizmo hade varit fin och hon skickade ett par blder på killen
 

Härlig kvällstur

Publicerad 2016-05-19 09:12:36 i Allmänt,

Det är alltid såklart roligt att vara ute i stallet och "hästa" sig men ibland är det så där extra extra bra. Det var det igår och vi hade sällskap igen av Maria och hennes Broddan. Dom är jättebra kompisar och trivs verkligen att vara ute tillsammans. Vi var tillbaka strax innan 9 och först då var de andra hästarna på gång att tas in från hagarna, så bra. Vi har verkligen kommit till världens bästa stall!!!!
Känns som 2 brorsor
Alla hästarna har så här fina fönster i sina boxar som nu står öppna, roligt att kika ut.
Har man tur och man gör sig extra söt plockar matte gräs till mig.
 

Lektion Linda

Publicerad 2016-05-18 09:09:09 i Allmänt,

Vi bestämde att Julias tränare Linda skulle rida igenom Gizmo ett pass och så blev det igår. Hon är sååå duktig och Gizmo var så fin. Julia hoppade upp direkt efter och fick känna på honom så nu är hon supertaggad att träna vidare. Idag är det min tur, en kvällstur tillsammans med Maria & Broadway.
 
Linda & Gizmo
 

Mer tillbakablick

Publicerad 2016-05-17 10:24:49 i Allmänt,

Sist Julia red lektion kände både hon och tränaren att det "gick bakåt" och det kan vara lätt att bara se det som går dåligt. Då kan det vara bra att gå tillbaka och se skillnaden i början jämfört med nu. Julia och Gizmo har varit jätteduktiga och det har gått fort och mest framåt sedan Linda började träna dom men som sagt ibland stannar det upp eller till och med som nu går det bakåt för en stund. 
 
 
Det här är första gången Julia red Gizmo ganska exakt 3 år sedan, jösses vad liten hon var och vad rund han var!
Julia & Gizmo för ett par veckor sedan

Gamla minnen

Publicerad 2016-05-17 10:00:27 i Allmänt,

Satt och drömde mig bort bland alla miljarders hästbilder och hittade bl.a. foton från 2012, året innan vi fick Gizmo. Jag var medryttare hos Irene Friederich och älskade hennes fina fuxarab Dariim över allt annat. Vi var båda på kurs på Täby Galopp och kursen innehöll teori som hölls av Madeleine Fridlund, att rida på "plasthästen" och förstås att prova på att rida ett lopp. Irene hade tagit med Dariim och jag fick rida honom (tack Irene, det var bland det roligaste jag gjort) för fullt tillsammans med 5-6 andra och oj så roligt det var. Jag skulle verkligen vilja åka dit med Gizmo någon gång.
Här syns Dariim och även Karin Gaddes Portello som Sabina red.
Glada och leriga, fina Dariim!

Busväder

Publicerad 2016-05-15 21:00:12 i Allmänt,

Julia red lektion för LInda och klarade sig med bara jätteblåsigt väder men en stund senare vräker regnet ner och det är halv storm. 
 

Roligt

Publicerad 2016-05-14 19:59:20 i Allmänt,

Gizmo och jag fick sällskap av hagkompisen Broddan med matte. Vi vill träna på liknande saker och det är så härligt med en annan arab, tempot blir samma i alla gångarter. Plus att när ingen annan hör kan vi tjata om hur bäst det är att ha en fuxarabkille o.s.v. Det var hur roligt som helst och vi ska göra om det snart igen.
Vi väntar på ridsällskapet
Nya regntäcket passade fint...
... och får sig en omgång med "no-bite-cream" så det kanske får vara helt ett tag.

Vanliga skor igen

Publicerad 2016-05-11 09:15:47 i Allmänt,

Nu har vi bestämt att gå tillbaka till vanliga skor och ProPadsulor då vi tror att det är p.g.a. stor rörlighet i strålen som gör att kominationen Razerskor och ProPad sula blir för flexigt och att sömmen inte håller. 
Julia red en sväng efteråt och sedan var jag resten av kvällen i Uppsala för planeringsmöte inför Romfarsritten den 19 juni. Det kommer bli en toppentävling med massor av fina priser.
 
 
 

Fuxkompisar

Publicerad 2016-05-10 08:49:24 i Allmänt,

Idag kommer Emelie och fixar skorna så igår blev bara pyssel i stallet. I helgen ska vi ha ridsällskap, Gizmos arabkompis Broadway, det ska bli jätteroligt.
 
Dom är så söta tillsammans, fuxkillarna

Tappsko

Publicerad 2016-05-08 08:18:02 i Allmänt,

Patrik följde med ut till Gizmo igår och vi var ute ca 2 timmar och gick ner till badplatsen. Gizmo var i till magen och tycker det är rätt skönt även om vattnet är kallt. När vi kom tillbaka upptäckte vi en tappsko trots lugn runda så nu ger jag nog upp razerskorna tyvärr.
 

Besök

Publicerad 2016-05-05 18:29:19 i Allmänt,

Ledig torsdag och mIn jobbarkompis med familj kom ut till stallet, hans dotter Emma red Gizmo och vi hade picnic i skogen. Gizmo var mer än nöjd att få stå och äta gräs bredvid oss och han blev dessutom bjuden på bananer som han älskar. 
Utanför stallet har vi en bra spol/ ryktplats och Gizmo kan spana ut över ridbanan.
Krafft sponsrar med fina priser till Romfarsrittten så detta hade levererats till stallet.

Vårskor

Publicerad 2016-05-02 19:41:49 i Allmänt,

Vi har snart kört med ProPad sulor i ett år nu och de har fungerat fint utom lite i början när vi hade dom som heter extra soft och de vred sig lite. Efter ett par skoningar testade vi Razerskorna men vi hade flera tappskor och vi bytte tillbaka till traditoinella skor. Idag var vår hovslagare Emelie ute och vi bestämde att ge razerskorna en chans till för jag tror på ide´n. 
Emelie upptäckte en utläkt liten hovböld på höger bak så kanske kan det varit det som gjort att han belastad fram och att det är därför han haft ont i musklerna. 
barfota för ett ögonblick
OK, test 2 med Razerskorna
tillbaka i hagen
 

Valborg

Publicerad 2016-05-02 11:28:27 i Allmänt,

En månad har gått sedan vi bytte stall och vi trivs som bara den. Gizmo rör sig på ett helt annat sätt än tidigare då han har en  större hage plus att de går ute så många timmar per dag. Valborgshelgen har varit toppen med sol. I lördags red Julia och jag gick med och vi svängde förbi det gamla stallet och hälsade på. Igår var jag ute på en lång skrittrunda och det var oslagbart härligt, hade kunnat vara ute hela dagen. Idag är det dags för nya skor.
 
Från i lördags...
 
Fina ridslingan
inbjudande raka!!!
varierande underlag 
matpaus
tillbaka till lunchen
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela