mrgizmo.blogg.se

Hela familjen

Publicerad 2014-05-25 22:23:04 i Allmänt,

Idag följde Kalle med och även Patrik kom till stallet på cykel så vi passade på att fika på Asknäs gårds cafe´ när vi var hela familjen. Julia red barbacka idag igen och fick sällskap av brorsan som också behövde rastas. Själv red jag en sväng i sommarhagen. 
Julia, Kalle & Gizmo
Kalle i skuggan
 
 

Lördag

Publicerad 2014-05-24 16:51:58 i Allmänt,

Idag villle jag prova med sadel, en dryg vecka efter att Gizmo blev biten,  det har läkt så mycket snabbare än jag trodde var möjligt. Julia red först barbacka en sväng och det såg galet mysigt ut. 
Jag hade med mig en sekatör då det finns en fin slinga i skogen på samma sida om vägen men den är lite för igenväxt på några ställen. Beatrice förllje med och Julia fortsatte att rida på Gizmo och jag gick först och klippte. Vi blev galet myggbitna men stigen går nu att ta sig fram på och slutar högst upp mot vägen, där kan man välja att vända tillbaka eller gå rakt nerför det gamla sandtaget.
Gizmo fick sig en heltvätt när vi kom tillbaka vilket han förhoppningsvis tyckte var skönt.
 
 

+25 i skuggan

Publicerad 2014-05-23 10:20:45 i Allmänt,

Gizmo och jag var ute på en längre promenad igår i värmen och det var helt underbart. När vi kom tillbaka släppte jag honom på ridbanan och han såg så glad ut. Jag längtar efter att rida och låta honom springa på ordentligt, tror han längtar också.
 
Sommarhagen

Så nära

Publicerad 2014-05-21 09:57:55 i Allmänt,

En av de bästa sakerna med flytten är att vi har kunnat åka till Gizmo varje dag hittills. Känslan att det är ens egna häst är större nu även om jag kände mig till 100% trygg i gamla stallet de dagar vi inte var där. 
Såren läker fint och har krympt så snart kan vi nog börja rida. Jag har även fått rekomenderat en bra hovslagare "från ön" och hon kommer i början av juni.
 
 
 

Händelserik vecka

Publicerad 2014-05-18 18:34:59 i Allmänt,

Den här veckan har varit mer än fulltecknad. Patrik har varit och är fortfarande i Italien och cyklar, mycket på jobbet med bl.a. konferens och mycket i skolan för barnen. Julia och jag har delat upp oss så någon av oss har åkt till Gizmo varje dag. I tisdags kom en jätteduktig kiropraktor ut till Asknäs, Karolina och tittade igenom Gizmo.  Hon hittade inga stora saker men han var lite låst i vänstra sidan som hon fixade till. Hon tyckte också att han var alldeles lagom i hull, det kändes bra!
I söndags släpptes Gizmo och hans hagkompis ihop med ytterligare en häst och det såg bra ut. Men i torsdags av okänd anledning började den hästen jaga både Desteny och Gizmo och Gizmo hann få flera bitmärken på ena sidan.  
Det såg ganska läskigt ut när jag kom ut direkt efter då ett sår på rumpan var som ett skärsår. Ett märke sitter tyvärr där sadeln ligger så det får bli barbacka ett tag om man vill rida, kanske ett bra tillfälle att öva balansen. Redan dagen efter såg det mycket bättre ut så det känns väldigt skönt. 
I dag var Julia och jag ute och svettades i sommarvärmen, så härligt! Vi tog lite bilder på Gizmo som börjar bli så fin i sin sommarpäls, då är han som snyggast tycker vi.
 
I fredags, dagen efter var det mycket bättre. 
Resten av bilderna från idag
 
 
Det känns i alla fall som han trivs bra...
...och vi också
2 av mina finingar
 
 
 

Ny kompis

Publicerad 2014-05-11 19:18:46 i Allmänt,

Igår fick jag ridsällskap med trevliga Bosse i grannstallet och Beatrice. Vi hade 3 fina fuxar i helt olika modeller som var ute dryga 3 timmar. Jag som har så himlans dåligt lokalsinne tappade kollen på var vi var efter kanske en kvart men vi red på helt fantastiska vägar. Mjuka fina sandvägar, ängar att galoppera på, badstränder, galoppslinga och hur mycket backar som helst. 
Är man en liten arabfux som har bott på landet kan det bli mycket att titta på och det kommer nog ta ett tag att med halvlånga tyglar jogga fram överallt, såsom i drömmen. Men förutsättningarna finns verkligen!
Idag kom en tredje kompis in i hagen, Trollet och det verkar gå fint.
 
 

Nya skylten

Publicerad 2014-05-09 21:04:47 i Allmänt,

Åkte ut från jobbet till Gizmo. Pysslade med honom i säkert 2 timmar, borstade, kelade och gjorde en fläta i manen. Jag red ut en sväng, han var väldigt stel och fnorkig och jag fick säga åt honom ett par gånger. Det är verkligen mycket att titta på här mot förut men han får vänja sig helt enkelt. Satte också upp den finfina skylten från Mia (Dekorum Text). Här passade den svarta bäst men den vita ligger "på vänt", måste vara de snyggaste boxskyltarna någonsin.
I går red Julia lektion för Beatrice och var jättenöjd så det blir förhoppningsvis snart igen, roligt!
 
Gizmos box med den svarta plexiskylten, med mobilen syns inte det fina glittriga.
 
Här är den vita som är min favvo, som godis!
 
 

Allt går bra

Publicerad 2014-05-08 11:32:54 i Allmänt,

En vecka har gått sedan flytten och det känns bra. Jag saknar mina ridkompisar men på plussidan är att vi har varit där varje dag och Julia har åkt själv ett par dagar direkt från skolan. Patrik har åkt till Italien för att cykla i 12 dagar med kompisar och kommer ha det hur bra som helst. Planen var att åka och titta på Rimboritten på lördag men jag har bokat upp mig på en ridtur. Gizmo och jag ska hänga med en trevlig man i grannstallet som ska visa oss bra ridvägar. längtar jättemycket.
 
 
 

Vi trivs!

Publicerad 2014-05-03 19:38:39 i Allmänt,

Vi tog med Patriks föräldrar så de fick se hur Gizmo har det. Och vi som älskar att fika har turen att granne med stallet ligger ett cafe´ som precis har öppnat i helgen för säsongen så det passade fint att testa när dom var med ut. Det var inte tillräcklligt varmt att sitta ute i trädgården men det var hur fint som helst att sitta inomhus och riktigt gott fika hade dom. 
Jag red ut en sväng och både Gizmo och jag tyckte att det var spännande. Här finns något att titta på hela tiden för Gizmo och när vi red förbi ett hus med en självgående gräsklippare då var det kanske lite för spännande. Vi testade också en fin klätterbacke som ligger alldeles intill.
Julia red en stund efter mig på ridbanan.
 
Klistund (foto: Beatrice Teleki)
Asknäs gårds cafe´
 

På upptäcktsfärd

Publicerad 2014-05-02 16:52:55 i Allmänt,

Insläppet igår hade gått bra och Beatrice som har stallet tyckte att han slukade sin middag väldigt fort, jo det vet vi. Julia och jag promenerade med Gizmo. Vi var på ridbanan en sväng, runt hagarna, längs alle´n och över den stora vägen. Gizmo tyckte allt var spännande och vi träffade på både hundar, joggare och motorcrosscyklar. Vi gick nedför en superbrant backe och kom ner till vattnet. Gizmo var inte direkt sugen att hoppa i vågorna men stod alldeles vid strandkanten och sa mest fnork. Vi klättrade uppför backen igen och sa båda två att vi måste börja träna mer då det i alla fall på mig pep i halsen när vi var uppe på toppen. Tillbaka igen på "rätt" sida vägen gnäggade Gizmo och hans nya kompis åt varandra, gulligt!
 
 
Gizmos nya hagkompis
 
Kan man inte få nog av!
 
Vägen mellan ridbanan och stallet.
 
Allén
 
Två fåntrattar, jorden anropar... typ.
 
Två badkrukor
 
 
 

Flytt

Publicerad 2014-05-01 21:31:40 i Allmänt,

Idag var det dags, den stora flyttdagen. Det var det busigaste av alla väder när vi vaknade, storm och snöblandat regn. Ute hos Gizmo var det helt vitt på marken och vi kom så tidigt så hästarna var fortfarande inne. Det var lite jobbigt att packa in det sista och lämna trygga Mälby men det kommer säkert bli superbra i det nya stallet också för Gizmo. Vi kom fram till Ekerö strax efter 9 och där var det om möjligt ännu blåsigare. Gizmo var lite skeptisk att gå in i stallet först men var jätteduktig och modig. Nu är det så nära så vi var hemma en sväng och fikade och åkte sedan tillbaka igen,
Han har redan fått en ny hagkompis, de är jättefina tillsammans och jag längtar till imorgon!
 
Snöigt värre
Fuxar
De hängde ihop direkt
Nyfikna tjejer spanar in den nya killen
Ahhh gräs!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela