mrgizmo.blogg.se

Advent och lera

Publicerad 2015-11-29 16:06:09 i Allmänt,

Hemma känns det som vi maxat pyntandet med extra många ljusslingor och adventsljusstakar. Gizmo ska också få det lite julfint hos sig. Idag tog det lång tid att sanera honom och när han släpptes ut ihagen tog det inte många minuter innan han var om möjligt nu lerigare.
Första saffransbullarna klara
Perfekt rullställe
Lerinpackad
 
 
Kompisen Listo är ren och fin

Lektion igen

Publicerad 2015-11-26 10:13:21 i Allmänt,

Julia red lektion för Linda i helgen när vi var i Köpenhamn och det hade gått riktigt bra och igår var det dags igen och jag följde med och titttade. De fick träna mycket övergångar och att lyssna direkt utan att det blir så där segdraget. Både Julia och Gizze var rejält svettiga efteråt och såg väldigt nöjda ut. 
 
Suddigt blir det

Köpenhamn

Publicerad 2015-11-23 12:08:39 i Allmänt,

Inte så ofta, men ibland gör jag saker som är ohästiga som nu i helgen. Patrik och jag var 3 dagar i Köpenhamn, bodde på favorithotellet, åt god mat och promenerade en massa. Den första snön kom på lördagkvällen och det blev riktig julstämning i stan. Nu är jag tillbaka på jobbet och räknar timmar tills det är dags för stallet!
 
 
Smörrebröd hos Ida Davidsen
Hotellbaren är mysig
Under hösten har jag följt dokumentären på SVT om Marta på sin salong Guldsaksen
I lördags kväll när vi kom ut från restaurangen snöade det
Hotellfrukost på 20:e våningen
Efter frukosten i söndags stannade vi inne några timmar i det varma hotellrummet innan vi gick ut på stan

Hästspa

Publicerad 2015-11-17 19:59:12 i Allmänt,

Igår var hovslagare Emelie ute och slog på tappskon+ sulan som genom ett under satt kvar på sniskan tills vi kom hem till stallet. Hittills har Gizmo gått naken dygnet runt om det inte regnat ute men från och med imorgon blir det täcke i hagen, jag ger upp mot leran. Han har aldrig varit så lerig som idag när jag kom så det blev ett riktigt hästspa. Han såg ut att njuta faktiskt och han schamponerades och fick duscha riktigt varmt vilket han tyckte om. Handdukstorkades och sedan på med fleecetäcke och in i ridhuset för lite lydnadsträning..
Skön pysselkväll i stallet alltså. I morgon ridlektion igen för Julia,
Hagkompisen Listo & Gizze
Nybadad fux

Hängde löst

Publicerad 2015-11-15 14:48:34 i Allmänt,

Planen idag var att köra intervaller borta vid galoppslingan. Fint sandunderlag och Gizmo var pigg. När vi kom in i skogen blev han rädd för något och gjorde en helvändning på en millisekund. Var helt säker på att åka av men lyckades kravla tillbaka med ena skon hängandes kvar på tårna. Tillbaka i stallet ser jag att ena framskon vridit sig och bara satt i 2 söm . Bara att dra av och ringa Emelie som kunde komma förbi i morgon, tack!


Lektion

Publicerad 2015-11-14 18:38:08 i Allmänt,

Genom tips från hovslagare Emelie hade Julia dressyrlektion för en tjej, Linda Bergman. Hon var verkligen pedagogisk och hennes sätt att lära ut passade Julia jättebra. Både häst och människa såg nöjda ut och vi pratade efteråt om att hon skulle kunna komma ut regelbundet och hålla lektion. I morgon är det min tur att rida, tjohooo!
 
 

Massage

Publicerad 2015-11-07 22:56:09 i Allmänt,

Gizmo fick massage igen, han verkade gilla behandlingen och efteråt tog vi en promenad. och fick trevligt sällskap från stallet.
Fick den här bilden från Malin som har stallet, hon tyckte det såg ut som att Gizmo var på väg till en fest. Kan ha varit det eller så sov han gott efter massagen.

Ledövningar

Publicerad 2015-11-05 09:16:43 i Allmänt,

Har väl alltid tänkt att Gizmo och jag är rätt bra på det där med att leda, han håller sig bakom mig och ....ja går och sover i sin lilla värld. Förra veckan med John tränade vi ledövningar, Jätteroligt att faktiskt ha hästen med sig. Så det har vi tränat på.
 
 

Razerskor

Publicerad 2015-11-03 09:44:01 i Allmänt,

Efter en inkörningsperiod med endast propadsulor (först extra mjuka och sedan "normala") tillsammans med vanliga skor testar vi nu även Razerskor. 
 

Sista dagen på höstlovet

Publicerad 2015-11-02 09:26:22 i Allmänt,

Igår var både Julia och jag ute i stallet och vi byggde upp en liten bana för markarbete. Gizmo var väldigt framåt och fin, kanske en kombination av bommar, hinder och en ny sadel som inte stör honom. Kul var det i alla fall. 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela