mrgizmo.blogg.se

Sportlov

Publicerad 2014-02-24 13:30:28 i Allmänt,

Igår var det verkligen vårigt i luften och även om det blåste rejält så var det relativt milda vindar. Tror också hästarna kände av detta och var lite busiga. Julia red och jag hade lite lydnadsträning med Gizmo. Efteråt städade vi i hagen och lade in nya grenar som uppskattas av dom fyrbenta vännerna. När vi var klara var det dags att åka till årsmötet för Mälardalens Distansryttarförening.
 
 
Nya pannbandet
blåsigt= busigt
 
Gizmo vädrar vår i luften
 
 

Tandis

Publicerad 2014-02-21 08:57:19 i Allmänt,

Snön är tillbaka men den försvinner nog på ett par dagar förhoppningsvis. Nu längtar både vi och hästarna efter varmare tider. Idag kommer veterinären ut för vaccination och  genomgång av tänder på alla hästarna. Efteråt bjuder Caroline på tacos i sadelkammaren, hur mysigt är inte det!  
 
Bild från i somras (foto: Caroline)

Då var helgen slut igen

Publicerad 2014-02-16 20:44:09 i Allmänt,

I lördags lånade Caroline och jag Mias transport och åkte med grabbarna till Vadet och tränade intervaller. Vi kände oss rätt modiga som gav oss iväg i halv storm. Själva äventyret är fortfarande allt innan själva ridningen såsom lastning och sadling intill stora vägen. Det blåste så vi fick hålla i det vi hade under sadlarna annars flög det iväg innan sadeln kom på plats. Gizmo var rekordpigg och det var nästan svårt att hålla honom i galoppen, men oj vad kul med en pigg och glad häst!
Idag var Julia med och hon red på ridbanan över bommar och Gizmo var fin. Efteråt skrittade Caroline och jag ut med Quick och Gizmo och vi människor kände oss allt lite stela efter gårdagen. 
 
 
Julia & Gizmo
 
snälla stallkatten Texas

Nya skor

Publicerad 2014-02-14 09:19:53 i Allmänt,

Idag var hovslagaren ute och Gizmo fick fina fötter och blev av med snösulorna. I bilen på väg ut hade Julia och jag planer på vad vi skulle göra men när vi kom fram började det regna med lite inslag av snö och blåsa som bara den. Vi började med att göra iordning i stallet ifall det skulle lugna sig lite ute och sist tog vi in Gizmo som var lerig ända upp i öronen. Under hela tiden vi haft Gizze har det hänt kanske 1-2 gånger att det inte går att rida på grund av vädret och idag blev det en sådan dag. Vi longerade honom en liten stund på ridbanan men för att vara Gizmo var han knappt under kontroll som den värsta rodeohästen och taktade när vi ledde tillbaka honom till stallet, det är ovanligt kan man säga. Inte skönt när det stormar och regnar från sidan.
 
Här var det lerigt!

Längtar efter värme

Publicerad 2014-02-11 10:58:03 i Allmänt,

Tisdag= Gizmodag, det är härligt men nu längtar jag efter lite värme. Kommer på mig själv med att ofta titta igenom blder från i somras och det ser nästan overkligt skönt ut. Som till exempel sommarkvällen då Julia och Caroline var på WE-träning i Lovisedal. Så till denna sommar är jag ännu mer laddad för massor av "hästande"!!!!
 
Julia & Gizmo på WE-träning
Jenny & Gizze
Caroline & Quick
Julia & Gizmo

Glad häst

Publicerad 2014-02-08 19:01:24 i Allmänt,

Den ena halvan av familjen kände sig hängiga och stannade hemma men Julia och jag åkte ut till stallet. Gizmo kändes väldigt pigg och glad och Julia red på ridbanan som nu är så gott som snöfri. Hon longerade honom och han var jättepigg så efteråt fick han busa av sig och vi kunde bara stå och beundra våran favorit. Jag saknar honom så fort vi sätter oss i bilen på väg hem, undrar om det "går över", hoppas inte!
 
 

Söndag

Publicerad 2014-02-03 09:50:13 i Allmänt,

Alla var ute hos Gizmo, Julia red på pigg häst och Patrik och jag fick oss en promenad.
 

Lördag i februari

Publicerad 2014-02-01 19:18:10 i Allmänt,

Idag visade termometen på 0 och nästan ingen vind. Mia och jag red ut där vi inte ridit på ett tag och det var härligt. Trots snösulor packade sig snön lite under hovarna men det gick fint när vi tog det lugnt och de fick kliva på bra i den tunga snön. Julia lekte lite med Gizmo på ridbanan och idag kändes han extra fin och glad. 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela