mrgizmo.blogg.se

Blandad vecka

Publicerad 2017-03-31 09:22:00 i Allmänt,

Helgens nästan sommarvärme-väder är borta och det har varit en del ruggiga dagar. Julia fick skjuta på sin onsdagslektion och igår hade Gizmo sin massage med Linda. Han gillar det verkligen och nu känns han fin överallt. Imorgon är planen en långtur.
 
Några gröna strån kan man hitta
 
 
 
 

Glad häst

Publicerad 2017-03-27 10:15:27 i Allmänt,

Julia och jag hade varsin hästdag i helgen och det var så fint väder. Hemma åkte några trädgårdsmöbler fram, vårblommor åkte ner i krukor och häcken klipptes. Gizmo har börjat fälla ordentligt, en av årets höjdpunkter. Det här är bästa tiden då man har allt framför sig, alltså då det är som roligast att ha häst, som ett enda långt ridläger!
 
 

Lite lugnt

Publicerad 2017-03-22 12:50:35 i Allmänt,

Jag vred ju mitt knä ur led för några veckor sedan men har ridit hela tiden ändå om än i princip bara skritt och lite galopp. Jag har svårt, eller rättare sagt det är omöjligt att sträcka på benet helt så att rida lätt känns inte som det skönaste man kan ägna sig åt. Förra veckan var jag hos fysioterapeut och ska gå dit en gång i veckan. Hon var rätt säker på att allt var som det skulle och att det bara var att träna på försiktigt kombinerat med övningar för att stärka knäet. Så i söndags testade jag att trava en stund och då kändes det bra förutom att jag belastade det andra benet mycket mer. Dagen efter började det göra mer ont och det har nu svullnat upp rejält vilket gör det ännu svårarare att böja benet. Maria och jag var precis på väg att anmäla oss till Lovisedalsritten och var så laddade för det men med bara 4 veckor kvar känns chansen att det går inte så stor tyvärr. 
 

Mjukt och lerigt

Publicerad 2017-03-14 13:39:07 i Allmänt,

Nu har vi plusgrader även på nätterna och det är riktigt lerigt i hagarna och på vissa ställen i skogen. Som tur är har vi mycket skog och stigar med sand och där är det jättefint att rida nu.  Igår var Gizmo och jag ute på en skrittrunda och han var jättefin, idag är det vila för guldkillen
 

Föreläsning

Publicerad 2017-03-12 19:15:24 i Allmänt,

Idag blev det lite annat hästande jämfört med hur söndagarna brukar vara med en lång ridtur. Kalle hade basketmatch i Täby på förmiddagen och jag följde med och tittade. Klockan ett hade jag anmält mig till en föreläsning av Marina Axelson om hästens muskelstatus ute på Färingsö. Det var intressant och igen slås jag av vad många duktiga hästmänniskor som finns samlade ute på öarna (Ekerö). Direkt efter hämtade jag upp Julia i stallet efter att hon haft lektion för Linda och vi övningskörde en sväng på vägen hem. 
 

Dubbelt sällskap

Publicerad 2017-03-11 16:28:23 i Allmänt,

Idag var vi 3 snygga araber, Bvlgari, Broadway och Gizmo som red ut i vårsolen. Vi red bort till den stora hagen där man kan galoppera i oändlighet, känns det i alla fall som. Jag måste vara försiktigt men galoppera rakt fram går bra och idag kunde jag faktiskt trava och rida lätt en stund utan att knät gjorde för ont. 
En superdag med trevligt sällskap, kan inte bli bättre!
Hagen fortsätter bort till alle´n, Gizmo spanar efter sin kompis Broddan...
...och gamla stallkompisen Bugge.

Happy fux

Publicerad 2017-03-10 11:17:34 i Allmänt,

Snart helg igen men veckan har bjudit på rätt så mycket hästande så det känns bra. Julia har ridit på ridbanan i nysnö en dag, jag var ute och tränade lite lydnad plus att han fick vara lös och naken om han ville rulla sig i snön. Har också hunnit med en bra runda igår med Maria och vi var ändå tillbaka innan det var mörkt. Gizmo har också fått nya skor och efter lite velande fick snösulorna vara kvar. 
Julia tycker han ser lite ut som en falukorv i färg och form på dessa bilder...i så fall världens finaste korv!

Stallfix

Publicerad 2017-03-05 16:40:51 i Allmänt,

Helgen är snart över och det har blivit en del timmar i stallet. Igår var jag ute på en skritt och klättringsrunda i nästan 3 timmar och Gizmo var jättepigg och fin. Idag red Julia på ridbanan och vi hann också ordna upp bland våra saker i stallet. Vi har nu en stor garderob inne i sadelkammaren där det mesta får plats mot tidigare ute i stallet och vi har snart ordnat upp allt jättefint.
Från i lördags, snö i luften
 
Julia & Gizmo
 

Mjuka vägar

Publicerad 2017-03-02 19:55:07 i Allmänt,

Idag hade vi en fantastisk runda på drygt 2 timmar. Vårigt och mjukt i marken, sååå härligt. EFteråt fick Gizmo massage av Linda vilket han gillade skarpt.
 
Observera mjukt underlag
Ahhh vad skönt med massage tycker Gizmo
Vissa har det bra

Vissa har sportlov

Publicerad 2017-03-01 11:40:51 i Allmänt,

Julia lyllosen har sportlov och har varit i stallet igår och ska dit idag och ha lektion för Linda. Själv har jag tagit ledigt idag och imorgon för att hitta på något med Kalle så idag blir det stan med bio och fika. Imorgon däremot är planen en långtur med Gizmo.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela