mrgizmo.blogg.se

Solig söndag

Publicerad 2013-12-29 15:01:22 i Allmänt,

Julia följde med Caroline på en tur i skogen vilket kändes alldeles lagom efter att vi red lite längre igår. Tillbaka igen tränade vi på pulsning, att trava upp och att ta vattenfalskor i farten. Gizmo tyckte det var helt onödigt att trava fram och tillbaka men vi människor var överens om att det var mycket bra att öva på det här. 
 
Quick & Caroline
Gizmo & Julia
På väg ut på en skogsrunda

Längre pass idag

Publicerad 2013-12-28 17:27:47 i Allmänt,

Idag lånade vi Mias transport och lastade Quick och Gizmo och åkte till Vadet. Gizmo gick rakt in i transporten och Quick toppade med att lasta sig helt själv och vi typ tjatade hela vägen hur fiiiina och duktiga hästar vi har, tur att det bara var vi.
Vi red 2 mil på fina skogsvägar som var alldeles lagom hårda i mestadels trav. Gizmo var pigg hela tiden men lyssnar så bra även med hackamore som han trivs så bra med. Det var vädigt lyckat och nöjda kom vi tillbaka till stallet och där fanns julmust och ostmackor, gud vad bra vi har det. Nu väntar vi bara att Mia kommer hem från semstern så är vi fulltaliga.
Gizmo är så väldigt lurvig och fick stå inne och torka en bra stund, kanske dags för en klippning?
 
 
 
 
 
 

Lediga

Publicerad 2013-12-27 17:07:50 i Allmänt,

Julia och jag åkte ut till Gizmo, lyxigt sådär en torsdagmorgon och till och med solen kikade fram. Först var Caroline och jag ut  på en runda i skogen där hästarna slirade omkring, nu är det rätt så lerigt. Sedan tog Julia över och hon och Caroline fortsatte på ridbanan och där är underlaget  hur fint som helst.  Jag provade nya allroundsadeln för första gången och den var också jätteskön, stor skillnad mot Podiumsadeln som jag allltid rider i annars.
 
Caroline & Quick
Julia & Gizmo
 

God Jul

Publicerad 2013-12-25 17:08:06 i Allmänt,

I går på självaste julafton var vi såklart hela familjen till Gizmo för att fira lite jul med honom. Han och hans kompisar fick juläpplen, knäcke och morötter. Caroline och jag tog en liten sväng i skogen, Kalle red några varv på ridbanan, Julia red barbacka och Patrik busade en stund med Gizmo. 
Vi var ändå hemma lagom till jullunch hos Patriks föräldrar. På kvällen var vi hemma hos oss med julbord minus kött och mycket mycket godis efteråt. 
Det här var den bästa julen någonsin nu när vi är med häst! God fortsättning!
 
// Maria
 
Från i söndags, solen tittade fram en stund
Söndags
Gizmo måste undra, vissa dagar händer ingenting och andra dundrar det ut 4 människor på en gång
Julia & Gizmo på julafton
Kalle har nog bättre hoppteknik än Gizmo
 
 
Tomten var snäll och kom med en liten lätt ficklampa att ha som reserv i fickan när man rider

Lördag

Publicerad 2013-12-21 15:28:13 i Allmänt,

Årets mörkaste dag och det kändes det verkligen som. Det regnade och var väldigt lerigt när vi red ut idag men på något magiskt sätt gör det ingenting när man får vara med världens finaste häst. Julia red efter mig på ridbanan och han var hur fin som helst.
 
// Maria 
 
 
 
 

Knappt något dagsljus

Publicerad 2013-12-20 09:29:35 i Allmänt,

I veckan har Caroline och jag ridit tillsammans på kvällarna. Hon är modig och ger sig ut själv men jag föredrar sällskap i mörkret.  Som en säkerhetsåtgärd så där. Därför blir det ett par bilder från helgen. Sista jobb- och skoldagen idag innan julledigheten. Undrar vad Gizmo önskar sig, helt säkert något som går att äta!
 
// Maria 
 
 
 
 
 

Tredje advent och stallfika

Publicerad 2013-12-15 16:40:07 i Allmänt,

Igår lördag var vi ute 2 1/2 timme på en lugn och skön skogsrunda och Julia fick låna fina Tintin. Idag började Julia med att rida Gizmo en stund och lät honom trava uppför en seg backe några gånger. Sedan var det min tur och vi tog en skrittrunda i skogen och galopperade ett par gånger uppför "sega backen", de var roligt.
Höjdpunkten idag var julfika i sadelkammaren och alla var där, supermysigt, julknäcke och röda äpplen till hästarna ikväll.
 
// Maria 
 
 
Julia & Gizmo
 
 
Nä nu är det dags för lunch tyckte Gizze
 

Snart lediga

Publicerad 2013-12-13 17:47:09 i Allmänt,

I tisdags fick Gizmo nya vinterskor med snösulor och 4 broddar. Nu är ju snön i och för sig borta men förhoppningsvis kommer det mer snart och då vi redo! I tisdags kväll köred Gizmo och jag dubbla pass, så härligt med egen häst att bestämma precis vad man vill göra. I torsdags var det sämre väder och superblåsigt så vi hade lite skuttiga hästar.
Denna vecka har Julia varit med på mitt jobb som PRAO. Det har varit roligt och när hon hjälpte mig att fota celler såg hon direkt, åh mamma det är en häst. Då blir man stolt även om det var en artifakt/ fel på objektsglaset.
 
// Maria 
 
Visst ser man en häst och ryttare......

Andra advent

Publicerad 2013-12-08 14:41:37 i Allmänt,

Ute hos Gizmo har det kommit en hel del snö till skillnad mot hemma så igår när Mia och jag red ut var det på pigga hästar som tyckte det var kul med snö. Det var rejäla vindbyar så det kändes också väldigt kallt men det ska mycket atill tt inte rida när det är helg vilket betyder att vi får vara ute med hästarna i dagsljus.
Imorse åkte Julia och jag ut ganska tidigt och då visade temperaturen i bilen på minus 11 grader, men det var ingen blåst idag så vi fick en härlig uteritt idag på lugna hästar. På tisdag blir det nya skor med snösulor och 4 brodd, jätteskönt för nu är det lite halt att rida.
 
// Maria 
 
 
 
 
 

Äntligen!

Publicerad 2013-12-05 08:12:21 i Allmänt,

Förra året ungefär vid den här tiden trodde jag att vi skulle "vara med häst" och en av sakerna jag längtade efter var att få ta med hästpepparkakor till stallet. Nu blev det inte så men desto bättre kan jag i år äntligen ta med mig, alla ska få inklusive fina stallkatten Texas!
 
//Maria 
 
 

En extra bra dag

Publicerad 2013-12-04 09:46:28 i Allmänt,

Ut till stallet och Gizmo direkt efter jobbet. MIa och jag tog först en tur tillsammans och nu är det verkligen mörkt även när man rider iväg. Det är skönt med sällskap om det skulle hända något tex med pannlampan mitt ute i skogen. Tillbaka i stallet var Caroline på väg ut med Quick så Gizmo och jag hängde med på deras runda också. Det är en av de härligaste sakerna med att ha egen häst att man gör precis som man vill, hoppas att jag aldrig "vänjer mig" vid det! Gizmo känns så fin, pigg och glad. Vi har räknat på hans foderstat och det känns som han är rätt så nöjd med mängden.
 
// Maria 
 
 
En stunds v'äntan på tur nummer 2
Suddig mobilbild, men oj vad bra pannlampan är (när allt funkar).

Första advent

Publicerad 2013-12-01 20:22:03 i Allmänt,

Julia var med och fick låna Tintin så vi red ut alla fyra på en hyfsat lång skogstur med superbusiga hästar. Roligt var det och jag längtar redan till tisdag!

// Maria




Lördag

Publicerad 2013-12-01 20:13:31 i Allmänt,

Igår åkte vi ut hela familjen, alla var Gizmosugna, eller Kalle kanske mest var intresserad av att träffa sim kompis William, men ändå. Det var en suverän dag, soligt och ett härligt ljus med några minusgarder. Julia tog först en promenad med Gizmo och Patrik hängde med och fotade lite. Hon passade på att inviga den nya allroundsadeln och med ett nytt schabrak under som hon hittade på Globen Horse Show dagen innan, det blev finfint.
Efter det tog Mia och jag en tur i skogen, gudars vad bra vi har det!
 
// Maria 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela