mrgizmo.blogg.se

Finbesök

Publicerad 2014-07-31 18:46:19 i Allmänt,

Idag fick Gizmo och jag besök av Irene, Liselott och hästarna Ferrari och Dariim. Jag har berättat hur fina ridvägar det finns här trots att det är så nära stan så nu kom dom ut hit till Asknäs. Vi började i det stora sandtaget och jösses vad fort det gick uppför backarna när vi hade Ferrari först som draghjälp! Lite som Gröna Lund fast 1000 gånger roligare.
När vi kände oss nöjda där fortsatte vi mot fler backar och på vägen hittade vi en fin äng att galoppera på och sköna sandiga vägar. Vi kom också fram till den badstrand Gizmo och jag var vid på vår första långtur och hästarna tyckte det var jätteskönt att svalka sig och dricka. Hemma i stallet igen efter nästan 4 timmar tog vi en fika innan det var dags för gänget att åka hem. En superhärlig dag och jag hoppas verkligen det blir fler gånger.
 
Liselott & Ferrari körde några extra backar, vi andra vilade
Lydiga Ferrari går lös
Skönt att svalka sig 
Favvo-fuxarna
Gizmo spanar (vassen var god)
 
Ferrai & Dariim

Äntligen galoppslingan!

Publicerad 2014-07-29 18:03:21 i Allmänt,

Idag red jag ut tillsammans med 2 sköna tjejer från stallet, Linn och Helene. Helene känner till alla ridvägar och framför allt hittar hon till galoppslingan som jag suktat efter sedan vi flyttade ut till Ekerö. Vi hade en varm och härlig dag och efter kanske en timme var den där, slingan, jättefin. Nu hittar Gizmo och jag förhoppningsvis dit själva nästa gång, längtar redan.
 
 

Nya vägar

Publicerad 2014-07-28 19:36:52 i Allmänt,

Gimzo och jag hittade nya vägar och idag var vi och snurrade vid ett till sandtag där Bosse tog med oss när vi var nya. Tyvärr hittade jag inte exakt samma väg som då med en badplats och en brant stig som ledde upp längs kanten på sandtaget. Däremot hittade vi andra  backar och en liten öppning vid strandkanten att ta sig ner och dricka vatten. En härlig tur blev det, vi har det så himla bra!
 
 
 

Lektion

Publicerad 2014-07-26 15:55:03 i Allmänt,

I förrgår red Julia lektion för Bea och Gizmo fick hoppa små skutt. Det gick bra trots hela 3 avramlingar så igår blev det avramlingssbullar i stallet. I morse red jag ut klockan 8 innan temperaturen hann visa över 30 grader och vi fick en skön tur.
 
 

Lite annat

Publicerad 2014-07-22 23:38:11 i Allmänt,

Vi var med barnen på Gröna Lund och de åkte allt vad de ville och orkade. Strålande sol och närmare 30 grader i skuggan väntade vi vuxna mest i skuggan och hade det också bra. När vi kom hem  åkte Julia och jag ut till Gizmo och Julia red en stund.
 
Kalle & Julia
 
 
Paus i skuggan
Julia & Gizmo
Så här glad blir man när man får rida världens bästa
 
 

Backträning

Publicerad 2014-07-21 16:54:07 i Allmänt,

Gizmo och jag var i sandtaget och backtränade ganska tidigt imorse innan det blev jättevarmt. Han kändes pigg och glad och jag känner mig lycklig med 4 veckors semester kvar vilket betyder 4 veckor med Gizmo!
 
 
En fin backe
Bästa Gubbis
....och en annan fin backe
På väg hem igen

Hemma igen

Publicerad 2014-07-20 08:19:26 i Allmänt,

Vi människor har varit i Italien och Gizmo har också haft semester men hemma i stora sommarhagen. Vi är snart på väg till stallet och jag har längtat så efter honom. I alla fall har vi haft det jättebra med massor av badande, läsande och ätande. Det är sjätte året i rad vi semestrar i Italien så nästa år blir det kanske någon annanstans....
 
Kalles favoritmat
Köksfönstret laddat med proviant
Julia på balkongen
Castiglione della piscaia, gångavstånd
Mot stranden
Husen ligger helt inbäddade i pinjeskog som skuggar hela dagen
Julia
Varje dag äts det bomboloni, munkar fyllda med vaniljkräm
Kalle

Semester för Gizmo

Publicerad 2014-07-11 23:14:24 i Allmänt,

Från och med  imorgon är det en veckas semester för Gizmo så idag var Julia och jag ute och pysslade med honom. Intervallträning i backe stod på schemat och han var jätteduktig.
Den här braiga backen ligger precis bredvid stallet
 
Utsikt från backen

Lektion igen

Publicerad 2014-07-10 18:26:12 i Allmänt,

Julia red lektion igen för Bea och både Patrik och mina föräldrar var med och tittade. De hade med sig 2 stora kartonger med Leksands-häst-knäckebröd från Dalarna, fint för en hungrig fux.
De var också och fikade på Asknäs gård efteråt, det är superlyxigt att det finns ett cafe´som granne.
Julia & Gizmo
Nyduschad
en riktig rulltårta
 
så där ja, de var bättre!
 

Kalle 11 år

Publicerad 2014-07-10 17:56:41 i Allmänt,

Alla i familjen utom jag har semester/ sommarlov och igår var det Kalles 11-årsdag. Julia hade med sig en kompis  ut till Gizmo på dagen så att vi kunde fira Kalle lite senare på eftermiddagen. Det var beställt en ljusblå tårta med chokladbollar runtom till fikat och till middag ville Kalle ha pannkakor med Nutella.  Då fick det bli så.
 
Kalles födelsedagstårta
 
Öppnade en jätteburk med världens godaste tonfisk till middagen

Sommar på riktigt

Publicerad 2014-07-06 20:25:02 i Allmänt,

Igår morse släppte vi ihop Gizmo med två fina skimmlar, Crumelur och Crut. Jag hoppas att det fungerar och det ser ut som att de är högre i rang jämfört med Gizmo och han får snällt vänta när de andra killarna hälsar på tjejerna i hagen bredvid. Igår var vi där hela dagen och fixade i hagen bredvid och kunde då ha koll på grabbarna. Imorse åkte jag ut ensam och Gizmo och jag tog en tur på 3 timmar och hittade nya vägar. 
Gizmos favvotjejer
Gizmo & Crumelur
Den med smör på....
Gizmo & Crut
 
 
 
 

Lektion

Publicerad 2014-07-03 21:50:21 i Allmänt,

Julia & Gizmo hade dressyrlektion idag för Lisa Ingelstam som annars håller till på Karbytorp. Det lustiga var att vi kom på att hon och jag jobbat tillsammns för 25 år sedan. Lisa var jätteduktig och pedagogisk och förhoppningsvis kommer hon ut till Asknäs snart igen.
 
 Både Julia & Gizmo var duktiga
 
 
 
 

Bästa hästen

Publicerad 2014-07-03 08:29:55 i Allmänt,

Sedan tävlingen i lördags har vi bara varit ute hos Gizmo och promenerat honom men igår skrittade jag ut en sväng och han kändes så fin och tillfreds på något vis. Idag ska Julia rida lektion för en ny tränare så det blir spännande.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela