mrgizmo.blogg.se

Advent

Publicerad 2014-11-30 13:14:32 i Allmänt,

Vips så har en vecka gått. Mycket som sjutton på jobbet, mycket i skolan för båda barnen och vi alla har varit lite sjuka. Gizmo har fått vlla från ridningen 3 dagar vilket inte händer så ofta så i går när Julia red var han pigg som bara den och hon berättade att han varit hur fin som helst.
I dag var jag ute tidigt och red ett riktigt klätterpass och han var mer taggad än någonsin men lyssnade ändå så det kändes super.
 
 
 
 

Skön söndag

Publicerad 2014-11-23 19:31:49 i Allmänt,

Tidig i stallet innan Gizmo hade släppts ut i hagen. Vi var ute 2 1/2 timme och hade det riktigt riktigt mysigt, det är verkligen höjdpunkten på veckan, att få rida när de är ljust och ha gott om tid.
Vi ska byta stall till årsskiftet. Det ligger några kilometer från där vi är nu men det braiga är att det har ridhus och ligger på "rätt" sida om Ekerövägen och vi har ändå kvar alla bra ridvägar som vi har nu.
Idag red Gizmo och jag förbi där och han fick se sitt nya hem.
 
 
 

Bus eller godis

Publicerad 2014-11-18 19:59:48 i Allmänt,

Gizmo och jag gick ner till ridbanan och jag red barbacka en stund. Sedan gjorde vi lite lydnadsövningar, longering och till sist bus på ridbanan. Det är så härligt för efter det går han lös efter mig precis vart som helst, även över hinder utan att smita förbi och vi är helt närvarande båda två känns det som. 
Tillbaka i stallet blev det pyssel och en banan som belöning, tror att det är Gizmos favoritgodis. Har fått hem en stor säck potatisprotein som han ska få vänja in sig att äta blandat med mineralerna.
 
Går den att äta?
Matte smälter, hon har aldrig sett en så fin häst som mig
 
 
 

Backträning

Publicerad 2014-11-16 16:25:40 i Allmänt,

Idag blev det 2 timmar träning med mycket backar, både i grustaget och i våra nyfunna berg-och-dalbanebackar, vi hade jätteroligt Gizmo och jag!
 
Suddiga mobilbilder, här en lång favvobacke
Ett nät av sandiga vägar
Sjutton gubbar, nu vet jag inte vart som är hemåt längre

Prioriteringar

Publicerad 2014-11-15 17:26:24 i Allmänt,

Inget särskilt har hänt i veckan, Julia och jag har turats om att åka till stallet som vanligt. Hon har dessutom haft prao på mitt jobb så vi har fått till en riktigt bra "stallvecka". I torsdags var det dressyrlektion för Bea och Julia berättade att Gizmo fått jobba ordentligt över bommar. Idag var vi ute i stallet båda två och Gizmo fick en rosa outfit med benlindor och blingigt pannband. Återigen känns han som en väldigt glad och positiv häst och minsann, jag tror att Julia börjar likna mig mer och mer med ett stort leende när hon rider. men det blir ju så med en så fin häst!
Sedan ett tips till alla som vill proritera här i livet d.v.s. "endast det bästa är gott" nog till sin älskling, då kan man inhandla riktiga ful-nudlar, 3 stycken för en tia.
Glad lördag
Roligt 
nöjda
...till och med gaffel ingår

Långis

Publicerad 2014-11-09 16:42:52 i Allmänt,

Eftersom jag var borta och red på Djurgården igår längtade jag ut till Gizmo och stallet extra mycket imorse. Det gäller vekligen att ta vara på helgerna när det är ljust ute. Gizmo var på sitt bästa gå-borts-humör och vi njöt nog båda två att vara ute på en långrunda. 
Mycket folk i skogen men alla här på Ekerö är verkligen supertrevliga när man kommer ridande, det har faktiskt aldrig hänt att någon sagt något negativt trots att det är relativt centralt och många som samsas i skogen. Förra helgen var ju Patrik med och vi hittade lite nya fina sandiga backar där man ser att det körs med crossmotorcyklar. Där var vi bland annat idag, verkligen häftiga stigar, precis som en berg-och-dalbana. 
 
Söt-nöten Dariim från igår.
Lyfta på benen-väg
Slingrig upp och ner väg
 

Djurgården

Publicerad 2014-11-08 19:18:19 i Allmänt,

Vår klubb, MDRF anordnade en tur på Djurgården idag. Jag funderade på att ta med Gizmo men vi har haft mer än fullt upp och vi måste  hitta ledig transport att hyra plus att jag vill ha sällskap med. Jag erbjöd mig därför att ta med fika och komma dit utan häst då vi bor så nära. Men imorse ringde Irene och hon hade en häst över då Marie som skulle låna Dariim blivit sjuk. Så det var bara att åka förbi stallet och hämta hjämen, packa fikakorg och åka in till Djurgården.
Vi skulle egentligen vara 8 stycken men 2 blev försenade på vägen dit och bad oss rida iväg i förväg. Vi startade ungefär från Kaknästornet, red över Gärdet, sedan vidare över Djurgårdsbron . Det var mestadels fantastiska ridvägar och väldigt bra miljöträning.  
Dariim är fantastisk och jag har saknat honom, den "stora buffeln". Tack för låner Irene. Vi avslutade med varmt att dricka, ostsmörgåsar och chokladbollar. Nästa gång tar jag med mig Gizmo!
 
 
Pigga hästar på Gärdet
Diplomatstaden
Över Djurgårdsbron
Tillbaka igen

Vinterdojjor

Publicerad 2014-11-05 09:25:42 i Allmänt,

Igår var duktiga hovslagaren Emelie ute och Gizmo fick nya fina vinterskor med 4 broddhål. Dock bestämde vi att vänta med snösulor till nästa skoning. Idag är det Julias tur att åka till stallet, lyllos henne.
 
Gizmo väntar på att Emelie ska komma

Med husse på promenad

Publicerad 2014-11-03 10:00:47 i Allmänt,

Patrik var med igår till stallet och vi promenerade med Gizmo och jag kunde visa honom det fina sandtaget. Vi hittade också nya riktigt fina vägar med bara sand, lite som en berg och dalbana där man antagligen åker med motorcrosscyklar. Gizmo verkade trivas med en lugn promenad men vi människor blev helt svettiga av alla backar.
 
Bredvid patrik ser Gizmo ut som en liten ponny
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela