mrgizmo.blogg.se

Full fart

Publicerad 2017-05-28 16:09:23 i Allmänt,

Mycket på jobbet och annars också. Patrik är i Belgien och cyklar, Kalle i Göteborg på basketturnering, Den här veckan har jag varit utan bil och även om det är smidigt att bussen stannar precis utanför stallet tar det mycket längre tid speciellt att åka från jobbet och ut till Ekerö. Gizmo har fått nya skor och även en massage. Julia har haft lektion och jag har bland annat klarat av ett bra konditionspass med Gizmo utan att knät protesterade för mycket. En bra hästvecka alltså.
Fin utsikt över hagarna från busshållplatsen
Vi har gått över läskiga pressenningar och prasslande balplast
Pust!
Julia och jag var på stan och kunde inte motstå, grönt är fint till fux
Konditionsträning deluxe
 

Ridläger-feeling

Publicerad 2017-05-22 09:02:25 i Allmänt,

Vilka dagar vi haft här. Allt rullar på, Julia hade en bra lektion, och vi testade Lindas sadel som är en precis likadan dressyrsadel som Gizmo har fast en vidare storlek. Han rörde sig mycket mycket bättre så vi testar den ett tag. I lördags övningskörde Julia till stallet och red sedan på ridbanan. Efteråt fick Gizmo en riktig spa-dag och såg ut att njuta av att vi båda fixade med honom. Igår var Maria och jag till stora sandtaget och hästarna fick jobba ordentligt, 2 1/2 timme i sommarvärme, så härligt. Idag är det dags för nya skor.
Nybadad fux
Kunde inte låta bli....
Stora sandtaget
Nöjd kille

Konditionsträning

Publicerad 2017-05-14 21:45:01 i Allmänt,

Kiropraktor Karolina var ute i fredags och gick igenom Gizmo. I onsdags var han missnöjd när Julia hade lektion och vi misstänker att ´sadeln inte sitter helt bra. Dels har han fått mer mage så fort det kommit gräs och så tror vi också att han byggt på sig mer muskler. För säkerhets skull kollades han igenom av Karro men hon hittade inget speciellt förutom lite kort i bakdelen.
Igår blev det promenad för Gizmo samtidigt som Julia fotade Maria och Broddan. Idag red vi bort till den stora ängen och jag kunde hålla ett bra och jämt tempo i 25 minuter och Gizmo kändes så mjuk och fin. Efteråt tog jag tranporten med hem och vi lastade in farmors gamla badkar och körde till stallet en gång till. Bra hästhelg alltså.
 
Freeeedag
Julia fotade egentligen Broadway men vi var med på ett hörn
Broddans mule
Vi var hemma för att hämta farmors badkar
Gizmo provdricker direkt

Människoträning

Publicerad 2017-05-10 10:16:10 i Allmänt,

Jag har kommit igång med att gå på gymmet igen och igår hos sjukgymnasten kändes det verkligen som att det är på rätt väg. Med hästandet flyter det på, Julia har sina dressyrlektioner varje vecka och jag kan nu börja öka på mina pass med Gizmo när knät verkar hålla för mer belastning.
 

Hästig helg

Publicerad 2017-05-08 11:05:21 i Allmänt,

En av få bloggar jag följer är Huliganen.se som handlar om en skadedrabbad häst och hans matte. Jag hittade den först för att hon fått mycket hjälp av John Ricketts och sedan fastnat för att hon skriver så bra. I lördags hade hon en föreläsning i Kungsängen där hon berättade hela historien om sin häst som nu för första gången varit skadefri i drygt ett år. Med var även hennes tränare som fokuserar på uppbyggande träning och dagen avslutades med att vi gick till ridhuset och de fick visa ett par olika övningar. Riktigt bra och inspirerande och jag ville diekt till stallet ocgh testa samma sak typ.
Söndagen blev en skön tur med både Maria plus ett islandshästekipage från stallet. Vi tog oss till den megastora hagen med intilliggande sandraka och jag kunde trava och galoppera 15-20 minuter i sträck utan att knäet protesterade. Idag blir det vilodag för Gizmo vilket är bra timing med tanke på vädret. 
 
 
"Huliganen" livs levande, en otroligt charmig häst
 
Från i söndags

Flygtur

Publicerad 2017-05-05 14:25:55 i Allmänt,

Har börjat med att trava lite längre för att stärka upp mitt knä. Fortfarande orkar jag inte riktigt hålla 100% jämnt utan har vikten en aning till höger. Så igår ändrade jag lite på hur jag normalt sitter och tänkte just att vad vingligt det känns. Precis då skuttar Gizmo till för något och känslan var att jag kunde lika gärna ha stått upp med fötterna på sadeln eller som när man var liten och inte hade någon som helst balans att parera med. Jag gjorde en flygtur och i luften han jag tänka att hålla upp det onda benet. Blev en av de bästa avramlingar någonsin faktiskt, så mjukt, och idag känner jag mig starkare än någonsin i mitt knä så ser fram emot att öka på traven i helgen. 
 
Bästa bästa Gizmo

Vi har det bra

Publicerad 2017-05-01 22:20:00 i Allmänt,

Idag var det min tur att åka till Gizmo och vi började med att vara på ridbanan. Jag har slarvat med övningar där han ska lyssna på mig. Nu har jag har gjort iordning ett spö med massor av remsor från balplast som han ofta tycker är läskigt om det ligger på marken och blåser runt. Försökte verkligen ha en bra timing att när han kunde slappna av att direkt släppa på "trycket".
Sedan var vi ute 2 i timmar med Broddan som sällskap, och jag red utan jacka för första gången i år, så härligt. Vi red bort till ett av sandtaget och helt plötsligt skyggade Broddan som var först. Då såg vi ett helt gäng snokar, säkert 10 stycken. Normalt ringlar ormar iväg om man kommer men flera stycken ringlade mot oss och vi vågade inte chansa att rida förbi på den smala stigen, rysligt tyckte jag.
 
 
Ett örnbo, syns dåligt med mobilkameran

Valborg

Publicerad 2017-05-01 10:57:47 i Allmänt,

En extra ledig dag gör så stor skillnad och strax ska jag till stallet, bara sådär en måndag  vid lunch. Igår fick ridtäckbyxorna åka hem för nu får det faktiskt räcka med tjockiskläderna. Julia var ute och red i lördags och efteråt fick Gizmo massage av Linda. Igår följde Patrik med och vi var först en stund på ridbanan och sedan tog vi en promenad i skogen. Igår var också SM i distans och det var så spännande att följa under hela dagen. Klubbkompisen Kattis var med  och det var nära men tog tyvärr stopp vid dryga 14 mil, nästa gång går det hela vägen.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela