mrgizmo.blogg.se

Tappra fuxar

Publicerad 2016-10-23 13:51:36 i Allmänt,

I onsdags ordnade vår ridklubb MDRF en föreläsning med Hanna som i augusti red Mongolian Derby. En cool tjej som var väldigt väl förberedd för utmaningen. Det var jätteroligt att lyssna på och hon visade
 
 
många fina bilder från loppet.
Gizmo fortsätter att vara pigg och glad. Julia red lektion igår och jag hade sällis idag av Maria och Broddan. Vädret var höstigt och det regnade från sidan men vi var tappra alla 4 och det blev drygt 2 timmar i alla fall.
Julia & Gizmo
Blött och blåsigt kan man säga om dagens tur

Fina Gizmo

Publicerad 2016-10-18 10:06:11 i Allmänt,

Gizmo fortsätter att visa sig från sin bästa sida. Pigg och glad, gnäggar och kommer när man hämtar honom i hagen. Igår var jag ute i stallet och bl.a. så busade vi lite på ridbanan. Han lyssnar bra och vaknar verkligen till. 
 
 
 

Inga jägare i sikte

Publicerad 2016-10-16 17:07:04 i Allmänt,

Första söndagen det är älgjakt för säsongen men vi såg eller hörde inga jägare. Det blev nästan 3 timmar med rätt mycket backar och 2 mycket pigga killar som båda ville galoppera först. I fredags var Isabel hos Gizmo vilket är fantastiskt skönt att veta att han blir ompysslad. Lördagen var Julia ute och körde ett dressyrpass på ängen och han hade känts fin. 
Fredag efter jobbet åkte vi  3 stycken från vår distansförening MDRF till Nässjö där Ridsportförbundet hade arrangörsträff hela lördagen. Tävlingterminen 2017 bestämdes och den ser väldigt bra ut. Officellt kommer den ut första veckan i november.
 
På vägen hem från Nässjö stannade vi till på Burger King och fick varsin krona till våra hästar, tveksamt om någon av de andra är lika fåniga.

Pigg kille

Publicerad 2016-10-09 20:10:19 i Allmänt,

Otroligt vad en klippt häst kan ändra sig. Julia red lektion i går och han var pigg redan från hagen, inne i stallet och under lektionen. Idag var vi ute med sällskap och Gizmo skrittade på så vi var stundtals tvugna att vänta in kompisen Broadway och det händer aldrig annars. Blött och lite halt på sina ställen och vi var i 2 olika sandtag, upp och ner och runt runt, lite som berg-och-dalbana.
Brodway i backen
 
 

Nyfriserad

Publicerad 2016-10-05 10:06:03 i Allmänt,

Gizmo är redan lurvig och blir rejält svettig när man rider. Igår fick vi hjälp av Linda och hennes nya klippmaskin. Han har fått lite utslag mellan bakbenen och under magen så förhoppningsvis blir det bättre när han inte blir så svettig på samma sätt.
 
Före: Nybadad och fluffig
Efter: Halvnaken

Kondition

Publicerad 2016-10-04 13:05:31 i Allmänt,

Gizmo och jag behöver båda bygga mer muskler och träna upp konditionen. Jag ska nu varva ridningen med ett par dagar i veckan på gymmet. Igår körde vi konditionsträning och vi var rätt svettiga båda 2 efteråt. För Gizmos del beror det till stor del på att han redan ser ut som en nallebjörn så idag ska han till frisören. 
 
 

Ny vecka

Publicerad 2016-10-03 11:34:39 i Allmänt,

Ännu en bra hästhelg är slut. I lördags var Maria och jag tidigt i stallet och löshoppade hästarna på ridbanan. Gizmo startade lite segt men blev efter en stund helt självgående och bytte själv varv efter en stund. Han såg ut att njuta att få springa på utan någon människa på ryggen. Söndagen blev också tidig men då var vi ute nästan 3 timmar med sällskap och njöt av sol och början på höstiga färger i skogen. Patrik kom ut tll lunch och hans föräldrar följde med och vi hade fika i skogen, hur mysigt som helst.  Eftermiddagen spenderades på gymmet och avslutades med paltmiddag.
 
Solen värmer fortfarande
Fika och gräspaus
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela