mrgizmo.blogg.se

Smidig landning

Publicerad 2015-02-28 19:25:43 i Allmänt,

Har tänkt att det är dags att speeda upp tempot lite d.v.s. lite snabbare än mysskritt. Planen var att rida runt galoppslingan ett par varv eller så. Det vara bara det att idag var det en sådan där dag när det mesta var extra fnorkigt för en fuxarab. Vi red förbi en stor rishög där det eldades, träffade massor med lösa hundar varav en hund med husse som gömde sig under en gran när vi närmade oss. Efter ett stund med läskiga saker som kan äta upp en finns det så mycket energi i en hästkropp så när vi galopperade på en skogsstig svängde Gizmo kvick som en vessla snett till höger men jag flög mer rakt fram på stigen. Jag landade fantastiskt mjukt och fint, kändes ingenting och vi kunde fortsätta direkt för att efter 100 meter tvärstanna igen då det kom ca 7-8 lösa hundar. På hemvägen hade vi en annan häst bakom oss ca 50 meter och då var det mer studs upp än framåt. Ja en del att träna på, det vore kanske tråkigt annars?
Bilder från tidigare i veckan (Foto: Fanny)

Löshoppning

Publicerad 2015-02-26 10:34:23 i Allmänt,

I går skulle egentligen Julia ridit lektion för Camilla men hon blev sjuk men vi åkte ändå ut båda två till stallet. Det fick bli löshoppning istället vilket var väldigt länge sedan. Det är ju inte så att Gizmo är helt självgående och hoppar som vissa hästar men Julia och jag fick in snitsen och det flöt på fint. Nästa gång vi löshoppar ska vi ställa upp flera hinder längs hela spåret då det finns hur mycket hindermaterial som helst. Kul med omväxling för hästen gissar jag och idag blir det en lugn långrunda med Julia.
 

Promenix

Publicerad 2015-02-23 21:07:05 i Allmänt,

I går var Patrik med ut och tanken var att han skulle följa med på en promenad när jag red. Vi kom bara 100 meter så blev det styltor under hovarna trots snösulorna. Vi gick istället in i ridhuset och tränade bl.a. med presenning vilket var välbehövligt.
Idag hade snön tinat bort en del men inte allt så Gizmo och jag tog en 2 timmars promenad vilket funkar bra utan någon på ryggen. Vi passade på att hitta nya vägar och gick också runt den fina galoppslingan.
 
 
 
 

Mjukt i marken

Publicerad 2015-02-21 23:02:34 i Allmänt,

Julia red och jag hängde med henne och Gizmo på  en långpromenad. Vi tog oss bort mot galoppängen som förra helgen var helt täckt av snö. Nu hade allt töat bort och det var mjukare än mjukt och det gick bara att skritta. Annars är vägarna fina tack vare den sandiga jorden. När vi kom tillbaka till stallet red Julia en stund i ridhuset och han blev väldigt svettig av att få jobba.
 
 
Skogstigarna är superfina
 
 
Men på ängen var det blött

Trivs

Publicerad 2015-02-18 17:51:18 i Allmänt,

Dagarna rullar på i rasande fart och allt känns bra. Julia har också börjat rida ut på långpass. Vi varvar längre rundor med pass i ridhuset när vädret är sämre. Idag var jag på jobbet halv 6 och kunde efter lunch åka till stallet och rida, perfekt. 
Puss på dig Gizze

Vi var nere vid badplatsen och kikade idag

Piggelin

Publicerad 2015-02-14 17:35:25 i Allmänt,

I början av veckan fick Gizmo influensa- och stelkrampvaccin och han har varit lite seg ett par dagar efteråt. I går hade han ingen feber och jag longerade lite lugnt och lät honom vara lös i ridhuset, då är det lätt att se om han är sitt vanliga jag. Det såg bra ut så imorse var jag ute tidigt och red ett par timmar i skogen. Han var lugn i början men efter ett tag träffade vi på några cyklister och dom kom bakifrån på isigt underlag vilket låter lite läskigt annnorlunda om man är en häst och när de sedan cyklade förbi ville han efter och blev jättetaggad. Efter en liten stund till träffade vi på en annan ryttare och de höll sig en bit framför oss samtidigt som vi red förbi en man med lös hund som inte riktigt lyssnade på sin husse. Kombinatioenen tillsammans med hemväg blev en studsig och taggad häst, är inte riktigt van vid det,  visst är det kul med en pigg häst men jag önskar en aningens mer kontroll kanske.
 
Gubbis i går i ridhsuet
Fortfarande en del snö kvar på galoppängen
Nästan vårigt, solen värmer 
 
 

Nyskodd och vaccinerad

Publicerad 2015-02-10 22:20:07 i Allmänt,

I går var duktiga hovslagaren Emelie och satte på nya skor på Gizmo, han tappade ju en sko i lördags så det blev ofrivillig vila ett par dagar. I dag var det dags för vaccinering. Det är himlans bra här ute, det finns så mycket hästar och till allt "hästande" finns det mesta man kan önska på behörigt avstånd. En veterinär som bor på Lovön hade ett ärende i närheten och kunde komma förbi idag. Gizmo och jag hann ut i skogen i en timme innan hon kom och det kändes som vår i luften och solen värmde faktiskt.
 
 
 

Tappsko

Publicerad 2015-02-07 16:41:49 i Allmänt,

Superivrig och dessutom lördag åkte både Julia och jag ut till stallet för att rida i snön men Gizmo hade tappat skon höger fram. Det blev bara lite pyssel istället och vi lät honom gå naken i hagen en stund ifall han ville rulla sig i snön. de andra hästarna var busiga som sjutton och vi fotade lite.
Som tur är kommer hovslagare Emelie på måndag så vi kan rida igen.
 
Julia & Gizmo
 
Listo & Gizmo
 
Busiga hästar
 
 

Supermorgon

Publicerad 2015-02-03 16:58:49 i Allmänt,

I stället för att åka till jobbet styrde jag mot Ekerö och Gizze tidigt i morse. Alla hästarna var kvar i stallet så han fick sitt morgonhö inne medans jag borstade och pysslade med annat. Vi kom ändå ut tidigt och idag var det fanatstiskt i skogen, inte alls halt och ett par minusgrader. Det blev en bra runda, drygt 2 timmar frisk skritt i djup snö och ett par galopper på den fina ängen. Var på jobbet till lunch.
Gubbis var inne när jag kom 
Nu har vi mycket snö
 
Lyllos mig med den här sötnöten
 
 

Innedag

Publicerad 2015-02-01 19:38:11 i Allmänt,

Julia var ute i stallet och hon och Gizmo höll sig i ridhuset, lyxigt att kunna välja när det är snöblandat regn ute och lite halt underlag. Från och med denna månad tänkte jag att vi ska mer planering i träningen, eller ja nu har vi ingen planering över huvud taget så det kan bara bli bättre. Jag har hoppats på lite proffshjälp och tips med distansträningen, vi får väl se. 
 
Alltid redo
Öronen ser långa och smala ut när dom är blöta, fint.
Badrummet hemma ska renoveras så vi passsade på att rita lite......

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela