mrgizmo.blogg.se

Extra allt

Publicerad 2015-04-28 08:46:45 i Allmänt,

Var ute efter jobbet igår och Gizmo kändes extra fin, solen värmde i ryggen och vi njöt.
 
Julia & Gizmo Lovisedalsritten, fotat av Kattis via Equipe

Äntligen

Publicerad 2015-04-26 14:12:26 i Allmänt,

 
Det är precis det här man längtar efter hela vintern. Idag värmde verkligen solen, Gizmos vinterpäls rasar och när man rider luktar det solvarm häst. Vilken lycka! Vi körde backträning och han har blivit så stark.
 

Besök

Publicerad 2015-04-25 20:51:26 i Allmänt,

Gizmo fick vara helt utan oss tisdag och onsdag,I  torsdags var jag ute och då var han jättepigg och glad. I går varJulias kompis Sara ute och red och idag följde Patriks föräldrar med för att se hur Gizmo har det i nya stallet.  Vi tog en promenad och efteråt fikade vi tillsammans med Gizmo, jättemysigt.  
 
 
Patrik & Gizmo
Magnolian blommar för fullt nu
 
 

Semester

Publicerad 2015-04-21 17:12:46 i Allmänt,

Nu blir det några dagars vila från både ridning och oss människor. Bara vara naken i solen, härligt för en fuxkille.



Lovisedalsritten

Publicerad 2015-04-21 09:29:54 i Allmänt,

I söndags var det då dags för Julias första start, 40 km på Lovisedalsritten. Målet var en lugn ritt och att Julia helst skulle känna att det här är det roligaste man kan göra. 
Det var lite kyligt och blåsigt till en början men vädret blev bättre och bättre. Här startade men 5 i taget och de blev så att alla fem red tillsammans första slingan. Andra slingan red Julia ut själv och nu var det strålande sol och underbart ridväder. Tillbaka mot målet hade hon sällskap igen av 2 ekipage och det såg jättefint ut. 
Allt var verkligen lyckat, Gizmo blev godkänd utan anmärkningar, superfina ridvägar och en jättenöjd Julia som redan i bilen frågade när nästa tävling är.
Här kommer ett gäng bilder:
Innan start
 
 
Första slingan
 
 
 
Vila mellan slingorna
Fikapaus för båda
Ut på andra slingan
Tillbaka mot mål
Målgång
 

Förbereder

Publicerad 2015-04-18 13:46:44 i Allmänt,

Imorgon är det dags för Julia och Gizmo att vara med på Lovisedslsritten. Idag är det en del pyssel.


Våran fina 12-åring

Publicerad 2015-04-16 10:18:03 i Allmänt,

Igår var det Gizmos födelsedag, 12 år närmare bestämt. Det firades med extra många pussar och en stor fruktsallad efter att Julia ridit lektion igen för Camilla. Jag gillar skarpt hennes tänk och det bästa är att Gizmo ser ut att trivas så bra. 
I onsdags var Julia ute och galopperade i en enorm hage och Gizmo var taggad men fin och lyssnade bra.
Idag blir det en vilodag.
Äntligen fick Julia också testa den fina ridslingan
 
 
 
 
Bilder från i onsdags
Födelsedagskillen, båda taggade för lektion med Camilla

Kurs i helgen

Publicerad 2015-04-12 16:14:29 i Allmänt,

I går var jag på en heldagskurs som jag velat gå länge nämligen hur man får på en tappsko. Vi höll till på Stall Skoghem ute på Färingsö och hovslagaren heter Sonny Palmqvist. Han är normalt mestadels på Evidensia i Stav och skor även de flesta hästarna i stallet då han är extra dukig på westernhästar. Vi var 10 stycken totalt och efter en genomgång med alla verktyg man kan behöva och alla moment fick vi varsitt dödben att jobba på. Vi fick dra av en sko, rikta och slå på i samma hål. det gjorde vi många gånger fram till lunch och då satte ryggen stopp för de flesta av oss. Efter en god lunch i solen fortsatte vi med att nu slå på en ny sko i nya hål vilket var mycket svårare. 
Det var verkligen bra ordnat och det gick över förväntan. Jag känner mig rätt säker på att jag nu kan slå på en sko, i alla fall om det är i samma hål. Nu blir det till att köpa lite verktyg och söm bara.
I dag var jag med Julia och hon red Gizmo i ridhuset då vi trodde att vi skulle blåsa bort utomhus.
 
 
Skjutsade Patrik till ett cykellopp i Täby på lördagmorgonen innan tappskokursen
Hade 20 minuter på mig mellan Täby och Färingsö
Bra-att-ha-grejer
Mitt alldeles egna ben, rykande färskt
Det kändes i ryggen efter en hel dag, respekt för alla hovisar
 
 

Vi har haft sällskap

Publicerad 2015-04-09 19:01:44 i Allmänt,

Mia och Obelix kom över till oss på Ekerö för en skön runda i vårsolen. Det blev en hel del backar eftersom det är kanske det som saknas hos de flesta. Vi var ute drygt 3 timmar och hann också med en sväng ner till vattnet. När vi kom tillbaka fick hästarna mumsa på en sen lunch medans vi fikade i solen. Kan inte bli bättre, tack för sällskapet Mia och kom snart tillbaka, gärna med Caroline och Quick också!
 
Hej gamla kompis
Mia & Obbe
Mot sandtaget

Lektion

Publicerad 2015-04-09 07:45:24 i Allmänt,

I går kväll hade Julia lektion för för Camilla Pantzar, det är hon som är med och driver stallet där vi står. Julia har varit lite skeptiskt då Camilla normalt håller lektioner i western men jag har bara hört bra saker och framförallt har jag sett hur bra hon hanterar hästarna i stallet.
Det gick verkligen superbra, på en enda lektion fick hon Gizmo att lyssna till 100% på Julia och t.ex.stanna direkt utan tyglar. Han kan ofta stå emot och vi brukar säga att man inte får något gratis när man rider dressyr på honom. Camilla har en otrolig timing, finns likheter med John Ricketts tänk att låta hästen själv vilja välja det man vill. Det roligaste var att jag har aldrig sett Gizmo se så nöjd ut på en ridbana. Inget motstånd och så mjuk i munnen. Även Julia ryckte det gick jättebra och sa bl.a. att "normalt är jag svettigare än Gizmo men idag var det inte jobbigt alls att rida". 
Ser fram emot nästa lektion!
 
 

Backigt

Publicerad 2015-04-06 20:13:54 i Allmänt,

Idag tog Gizmo och jag en lugn runda i vårsolen och alldeles i närheten av stallet hittade vi nya fina stigar som går upp och ner hela tiden, himlans bra.
 
 
 

Motioneras

Publicerad 2015-04-05 23:15:00 i Allmänt,

Både Julia och jag var  i stallet idag. Oftast är det så att jag hittar nya bra ridvägar och de bästa vill jag såklart visa Julia. I dag fick jag alltså en långpromenad när Julia red Gizmo och vi var ute ca 2 1/2 timme så det kändes i benen, 
 
En favvobacke, själv blev jag yr att ta mig upp utan häst
 
 
 

Påskledigt

Publicerad 2015-04-03 11:51:35 i Allmänt,

Igår skärtorsdag snöade det när jag åkte till jobbet. VI hade halvdag så efter lunch åkte jag direkt till stallet och mötte Patrik som cyklade förbi och fick träffa Gizmo. Men precis när vi kom iväg klarnade det upp och blev riktigt härligt. Vi körde backträning och Gizmo var hur fin som helst. Idag är det Julias tur medans jag är hemma och förbereder påskmiddagen för imorgon.
 
Husse tyckte det var kallt, hans "kompis" är inte lika varm och skön som min
Vädret slog om och blev toppenbra
Nya sulor till nästa skoning
Till alla djur och människor i stallet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela