mrgizmo.blogg.se

Trivs som fisken i vattnet

Publicerad 2018-08-26 21:46:13 i Allmänt,

En vecka har gått sedan Gizmo bytte stall. Vi har ju trivts bra på det gamla så jag har inte funderat på något annat men då vi blev uppsagda så hade vi inget val. Men åh vad det känns bra i det inya stallet, Gizmo trivs så bra, han känns lugn och nyfiken på allt nytt. Jag älskar att det är så bra ordning på precis allt. 
Vi bekantar oss med allt nytt
Påklädd för jobb
Julia testar utebanan....
...som är enorm!
Har det någonsin varit så mycket äpplen som i år?
 
Det finns fina beteshagar man kan släppa in hästarna i om man vill

Nytt stall

Publicerad 2018-08-19 18:06:13 i Allmänt,

Vi har flyttat i helgen till stall Rastaborg på Ekerö. Ett par busshållplatser från Nyckelby Gård så samma fina ridvägar. Tidigare i somras blev i princip alla inackorderingar uppsagda till stor del på grund av foderbrist. VI har trivts så bra på Nycleby så först kändes det jättetråkigt men på slutet har vi längtat att få flytta. De bästa är att Gizmos kompis Brodway flyttar med och de både delar hage och är grannar i stallet. Så igår var det heldags-hästande, först packade vi transporterna med alla grejer och körde över till det nya stallet. Sedan tillbaka och red över hästarna. 
Imorse var Julia och jag där ganska tidigt och då var de ute i sin nya hage och såg så nöjda ut att få äta saftigt gräs. Vi fortsatte att få ordning på alla saker i stallet och lät hästarna bara vara i sin nya hage men vi hade en fikapaus inne hos dom. 
Hej då Nyckelby....
...på väg till Rastaborg....
...nya lägenheten/ stallet. Gizmo gillar sin lucka att titta ut och har höpåsarna på ena sidan och Broddan på den andra.
Nya hagen där det jobbades för fullt med att kllippa gräs

Olika slags hästkrafter

Publicerad 2018-08-11 14:08:15 i Allmänt,

Förra helgen gick helt åt andra hästkrafter. Lördagen var det Kalles första tävling och den innehöll allt, regn/åska och sol blandat hela dagen. Så jag vet inte hur många gånger vi bytte däck och för Kalle var det första gången i år att köra på regndäck. En jätterolig men intensiv dag och Kalle var jätteduktig och nöjd. Söndagen var vi funktionärer hela dagen som flaggvakter.
Den här veckan var det dags att jobba igen och Julia och jag har turats om att vara i stallet. Idag var Maria och jag ute på en 3-timmars tur och hästarna fick verkligen jobba. Vi red bort till det största sandtaget så det blev en hel del klättring.
Foto: Gokart Pix
Foto: J Andersson
Foto: J Andersson
Stora sandtaget, tjoho!
 

Smutsgrisen

Publicerad 2018-08-03 19:12:50 i Allmänt,

Igår kom det ju en riktig åskskur så idag var det bara att börja bada Gizmo, han var helt inpackad i lera. Fick sedan sällskap av Maria och Broddan, hur mysigt som helst.
Inpacknuing
Vi har det galet bra
Idag fick det bli shorts

Massagedag

Publicerad 2018-08-02 18:33:13 i Allmänt,

Linda var förbi för en timmes massage och det gillar han, fina fina gubbis. Över 30 grader varmt idag igen. Idag kom det mail om att det blir en fortsättningskurs för John Ricketts sista helgen i september för bara max 6 personer och jag anmälde Gizmo och mig direkt, det ska bli jätteroligt!
Inte mycket mat i hagen utan vi får stödfodra

Vi drar ner tempot

Publicerad 2018-08-01 19:28:08 i Allmänt,

Jösses det bara fortsätter det varma vädret. Idag var Julia ute tidigt för att rida innan det blev alltför varmt. Maria och jag tog en lugn sväng i måndags med fuxarna, i skogen är det svalare än i hagen och stallet men de blev ändå helt blöta av svett. 
 
På väg ut....
...vi väntar på Broddan

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela