mrgizmo.blogg.se

Äventyr på riktigt för en 08:a

Publicerad 2013-11-27 10:51:56 i Allmänt,

Igår red jag ut tillsammans med Mia och hon tog med sig Obelix som handhäst. Det var inte alldeles kolsvart när vi red ut så vi sa att vi rider in i skogen och jag gick först med Gizmo. Obelix var pigg som få och puffade först på Gizmo att gå fortare. Han blev som en ny häst med massor av energi och verkade tycka det var hur kul och spännande som helst. När vi kommit en bit in i skogen så slutar plötsligt min pannlampa att fungera. Så håller den på av sig själv och slår av och på. Det blir så komiskt för jag ser redan dåligt ändå så det är som att blunda när den släcks och Obelix springer samtidigt i zick-zack framför oss. Vi tjuter av skratt.Gizmo är fantastiskt tålmodig med sin konstiga människa, han måste ju undra ibland.
Allt gick bra och mer spännande än så här behövs nog inte. Patrik har fixat till pannlampan så förhoppningsvis funkar den som den ska nästa gång. 
 
//Maria 
 
Världens mysigaste sadelkammare? Bara fikat som fattas.

Fest för hästarna

Publicerad 2013-11-24 14:34:54 i Allmänt,

Mia och jag fick en lugn tur i solen på förmiddagen. Sedan knäckte vi första balen höensilage och gissa om Gizmo tyckte det var gott! Nu får dom det blandat med vanligt hö några dagar.

// Maria
Förväntansfulla killar spanar in ensilagebalarna

Broddar på

Publicerad 2013-11-23 19:44:58 i Allmänt,

Idag hängde Patrik med och det var roligt. Det var någon minusgrad och lite halt i gräset men vi tog en promenad med Gizmo och det var jätteskönt. Tillbaka i stallet longerades Gizmo och han var pigg och glad. Han fick också på sig broddar eftersom det verkar som att det ska hålla sig på minussidan ett tag framöver. Mia hade gjort så fint i sadelkammaren med adventsbelysning och julpynt och vi hade en lång fika inne i värmen. Från och med imorgon blir det övergång till höensilage för hästarna och vi ska räkna på mängden grovfoder Gizmo behöver utifrån analysen.
 
//Maria
 
 
 
 

Fortsatt milt

Publicerad 2013-11-18 08:04:38 i Allmänt,

Även söndagen bjöd på sol och flera plusgrader. Rätt så blåsigt och det var pigga hästar vi red ut på. Gizmo har nu tjock vinterpäls och ser nästan lika lurvig ut som när vi fick honom. 
 
// Maria
 
Typ oemotståndligt söt tycker vi
 
Här var det lurvigt!
 
 

Hela gänget

Publicerad 2013-11-16 15:39:48 i Allmänt,

Bilen visade 10 plusgrader imorse när vi åkte ut till stallet och det var strålande sol, nästan som en vårdag fast det är 2 veckor kvar till advent. Julia fick låna Tintin så vi red ut alla 4 på mycket pigga hästar. Vi har det faktiskt galet bra!
 
// Maria 
 
 

Pannlampstider

Publicerad 2013-11-14 19:59:27 i Allmänt,

Gizmo verkar helt återställd efter sin sträckning och idag red Julia ut på en skrittrunda på Gizze tillsammans med Mia och Obelix. Det blev premiär med Patriks före detta cykellampa. Julia sa att han varit pigg så det är bra.
Vi satte upp en ny slicksten, nu med hallonsmak.
Lite suddiga mobilbilder på mina Favvosar!

// Maria





Fortsatt promenaddag

Publicerad 2013-11-09 19:19:51 i Allmänt,

Julia ocj jag tog en längre promenad idag med Gizmo och de var jätteskönt. Vindstilla och en hel del plusgrader så inget att klaga på. Vi mötte fina Quick och Caroline som varit ute på en långrunda, lite avis blev vi allt.
 
// Maria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pysselvecka

Publicerad 2013-11-08 09:19:41 i Allmänt,

I helgen märkte vi att Gizmo sträckt sig så i veckan har vi varit ute hos honom och masserat, haft på liniment och tagit skrittpromenader. Mysigt med extratid för att pyssla i stallet. Det är bättre men vi fortsätter med promenader i helgen i alla fall. Jag har köpt en Back on track ryggvärmare, den långa modellen och fäst den i ett nytt stalltäcke (se bilden), det blev jättebra. 
 
// Maria 
 
 
 

Lugn söndag

Publicerad 2013-11-03 17:21:18 i Allmänt,

Igår efter ridningen märkte vi att Gizmo måste ha sträckt sig då han var hård på höger skinka. Så idag fick han massage, liniment och en promenad. Muskeln kändes inte lika hård idag men han får ta det lugnt några dagar så får vi se. 
Gizmos boxgranne Quick har en slicksten som man hänger i taket. När Gizmo har stått i stallgången har han varit väldigt intresserad av den och igår hängde vi upp en egen till Gizmo. Man kunde se att han slickat på den ganska mycket så ett bra köp.

// Maria




Fortfarande älgjakt

Publicerad 2013-11-02 19:57:30 i Allmänt,

På vägen ut till Gizmo stod det massor av bilar utmed vägen och flera skyltar med "jakt pågår". Caroline  och jag tog därför en runda som går mestadels på bilvägar och det gick bra. Vi bär också reflexer så att vi och hästarna syns bra. Skönt att det bara är lördag och en ledig dag imorgon också!
 
// Maria 
 
 

November

Publicerad 2013-11-01 18:53:13 i Allmänt,

Julia fick låna Tintin så hon, Mia och jag var ute på en skön runda. Vi träffade på en jägare som sa att det var en del andra i närheten och jagade. Som den 08 jag är känns det lite läskigt att gamla farbröder springer omkring med gevär, tänk om dom tar fel på vår kamouflage-fux och en älg!

// Maria



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela