mrgizmo.blogg.se

Snart dags för Lovisedalsrittten

Publicerad 2014-08-30 18:06:21 i Allmänt,

Håller på att packa inför tävlingen i morgon. Julia och jag har badat Gizmo så nu luktar hela han äpple. Det känns bra och många jag känner kommer vara där. Är inte alls så nervös som jag brukar och det beror nog mest på att Gizmo och jag får sällskap av Irene och Karin med fuxar.
 
Någon kommer få en försenad födelsedagspresent.......
 
 

Samma smak

Publicerad 2014-08-26 09:57:10 i Allmänt,

Igår var jag ute själv i stallet och pysslade om Gizmo. Vi var ute en sväng och innan han fick komma ut i hagen tog vi omvägen förbi ett gammalt hallonland där vi ridit förbi flera gånger. Det visade sig att vi tyckte om hallon lika mycket båda två. Jag gick först och Gizmo efter och åt det jag missat, supermysigt.
Idag blir det hopplektion för Julia och Gizmo.
 
 
 

Och så var det söndag

Publicerad 2014-08-24 16:57:40 i Allmänt,

Patrik säger att jag har blivit jättekonstig och att det är Gizzes fel. Förut, alltså innan vi var med häst kallades jag hemma för sovmonstret eller ugglan och barnen var på riktigt rädda för att väcka mig när det var helg. Men nu behöver jag ALDRIG ställa klockan när jag ska till stallet. Ärligt talat trodde jag nog att det skulle lugna sig efter något halvår eller så men nej då och imorse var inget undantag. Jag smög iväg och var i stallet innan hästarna som står inne på nätterna hunnit ut i hagarna. 
Bea ville följa med så nu kunde jag visa henne vägen till den berömda galoppslingan. Det är verkligen superunderlag och vi red den en gång fram och tillbaka men nästa gång ska jag se om det inte går att få till en slinga på något vis. Vi var ute ca 3 1/2 timme och min Garmin protesterade och slog av sig innan vi var hemma.
Härlig dag och det bästa är att i morgon är en till ny häst-dag, tjoho!!!
 
Skyltar markerar ridslingan, så fint!

Lördag

Publicerad 2014-08-23 17:52:41 i Allmänt,

Hela veckan har känts höstig och när vi åkte till stallet idag var det blåsigt och regn i luften. Julia red Gizmo en stund på ridbanan och jag fick prova Beas fina enormt stora hopp-fux medans hon fixade med hindren. Vilken bamsing mot vår Gizmo.
När Julia var klar red jag en liten sväng runt hagarna med sällskap av Patrik som var med idag.
Julia & Gizmo
 
Slillnad i storlek, störst går först sa jag och kände mig kaxig så högt upp
Desteny & jag
Kanske världens lyckligaste hästägare
Gizmo & jag

Vardagen är här

Publicerad 2014-08-21 10:10:08 i Allmänt,

Som sagt, nu är skola och jobb igång för fullt och lite mer planering behövs för att vara hos Gizmo så mycket som möjligt. Julia har varit ute i början av veckan och red även lektion för Bea med markarbete. 
Jag har blivit "övertalad" av Irene och Karin att rida Lovisedalsrittten med dom och hur kan man säga nej när de lovar att vi har sällskap i starten, och 3 snygga fuxar ihop! Det ska bli roligt.
Ingen Gizmobild idag utan något helt annat, den här galet fina tejphållaren fick jag imorse av världens bästa barn så den fick åka  direkt med till jobbet.
 
 
 
 
 

Tillbaka till jobbet

Publicerad 2014-08-19 09:16:05 i Allmänt,

Efter en bra helg som var den sista på semestern var det dags att börja jobbet igår. I lördags var Helene, Bea och jag med en tur tillsammans innan Gizmos sommarkompisar åkte tillbaka till sitt vanliga stall i söndags. I hade Julia lektion för Bea och de fortsatte att träna markarbete. 
Ikväll har vi MDRF styrelesemöte hemma hos mig och det är alltid så trevligt att träffas och prata häst. Imorgon startar höstterminen för barnen så nu får Julia och jag sätta upp ett schema vem av oss som ska vara hos Gizze vilken dag.
 
Bild på sömnig Gizmo förra veckan
 

Kiropraktor

Publicerad 2014-08-14 19:47:54 i Allmänt,

Duktiga kiropraktorn Karolina var ute hos Gizmo igår och idag var det aktiv skritt ca 45 minuter. Är helt säker på att om Gizmo kunde skratta skulle han ha gjort det idag, han kändes otroligt positiv och skittade på mycket bättre än vanligt. Och för första gången var svansen rak, annars är den alltid lite böjd åt vänster. 
 
Oj vad vi älskar dig Gizze!

Utflykt

Publicerad 2014-08-13 17:15:00 i Allmänt,

Julia och jag delade på Gizmo vilket betydde att vi red en stund var och var ute i 2 timmar på en utflykt som alla 3 verkade uppskatta. Jag red första biten och röjde grenar (på den fina men igenväxta skogsslingan om man ska  vidare över vägen) nu från hästryggen och Gizmo hjälpte till från sin äthöjd. Efter att ha ridit över stora vägen var det Julias tur och jag visade henne det stora sandtaget. Vi fortsatte ner till vattnet och hittade en ny strand där Julia och Gizmo kunde bada. Vi bestämde att hinna göra en liknande tur tillsammans innan det blir höstigt men då med pic-nic också för vi hade supermysigt.
Efter lunch kom kiropraktorn Karolina (som var ute i juni) och kollade igenom Gizmo. Inga stora fel men han blir lite stel i bakdelen och då särskilt med att trampa under sig med vänster bakben. Vi fick bra tips på övningar och imorgon står aktiv skritt på schemat.
 
Klipp, klipp....
....tugg, tugg
Nu har vi klippt/ ätit oss upp genom skogen som ett alternativ att ta backen
Julia & Gizmo
 
Roligt att plaska
Det är sånt här man drömmer om i vinter

Besök

Publicerad 2014-08-11 17:16:04 i Allmänt,

Igår var min gamla kompis Sanne ute och hälsade på guldgossen. Det är svårt att få tiden att räcka till för annat än jobb, familj och hästandet. Så när någon vill komma ut och hälsa på Gizmo så blir det ju två bra saker samtidigt. Vi han prata en hel del och jag fick visa upp Gizmo som jag är så ohämmat mallig över! Han skötte sig exemplariskt, inte ett endaste fnork eller sidoskutt coh visade verkligen sin bästa sida.
 
 

Sköna dagar

Publicerad 2014-08-10 10:33:46 i Allmänt,

Gizmo fick vila tassarna lite efter skoningen i veckan. Efter det har vi hunnit med att löshoppa och han har fått hjälpa mig med att röja upp den braiga slingan vi har bakom hagarna. Jag med sekatör och han efter ätandes det jag missat, duktiga Gizze!
Igår var det dags för Vasaritten som gick att följa både på Equipe online och Facebook. Det verkade ha varit en härlig dag och det gick jättebra för alla hästkompisar som deltog. Nästa år vill jag nog vara med med Gizmo.
Igår var Julia ute med sin kompis Fanny och idag kommer min kompis Sanne så får vi se vad vi hittar på. 
 
Från igår:
 
 
Julia & Gizmo
 
Fanny & Gizmo

Duktiga Fanny

Publicerad 2014-08-05 13:11:54 i Allmänt,

Igår var Julia till Gizmo med sin kompis Fanny. Båda tjejerna är jätteduktiga att fota och igår var det Fanny som tog lite bilder på Gizmo, de blev så bra, tack Fanny! 
Imorse var vår nya hovslagare Emelie ute och skodde Gizmo. Hon lade även om sulorna på alla fyra.
 Här kommer några: 
 
 
 

Vaxholm

Publicerad 2014-08-02 17:18:03 i Allmänt,

Igår var vi en sväng till Vaxholm och tog båten den superkorta biten till Vaxholms fästning. Det uppskattades speciellt av Kalle och vi avslutade såklart med en fika på hembygdsgården.
Direkt när vi kom hen åkte Julia och jag till Gizmo och hon tog en promenad med honom på andra sidan vägen. Bromsarna har i princip försvunnit och hästarna ser ut att ha det riktigt behagligt på sitt bete.
Idag var jag själv till Gizmo och red en kortis på en timme i eftersom vi ville åka in till Pride-paraden.
 
Vaxholms fästning
 
Patrik
Julia
Kalle & jag
Julia & Gizmo
Tillbaka till kompisarna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela