mrgizmo.blogg.se

Nya pannbandet på plats

Publicerad 2013-08-30 07:04:04 i Allmänt,

Nu är tränset perfekt med det nya pannbandet och det blev galet snyggt! Mia och jag fick en härlig skogstur och Julia lekte med Gizmo en stund på ridbanan. I helgen blir det antagligen en långritt, tjoho!
 
//Maria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Någon som ligger bra till....

Publicerad 2013-08-28 09:49:49 i Allmänt,

Igår fick jag en fantastisk present av Patrik. Tillsammans med en jobbarkompis pysslade dom ihop ett klassiskt pannband, ett sådant som alla hade på 80-talet. Perfekt färgkombination och jag kan knappt hålla mig till imorgon när vi åker till Gizmo. Tack Patrik/ husse, du ligger verkligen bra till!!!

/ Maria

Ny vecka

Publicerad 2013-08-26 13:14:09 i Allmänt,

Efter en underbar hästhelg är det jobb och skola som gäller. Med föräldrarmöten 2 dagar på raken och tennis som drar igång blir det ingen Gizmo på ett par dagar. Här kommer några bilder från igår. Fina Gizze!
 
// Maria 
 
 

Fortsatt supersommar!

Publicerad 2013-08-25 18:03:29 i Allmänt,

Idag var vi ute hela familjen till Gizmo. Vi invigde nya tränset och oj vad fin han var i det, också! Julia lånade dressyrsadel och red med Gizmo på ridbanan. Det gick väldigt bra så efteråt tog jag bara en liten sväng ut med Gizmo. Vi har ju i princip alltid sällskap med andra så det är bra att passa på att också vara ute själv.
 
 
//Maria 
 
Obelix & Gizmo chillar i hagen
Nya tränset
 
 
Julia & Gizmo
Maria & Gizmo
 
 
 
 

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2013-08-24 21:07:02 i Allmänt,

 
 
 
Skola och jobb är igång igen så nu krävs lite annan planering för att hinna med Gizmo så mycket som möjligt. Men idag är det lördag och vi red ut alla 3, en perfekt skogsrunda i soligt och vindstilla sensommarväder. Kan inte bli så mycket bättre! Premiärtestade nya Garminklockan och den fungerade fint.
 
//Maria 
 
 
 
Obelix & Gizmo
 
 
Sweetie!

Längtar.....

Publicerad 2013-08-23 15:12:48 i Allmänt,

Fick precis en skön bild av Caroline från hagen på Quick och Gizmo, längtar men får hålla mig till imorgon.

// Maria

Bilder från Vasaritten

Publicerad 2013-08-21 19:48:15 i Allmänt,

Idag var en sån där extra bra dag och födelsedag. Sista semesterdagen och Caroline och jag red en runda mitt på dagen, superhärligt.
Fick en del bilder som Mia fotat från Vasaritten som kommer här.
 
//Maria
 
 
 
 
 
Framme vid Rättviks travbana där hästarna fick övernatta.
Precis innan starten
Slutbesiktning
Glada och godkända
 
 

Hurra!

Publicerad 2013-08-21 19:37:40 i Allmänt,

Födelsedag idag och eftersom jag redan har det som hela livet har toppat önskelistan kan det inte bli bättre än att få saker man kan ha till en häst.
Ett ländtäcke, ett läderträns och en Garmin forerunner med GPS, kan knappt vänta att få prova!

// Maria

Gizmohelg

Publicerad 2013-08-17 23:15:06 i Allmänt,

Hela familjen åkte ut till Gizmo idag. Igår började vi att storstäda hans box och vi gjorde klart det sista idag. Gizmo har ju fått vila sedan Vasaritten i lördags men idag red Mia och jag först ut en sväng i skogen, perfekt ridväder. Efter en fikapaus tog Julia och red honom på ridbanan och även jag red en liten stund.
 
//Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilodagar

Publicerad 2013-08-15 13:12:41 i Allmänt,

Efter lördagens Vasaritt har Gizmo vilat och bara gått med sina kompisar i hagen. Vi har bara varit ute och tittat till honom och pysslat. Igår var veterinären förbi och vi passade på att få hans tänder kollade. Hon fixade till ett par som var vassa och antagligen gjort lite ont så det var skönt att det blev gjort.

// Maria

Vasaritten

Publicerad 2013-08-11 14:10:11 i Allmänt,

Igår startade Gizmo sin andra Clear Round på Vasaritten. Mia, Caroline och jag med hästarna Quick och Gizmo åkte från Mälby redan i fredags morse. Framme i Rättvik stallades hästarna in på travbanan och vi åkte och kikade  på lämpliga groomställen för Mia. Vi bodde i en stuga en liten bit från travbanan som var jättemysig och på kvällen åt vi tacos och vin och avslutningsvis brownielängd, supersmaskigt.
Starten var klockan 10 på lördagen så vi hade gott om tid att göra iordning hästarna, besikta och vara med på bangenomgången.
Caroline och jag bestämde att vi skulle starta helst först och lugnt jogga iväg i eget tempo men det tyckte varken Quick eller Gizmo. Tror ingen av oss var riktigt beredd men det blev lite svettigt första biten med VÄLDIGT busiga hästar så vi fick snällt låta de flesta gå förbi utom synhåll och sedan gick allt betydligt lättare.
 
Underbara ridvägar, mycket backar och fina gårdar fick vi rida förbi. Hästarna skötte sig så bra man kan önska och båda blev godkända och vi kunde inte nog säga hur perfekta hästar vi har. Mia var också superbra att serva oss med det vi önskade utmed banan.
Kommer en bild som Mia fotade:
 
//Maria
 
 
  

Italienvärme!

Publicerad 2013-08-06 21:58:57 i Allmänt,

 
 
Vilken sommar det är! Ännu en dag med sol och varma vindar. På eftermiddagen åkte vi ut till Gizmo och Julia började med att rida ute på ängen vid äventyrsbanan och hon och Gizmo var jätteduktiga. Sedan hängde jag och Gizmo med Mia och Caroline på en skrittrunda i skogen.
 
På lördag startar Gizmo och jag på Vasaritten tillsammans med Quick och Caroline så vi åker upp redan på fredag och stallar upp hästarna på Rättviks travbana där också starten går. Mia hänger med som groom och lånar ut sin transport till oss. Alla säger att banan är superfin och den går bl.a. förbi Dalhalla.
 
//Maria
 
Julia & Gizmo
slalom
 
 
 
sköna stallkatten Texas
världens bästa Gizze trivs bra med hackamore
 
 
 

Hemmafix

Publicerad 2013-08-05 17:48:29 i Allmänt,

Idag har Gizmo ledigt så vi har passat på att fixa lite hemma och även tvättat Gizmos schabrak, sadel och träns, roligt!

Intervallträning

Publicerad 2013-08-04 17:45:40 i Allmänt,

Vilken dag! Caroline och jag lät hästarna springa på lite och oj vad kul det var! 3 gånger galopperade vi  en sträcka med mycket lutning uppför i bra fart med och nedvarvning mellan. Det verkade som att hästarna gillade det skarpt och själv hade jag ett fånigt amerikanskt smile hela tiden tror jag. Bästa Gizmo!
 
//Maria
 
nedvarvning....
Gizmo spanar in husse/ Patrik som fotar
Tjoho vad roligt
 
perfekt lite seg och lång uppförsbacke.
 
 
 
 
 
 

Gizmodag igen

Publicerad 2013-08-03 20:00:19 i Allmänt,

Kalles kompis William följde med oss hem igår och sov över hos oss så vid lunch packade jag in grabbarna och vi åkte till Gizmo (och hem till William). Nästan 30 grader i skuggan och vi var 3 glada ekipage som red ut på en lugn skrittrunda i skogen på knappt 2 timmar. Vi planerade för morgondagen, det är dags för lite galoppträning med Qiuck och Gizmo, det ska bli superroligt!
Inga bilder från idag utan det blir en från gårdagen.
 
//Maria
 
 
 

Fortsatt soligt

Publicerad 2013-08-02 21:51:53 i Allmänt,

Igår hade Gizmo vilodag men idag åkte hela gänget ut till Gizmo och Julia var först och red honom på ridbanan. Sedan tog Patrik över och longerade honom en liten stund och visade Gizmo vattenmattan. den var ganska läskig så först tyckte Gizmo det var bäst att hoppa ordentligt över!
Caroline kom från jobbet så jag hängde med henne ut på en skogstur med lite sköna galopper i underbart väder.
Längtar redan till imorgon!
 
//Maria
 
Juia & Gizmo
 
Patrik & Gizmo
 
Åhej sa Gizmo
Quick & Gizmo på väg på skogspromenad
 
 
 
 

WE-träning

Publicerad 2013-08-01 08:30:10 i Allmänt,

Caroline och Julia var på WE-träning igår på Lovisedal. När vi kom ut till Gizmo började det regna ordentligt så vi var beredda på en blöt träning. Hästarna lastades på ett par minuter och Quick och Gizmo åkte i transporten för första gången ihop. Precis när vi kom fram slutade regnet och det blev en sval och skön träning på 1.5 timme.
Instruktören Fredrik var väldigt pedagogisk att förklara olika hinder och de fick bl.a. prova 2 olika grindar. Både Quick och Gizmo skötte sig superbra hela tiden och klev dessutom lika snällt in i transporten när vi skulle åka hem. Julia tyckte att det var jätteroligt och vill gärna vara med en annan gång.
 
//Maria
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela