mrgizmo.blogg.se

Blåsväder

Publicerad 2014-01-29 09:51:56 i Allmänt,

Igår var det riktigt busväder ute vilket inte märktes så mycket av när man sitter inne på jobbet. Men väl ute hos Gizmo var det superblåsigt. Eftersom jag är ute bara 4 dagar i veckan så har jag inte riktigt "råd" att inte rida eller göra något så då passade det bäst att hålla till på ridbanan. Fick också låna ett renskinn under sadeln för att få den att sitta bättre. Förut var problemet att sadeln åkte fram på grund av magen, nu är det bättre men han har även smalnat av lite fram så de behövs fyllas upp mer under sadeln. 
Lite senare släppte vi Quick och Gizmo på ridbanan och de fick springa av sig lite, mysigt.
 
Mobilfoto på bästa Gizmo med test av renskinn

Helgen som kom och gick

Publicerad 2014-01-27 09:43:08 i Allmänt,

Vi har haft en bra helg vilket är lika med mycket Gizmo. Båda dagarna red jag ut med sällskap. Det bästa med att ha Gizze på Mälby är att det så gott som alltid finns ridsällskap, både för att det känns tryggt men framförallt för att det är så himlans trevligt. Julia promenerade, red barbacka och lekte på ridbanan med Gizmo som jag tror gillar lite omväxling med sina människor. 
 
Från i lördags, Julia & Gizmo har varit på promenad
I söndags på väg ut
Mysigt med varm häst
 
 

Bästa vintriga dagen

Publicerad 2014-01-19 14:24:54 i Allmänt,

Igår lördag hade det kommit massor av ny "florsockersnö" och det var lite disigt solljus med några minusgrader. Gizmo var pigg och vi red först ut på en rätt lång runda och det var fantastiskt fint i skogen. Efteråt red Julia och hon travade några gånger uppför en seg backe och han var superpigg då med, fina fina Gizze!
 
Man blir pigg i det här vädret!
 
 

Ljusare tider

Publicerad 2014-01-15 11:41:50 i Allmänt,

Igår kom jag ut till stallet vid halv 4 och det var ljust! Vi red ut på en gång och behövde använda pannlampa först efter ett tag, helt underbart. Tintin och Gizmo var pigga och vi var nöjda att få till en bra sväng så här en helt vanlig tisdag.
 
 

Vintrigt

Publicerad 2014-01-13 12:46:49 i Allmänt,

Minus 11 visade termometern i bilen igår morse när jag åkte ut till stallet. Vi fick pälsa på oss ordentligt innan vi red ut och vi tog exakt samma "braiga" sväng som dagen innan. Hästarna verkade helnöjda men vi människor var allt lite frusna mot slutet. Gizmo fick använda sitt nya vintertäcke för första gången den här vintern och det passade perfekt.
 
 
 
 

Hurra för helg!

Publicerad 2014-01-11 19:44:08 i Allmänt,

I natt kom det snö och det känns bara bra, Gizmo har ju snösulor och brodd. Mia och jag red ut på en bra runda där hästarna verkligen fick kliva över stock och sten och vatten, Tintin var med och var lös. Han har blivit så galet fin och busade en massa vilket fick annars så coola Gizmo att bli lite busig, roligt! Alla 3 hästar var nöjda och glada vilket smittar av sig på oss människor. Julia tog en promenad med Gizmo när vi kom tillbaka till stallet och hon sa att hon också tyckte han verkade extra nöjd med livet idag.
 
På väg... 
Quick fick vänta hemma
 
Julia & Gizze

Nu är terminen igång

Publicerad 2014-01-10 10:01:49 i Allmänt,

Hur skönt det än är med ledighet gillar jag ändå himla mycket när alla rutiner är tillbaka igen. Minus är väl att vardagarna hos Gizmo är i totalt mörker. Julia och Mia red en stund på ridbanan men vill man rida ut nu får man nästan bara hålla sig på vägen då det är så blött i skogen. Nu ska det frysa på så jag hoppas det blir fint att rida ut i helgen. Ingen ide´att ta med kameran så här kommer en bild från en av sommarens favvo-dagar, tror man kan skymta ett lyckligt flin från tjejen på fuxen.
 
Caroline och jag

Sista dagen på julledigheten

Publicerad 2014-01-06 16:40:34 i Allmänt,

Imorgon startar vårterminen i skolan och vi vuxna börjar jobba igen efter alla julhelger. Så idag var alla ute hos Gizmo och Caroline och jag tog en sväng ut i skogen med finingarna. 
 
 

Friserad

Publicerad 2014-01-05 15:42:45 i Allmänt,

Igår var vi och tränade intervaller vid Vadet och hästarna var hur duktiga som helst. Så idag blev det hyfsat lugnt  för Gizmo då Julia red ett pass på ridbanan och han var väldigt lyhörd och fin. Eftersom Gizmo är så väldigt lurvig fick vi hjälp av Mia att klippa honom där han svettas som mest när han rids lite hårdare. Han blev lite som en ny häst och verkade trivas i sin "nya kostym"!
 
 

Nytt år

Publicerad 2014-01-03 17:35:02 i Allmänt,

Nytt år och som vanligt funderar man på vad som går att ändra på till det bättre. Detta nya år kretsar ju det mesta runt allt som har med häst att göra och nu vill jag ha en lite tydligare plan med Gizmo och hans träning.  
 
Bästa mulen i stan
Julia testar hackamore för första gången
Gizmo är som en stor nallebjörn

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela