mrgizmo.blogg.se

Tjoho!!!

Publicerad 2016-08-30 16:27:07 i Allmänt,

Typ världens bästa equiterapeut Karolina Fehn var ute och gick igenom Gizmo. Han var helt låst bak speciellt på höger sida vilket gör att han blir så snubblig fram. Efter behandlingen var det en ny häst att leda. Nu är det promenad i morgon och skritt och jogg på torsdag. Hon var väldigt säker på att det var det som var problemet och jag kunde visslande åka in till jobbet.
 
Alla gillar knäckebröd
En 1000 gånger nöjdare häst tilbaka till hagen efter behandling....
...och en miljon gånger lyckligare matte!

Fix i stallet

Publicerad 2016-08-28 14:48:21 i Allmänt,

Från och med idag låter vi Gizmo stå inne på nätterna. Patrik var med till stallet idag igen och eftersom han ska stå i det stora stallet nu så satte vi upp fler tränshängare i garderoberna och Patrik installerade kameran i transporten. Vi fyllde upp ettt hönär med havrehalm i boxen så han kan dryga ut höensilaget om det nu är för starkt för honom. Annars verkar han OK med 30 i vilopuls och ingen feber. På tisdag kommer Karolina som är kiropraktor ut. Hon är jätteduktig och kanske kan hon hitta något innan vi kontaktar veterinär.
 
Kameran på plats
Nu fattas bara Gizze

Något som inte stämmer

Publicerad 2016-08-27 20:11:12 i Allmänt,

Det märktes väl i tisdags, när jag red ut var Gizmo seg och snubblig och det blev en kortare runda än det var tänkt.  Efter livsfaligt googlande måndagkväll var högst på symptomlistan fångkänning. Inget som har märkts av förut men en orsak skulle kunna vara att det får kraftigt ensilage just nu. I tisdags kom en tjej ut för att massera 2 andra hästar i stallet varav en haft fång och hon gör en s.k.lymfmassage. Hon hade tid och tog hand om Gizmo också och trodde att det eventuellt kunde vara början till fång. 
Han har ingen feber, inga svullna eller varma ben och känns annars fin. Idag var Julia med och jag bad henne hoppa upp för att "känna från ryggen" och efter en minut kände hon och jag såg också att han gick lite knackigt. Vi får avvakta lite till och sedan kolla med veterinär. 
Kompislunch i fredags i Marabouparken, oj vad fint det var.
Idag svängde vi förbi slalombacken vid Jungfrusund på Ekerö och rekade hästsläpsparkering och som ska ha fina ridstigar.
Finaste gubbis, inget känns riktigt bra när inte han mår bra
 

Heldag med hästgrejer

Publicerad 2016-08-24 09:57:50 i Allmänt,

Som en present till mig själv var jag ledig igår och det bästa man kan göra är att vara i stallet. Efter frukost åkte jag ut till Gizmo och planen var att rida långt på nya vägar mot Munsö. Men direkt när jag satt upp kändes han trött och seg och snubblade till ett par gånger. Därför blev det en lugn runda och förhoppningsvis hade han en jobbig natt bara. Hans bästa kompis är ju inne på nätterna nu så det kanske är därför. På kvällen hade vår klubb MDRF styrelesemöte hemma hos mig och vi hade bra ideer om aktiviteter nu i vinter, både med och utan hästar.
 

Födelsedag

Publicerad 2016-08-22 11:05:32 i Allmänt,

Igår fyllde jag år och självklart ville jag fira det även med Gizmo. Efter frukost följde hela familjen med och vi tog en promenad i skogen. Tror Gizmo tyckte det var en rätt skön runda och han fick provsmaka blåbär, lingon, äpplen och rönnbär, allt gick ner i gapet. Fick även någriga hästiga paket bl.a en kamera att ha i släpet. 
 
Nya senskydd 
Kalle tycker Gizmo är lite närgången, vi andra tycker det är jättegulligt
Finns gott om äppelträd
Blåbärsris går också ner
 
 

Fortfarande ute

Publicerad 2016-08-20 16:59:08 i Allmänt,

Så gott som alla hästar i stallet går fortfarande ute dygnet runt och Gizmo gör det också. När jag kom imorse var han verkligen seg och reste sig inte i första taget. Jag pysslade först om honom ordentligt i stallet och sedan var vi på ridbanan och jobbade med att han lyssnar på mig från marken och är uppmärksam och "med mig". 
Nyvaken
 
 

Träningspass

Publicerad 2016-08-14 16:29:28 i Allmänt,

Helgen har varit riktigt bra, i går var vi och tränade mycket backar och idag blev det ett konditionspass, båda dagarna med sällskap. Gizmo känns pigg men lyssnar ändå jättebra. Hästarna går fortfarande ute på nätterna och kommer få göra det någon vecka till. 
 

Finbesök

Publicerad 2016-08-12 16:02:47 i Allmänt,

Idag fick vi faktiskt med oss Kalle en sväng till stallet, det är första gången han följer med till Nyckelby. Julia red lektion och direkt efter åke vi till Rosenhill och fikade. Blir sugen på att rida dit och fika med Gizmo, det ligger så nära och trädgården är jättestor med massor av äppelträd för en hungrig fux.
 

Blandad vecka

Publicerad 2016-08-11 15:37:38 i Allmänt,

Sista dagarna på semestern och vi har gjort lite blandade saker. I tisdags var veterinären här och kollade tänderna så det blev en vilodag för Gizmo. I går onsdag red Julia på ridbanan och idag red jag ett långt pass med konditionsträning och han kändes hur fin som helst. Vi mötte Gizmos gamla hagkompisar Crut och Crumelur (när de stod på Asknäs tillsammans) och de fick hälsa på varandra.  Imorgon har Julia dressyrlektion för Linda.
Trött i mössan efter tandkollen
 
 
Bästa ridvägen ever
Paus
Med raska steg tillbaka

Ett helt gäng

Publicerad 2016-08-08 19:37:17 i Allmänt,

Idag var vi 3 stycken med araber som red ut, så himlans kul. VI klättrade en del, galopperade på fina skogsstigar och red ner till vattnet. På hemvägen kom dock en regn-och hagelskur från sidan och det var halv storm men innan vi var tillbaka till stallet kom solen fram igen. Hoppas vi kan göra om det snart!
 
Broadway, Bvlgari & Gizmo
Kompisar
 

Segisar

Publicerad 2016-08-07 18:03:12 i Allmänt,

Julia och jag var ute i stallet på morgonen och det var Julias tur att rida. Vi hittade 2 jättesöta fuxkillar i hagen och först låg Gizmo platt som en pannkaka men reste sig när vi kom fram till honom. Kompisen Broddan såg ännu tröttare ut. 
Julia red på ridbanan och efteråt tvättade vi Gizmo vilket han gillar och han blundade och lutade mulen mot oss, så fin.
Om jag ligger alldeles platt kanske dom inte ser mig och tar Broddan
Nähä
Dags att jobba
Åhej
Julia & Gizmo
Linda har gett oss läxa att bl.a. rida över Cavaletti
Tänk att vi har världens mysigaste häst

Stooora sandtaget

Publicerad 2016-08-06 16:52:33 i Allmänt,

Länge sedan men idag var det dags att rida bort till det stora sandtaget och vi lyxade oss med sällskap idag igen. Det jobbas där på vardagar och man kan rida i kanterna då  men på helgen är det liksom fritt fram överallt och man kommer åt allla möjliga roliga backar. Gizmo var rätt så sommarseg i början av rundan i skritt (så man nästan tror att det är något fel) men på tillbakavägen var det andra bullar och han skrittade rekordfint. Trav och galopp däremot är han alltid pigg och framåt och tur är väl det.
Efter 3 timmar var vi tillbaka, nöjda och glada.
 

Vi är bortskämda

Publicerad 2016-08-05 18:17:44 i Allmänt,

Annika och hennes fina Bvlgari kom ut till Gizmo och mig. Hästarna verkade känna igen varandra och skötte sig perfekt. Bvlgari är verkligen en  cool arab och är precis lika lugn när han går en bit bakom som framför. Vi hade en riktigt mysig runda och förhoppningsvis får vi till en ny tur redan nästa vecka, roligt.
Hallå där Gizmo, är du där!

Sällskap och massage

Publicerad 2016-08-03 15:44:02 i Allmänt,

Maria och jag var ute på morgonen och vi har en jättebra runda där vi efter halva vägen kan intervallträna hästarna på en 500 meters raka och de skötte sig fint båda två. Gizmo fick också massage av Linda idag och jag fick strech-tips då han ganska lätt blir stel bak. 
Vi pausade mellan ridturen och massage
 
 

Heldag

Publicerad 2016-08-02 19:59:00 i Allmänt,

Äntligen fick jag till den här heldagen i stallet. Barnen och jag åt frukost ute och efter det fortsatte dom in till stan och Gröna Lund vilket var Julias födelsedagspresent till Kalle. Och jag fortsatte till stallet. Först tog vi en skrittur i skogen och efteråt blev det shamponering av hela hästen inklusive alla burkar och tuber som fanns i ryktväskan. Han fick stå inne en stund när jag åt lunch och sedan kom hovslagare Emelie. Som avslutning blev det 1 timme skritt i skogen och så ut i hagen till kompisarna och vips så var klockan 5.  
Frukost
Nyduschad fux
Fina fötter
Matte pratar så mycket så man knappt kan hålla koll framåt.....
.....ska hon inte börja jobba snart?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela