mrgizmo.blogg.se

Första avramlingen

Publicerad 2013-07-30 23:01:56 i Allmänt,

Idag red Mia och jag ut. Vi red slalombacken, men efter 3 vändor blev Tintin rädd och Mia ramlade av, då blev Gizmo också rädd och jag ramlade av.
 
//Julia
 
 
 
 
 
 
 

Rimboritten

Publicerad 2013-07-28 15:36:21 i Allmänt,

Igår lördag var Caroline och jag med och hjälpte Mia som startade 8 mil med fina Obelix. Fantastiskt väder för oss som tittade på längs banan men kanske lite i varmaste laget för hästar och ryttare. Mellan andra och tredje slingan så kom det in ett riktigt oväder med störtskurar men det klarnade snabbt upp och sista slingans 2 mil var betydligt svalare. Obelix blev godkänd och var fräsch som en nyponros efter, duktigt.
Idag var vi ute hos Gizmo och Caroline och jag hade en suverän tur med en rejäl galopp på en stor äng vilket väckte upp hästarna ordentligt, roligt. Det verkar börjar minska på bromsar också.
 
//Maria
 
 

Vilken kanonsommar!

Publicerad 2013-07-26 18:30:49 i Allmänt,

Igår torsdag skyndade vi ut till Gizmo. När vi hämtade hästarna i hagen kom dom springande, ivriga att få komma in en stund. Det är fortfarande mycket broms så Mia tar in dom mitt på dagen, toppenbra!
Mia och jag red en sväng och hade med Tintin igen som löshäst. Han vill helst gå bakom Obelix och hålla Gizmo sist. Om däremot Gizmo går först är det ok för honom att gå sist. Varmt och skönt men hästarna har det jobbigt med insekterna. När vi kom tillbaka tog Julia över. Hon fick prova en dressyrsadel på Gizmo som hon gillar.
Våra egna stigbyglar till Podiumsadeln har kommit så nu är den komplett.
I onsdags var vi på en "shopping-tour", fem hästaffärer där jag bl.a. hittade ett till schabrak, vintertäcke och snygga hinkar plus jodhpurs och short chaps till Julia.
 
//Maria
 
 
Hjälp, rädda oss från bromsarna! Alla vill in.
Julia testar dressyrsadeln.
 
 
 
 
 

Tillbaka, slut på Gizmos sommarlov

Publicerad 2013-07-25 21:54:19 i Allmänt,

 
 
 
Vi har varit i Italien på semester så Gizmo har fått sommarlov i nästan 2 veckor. Skönt för honom att chilla med kompisarna och ägna all sin tid åt att äta. Vi människor har också haft det väldigt bra men härligt att vara hemma igen nu när Gizmo finns i familjen.
 
//Maria
Lite bilder från Italien:
 
 
 
Vi var i Grosetto en kväll och tittade på galopp.
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Publicerad 2013-07-10 21:04:58 i Allmänt,

Idag åkte hela familjen till Gizmo. Vi tog in honom och sadlade direkt, jag började rida, sen mamma och sen longrade pappa och höll på lite på ridbanan.
 
 
 
 
//Julia
 
 
 

TREC-introduktion

Publicerad 2013-07-08 09:50:29 i Allmänt,

Igår söndag var det dags för en introduktionskurs i TREC på Mälby. Vi var 6 ekipage och vi höll till på den sk. äventyrsbanan. Vår trevliga och mycket pedagogiska instruktör Susanne gick igenom lite regler och ett par "uppgifter" i taget som vi sedan fick träna på. Något som var svårt för de flesta var att ställa hästen i en markerad cirkel, ta ner stigbyglarna, lägga tyglarna över hästens hals och sitta upp medans hästen står helt stilla, allt inom 15 sekunder (utan pall) ;-).
Vi provade också något som heter "låga grenar" där man ska rida under några pinnar och avståndet till pinnarna var ca 40 cm högre än hästens mankhöjd, bild nedan.
Vi gick också upp till ridbanan och hoppade ett hinder, red i korridor och tränade på en uppgift som går ut på att hästen ska ställas i en cirkel, ryttaren går ut från cirkeln och hästen ska sedan stå kvar i 10 sekunder, det var Gizmos paradnummer!
 
Sammanfattningsvis en inspirerande dag!
 
// Maria
 
 
 
Foto: Bonnie Karlsson
 
 

Äntligen helg

Publicerad 2013-07-06 19:27:37 i Allmänt,

Jag som alltid varit så morgontrött behöver numera aldrig ställa klockan när det är "Gizmodag". Barnen är i Norrland, Patrik skulle cykla så jag åkte själv ut till Gizmo. Förmiddagen ägnades åt att göra fint på äventyrsbanan eftersom vi ska ha en introduktionskurs i TREC imorgon söndag.
Caroline, Mia och jag tog en liten tur runt Mälby efter lunch.  När vi kom tillbaka  hoppade vi en stund på ridbanan och som avslutning gick vi ner på äventyrsbanan och testade de flesta av "hindren"/ stationerna, oj vad roligt och svårt!
Fortsättning följer imorgon.
 
// Maria
 
Foto: Caroline Rogner (från i lördags)
 
 
 
 

vila

Publicerad 2013-07-04 10:01:34 i Allmänt,

Gizmo ska få några dagars vila efter helgens ritt men igår var jag ute hos Gizmo och bara pysslade om honom lite. Bromsarna är jobbiga för hästarna så de står inne mitt på dagen när de är som värst. Jag tog Gizmo i grimma och vi tog en promenad i det sköna vädret. Hittade också ett par schabrak att ha under sadeln som han kan ha "till vardags" och det ena passade fint.
Följde med Caroline och Quick på kvällen till Lovisedal då de var med på WE-träning, det var väldigt duktiga båda två!
Ingen kamera var med så det blir ett par bilder från i lördags.
 
//Maria
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela