mrgizmo.blogg.se

Vila

Publicerad 2016-04-26 22:29:43 i Allmänt,

I lördags märkte vi att Gizmo inte var som han brukar när Julia red. Först trodde vi att det var något vid sadelgjorden som irriterade honom. Han visar tydligt när det är något som är fel och igår skulle Julia egentligen ha lektion.  Linda tittade då igenom Gizmo och vi tror han har sträckt sig i hagen. Det har regnat rejält senaste dagarna och då blir det halt och hagarna är så pass stora här så de springer mycket vilket han inte är van vid. Nu blir det skritt på "ohalt" underlag att par dagar så får vi se. Annars är allt bra och idag när jag var ute fick vi hälsa på det nya fölet som föddes inatt.
 

Sällskap

Publicerad 2016-04-22 06:51:52 i Allmänt,

Igår fick Gizmo och jag sällskap av Linda som är Julias tränare och hennes fina fux. Vi red förbi ett av grannstallen, Sundby som är jättestort och består av flera stallar. En skön tur i solen innan regnet kom.



Söndagsrunda

Publicerad 2016-04-18 08:55:59 i Allmänt,

Gizmo känns så tillfreds nu och jag tror att det beror på att hästarna går ute så mycket här. Igår var vi ute på en  lång runda, det var mysigt även om det kom några riktiga störtskurar.
 

Födelsedag

Publicerad 2016-04-16 15:41:23 i Allmänt,

Igår fyllde Gizmo 13 år och Sara var där och tog hand om honom så idag blev det lite firande istälet. Julia och jag åkte tillsammans till stallet och efter ett par timmar kom även Patrik cyklande och Gizmo och vi människor hade födelsedagsfika. Han fick massor av bananer och såg väldigt nöjd ut.  
Innan fikat gick jag med Julia som red Gizmo coh hon visade mig vart hon och en kompis (som har sin häst i grannstallet) red tidigare i veckan och det är ca 1 timmes runda på vår sida Ekerövägen med fint underlag.
Många bilder blev det:
Får plats hur mycket som helst i nya ryktväskan
Vid Nyckelby bakom ICA-affären
Fina ridvägar längs bilvägen
Fin raka längs hagarna i stallet
Idag var han så där alldeles perfekt pigg 
Bästa killen i stan
Gizmo och kompisen Broadway

Prylar

Publicerad 2016-04-14 09:07:08 i Allmänt,

När man byter stall är det ett perfekt tillfälle att gå igenom alla hästprylar. En del saker har vi gett bort och en del lämnat in till back2use i Abrahamsberg. Vi hade 4 sadlar så 2 har vi satt ut på Blocket. Vi hade något regntäcke för mycket men det löste sig snabbt då en av Gizmos nya hagkompisar har som specialitet att strimla dessa utan en chans att laga. 
Nu kan vi fylla på med lite nytt som den här fina ryktväskan med massor av smarta fack
När vi var i NY i somras köpte jag en hovkrats och det var den bästa någonsin (har aldrig tänkt på att det kan vara någon direkt skillnad). Den försvann precis innan vi bytte stall och jag har saknat den varje dag, igår kom nya på posten!!!!

Lektion på ridbanan

Publicerad 2016-04-11 12:23:19 i Allmänt,

Åkte ut först på eftermiddagen igår till stallet och hämtade upp Julia och hennes kompis Fanny i farten. Kanonväder och vi satt ute och fikade innan vi hämtade in Gizmo. Han fäller jättemycket och det är såååå roligt att borsta honom och se hans fina tunna sommarpäls komma fram. 
Fanny red först ut en sväng och sedan hade Julia lektion för Linda. Gizmo skötte sig bra trots alla nya saker runt ridbanan.
 
Alla fina bilder har Fanny fotat

Vi trivs

Publicerad 2016-04-09 17:08:00 i Allmänt,

Idag var en sån där extra skön dag, lördag, bra väder och inget bokat, bara stallet. Det känns som Gizmo funnit sig bra tillrätta med sitt nya stall med allt vad det innebär. Idag red vi över vägen på vår "gamla sida" men på mestadels nya ridvägar som var jättefina. 
En lyxig sak är att Nyckelby gård är återförsäljare av Krafftprodukter, potataisproteinet som Gizmo äter vintertid och även en hel del hästtillbehör till bra priser. 
Patrik kom cyklandes förbi och hälsade på guldkillen och det blev en riktigt mysig dag i stallet.
 
Ge mig bananen....
... i alla fall slumpen..
...tack husse!

Nya rutiner

Publicerad 2016-04-04 11:49:00 i Allmänt,

I lördags fick Gizmo vara ifred med sina nya kompisar men igår pysslade jag om honom först och efter det tog vi en promenad runt hagarna. Lite fnorkigt var det, speciellt när man går mellan lösdriftshagen och vägen vilket är smalt. Ett gäng på cirka 10 hästar hängde med oss på andra sidan staketet och det tyckte Gizmo var i läskigaste laget men lyssnade ändå på mig. 
En av de bästa sakerna med det här stallet är att hästarna går ut halv 6 på morgonen och in halv 8 på kvällen, alltså mer ute än inne.
 
.
Aaaahhhhh lunch
 

Nyckelby Gård

Publicerad 2016-04-02 15:54:33 i Allmänt,

Igår flyttade Gizmo till Nyckelby gård, ett stall nästan granne med det gamla. Det står ca 35 hästar här varav ett gäng går på lösdrift. De resterande hästarna står i 2 stall och Gizmo står i det som kallas det nya stallet och där ryms 8 hästar. Vi kom dit igår vid middagstid och han fick stå inne tills på morgonen. 
I morse var Julia och jag där och tillsammans med Agneta som har stallet och vi tog ut Gizmo och en av de 2 hästar han ska gå tillsammans med. I den ena grannhagen var det ett gäng ston och den hästen vaktade "sina tjejer" men Gizmo höll sig på en gång nära de hästar på den andra sidan. Efter någon timme kom den andra hästen Gizmo ska vara tillsammans med, en arabvalack som heter Broadway. Och dom såg ut att komma bra överens diekt så det här blir nog jättebra. Julia och jag lät dom vara ifred och tog en promenad runt åkrarna där man kan rida och den rundan tog ca en halvtimme och var hur fin som helst.
Hej då busiga fölis!
Gizmo i sin nya låda
 
Grannarna till vänster fick man hänga med
Nya arabkompisen Broadway
de verkar komma överens direkt
 
Nyckelby gård
Fuxkillarna
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela