mrgizmo.blogg.se

Somrigt

Publicerad 2014-04-27 17:24:36 i Allmänt,

Mia och jag klämde in en runda i skogen direkt när vi kom ut till stallet. Sedan var det Julias tur och hon red en stund barbacka vilket såg supermysigt ut. Gizmo är ju rätt så rund och fin att sitta på. Vi plockade också hem en del saker så det inte blir för mycket som ska packas på onsdag. 
 

Sista helgen med gänget

Publicerad 2014-04-26 19:32:21 i Allmänt,

Vi hade en sån där perfekt "rida-ut-dag" med avslutande fika bakom stallet, dessutom med hagutsikt. Det känns lite som sista dagen på ridlägret men den stora skillnaden nu är att jag får ta med mig hästen! 
 
 
 

Asknäs gård

Publicerad 2014-04-25 14:26:10 i Allmänt,

Vi trivs ju så galet bra ute på Mälby men tanken från början var att stanna där kanske ett halvår på grund av avståndet. Nu har det gått dryga året och vi har hittat ett stall ute på Ekerö som heter Asknäs gård. Dit är det 2 mil enkel väg jämfört med saftiga 6 mil nu. Julia som går i skola vid Brommaplan kan lätt ta bussen och vi kan vara där oftare. Vi flyttar nästa vecka, den 1 maj så det här blir sista helgen i Gottröra och jag hoppas verkligen vi kan få till en skön tur tillsammans, jag kommer verkligen sakna det trevliga ridsällskapet!
 
 
 
 

Mera sol

Publicerad 2014-04-23 08:49:05 i Allmänt,

Tillbaka på jobbet efter påsken och längtar redan ut till Gizmo. Tisdag= hästdag och Mia och jag tog en skön runda i skogen och det var alldeles lagom att rida utan jacka. Fortfarande väldigt blött i skogen på sina håll och hästarna var väldigt duktiga som plaskade fram dit vi styrde.
Aaahhhh äntligen!
 

Påskdagen

Publicerad 2014-04-20 16:37:49 i Allmänt,

Idag ville alla ut till Gizmo så vi lastade in oss i bilen direkt efter frukost. Det var "bara en tröja-väder" när vi kom fram och vi borstade bort vinterpäls, promenerade och toleranstränade Gizmo med bl.a. en presenning.
 
 

Påskafton

Publicerad 2014-04-19 19:36:49 i Allmänt,

Snällaste Gizmo som har överseende med sin matte som ser smått galen ut när hon ska få rida ut! Man kunde kanske tänka sig att det skulle lugna sig lite efter ett tag men nä det blir bara värre och värre.
 
Vi njöt av strålande sol och +15 grader
Quick & Caroline som sällskap
 
Bästa Gubbis!
Julia & Gizmo
Caroline & Quick
Lunch i solen
Texas
Julia & Gizmo

Skärtorsdag och lediga

Publicerad 2014-04-18 09:09:31 i Allmänt,

Halvdag på jobbet egentligen men jag tog ledigt så Julia och jag kunde åka direkt efter frukost till stallet.  Gizmo hade fått nya skor dagen innan och vi borstade och pysslade om honom extra mycket. Jag ansade även under hakan där massor av vintepäls sitter kvar. 
Der var halv storm ute och Gizmo var busigare och piggare än någonsin. De andra hästarna som har utsikt över ridbanan från hagen blev lika busiga dom. Påskharen hade kommit til stallet och hästarna och stallkatten Texas fick dela på ett påskägg.
Tjoho!
Världens bästa Gizmo
Fnork fnork
 

11 ÅR

Publicerad 2014-04-18 08:49:01 i Allmänt,

I tisdags fyllde Gizmo 11 år och vi skyndade oss ut till stalllet. Pesenten blev fruktsallad vilket uppskattades mycket!
 
 
 
 

Påsklov för vissa

Publicerad 2014-04-14 14:16:31 i Allmänt,

Helgen svischade förbi men lördagen bjöd på sol och Gizmo och jag var ute på tu man hand. Jag gjorde min andra avramling på kort tid. Gizmo klev på en gren som var halvt under jord vilket gjorde att den vippade upp som en gungbräda och han gjorde ett jämnfotahopp rakt upp. Jag landade väl hyfsat i sadeln igen men dock inte helt utan gled av åt sidan, måste verkligen träna magmusklerna.  Så hemma igen testade vi att gå över en prasslig pressening vilket är rätt läskigt om det samtidigt blåser ordentligt.
I går tog Mia med mig på äventyr till Vadet. (Att lasta tar nu verkligen inte mer än minuten för 2 hästar och det är så fantastiskt skönt.) Grusvägarna bjuder på mjukt och fint underlag och vi kunde rulla på i lugn galopp långa sträckor. Det enda som störde fuxen var ett par långhåriga kor med stora horn som vi behövde passera.
 
 

Fina Gizmo

Publicerad 2014-04-11 10:58:21 i Allmänt,

Igår var Julia med till stallet och vi båda var ridsugna. Först fick Gizmo och jag sällskap med Mia och Tintin och vi hade en skön runda i skogen. Efteråt tog Julia över och red på ridbanan. Jag tittade inte så mycket men hon sa att det var den bästa gången och att han var väldigt fin, framåt och lyssnade så bra.  
På vägen hem svängde vi förbi Ingela som också bor i Gottröra. Hon tar emot stora täcken som inte vi får in i maskinen hemma och tvättar, toppenbra. Vi fick hälsa på hennes fantastiska hästar och med lite tur har det kommit ett eller två föl när vi ska hämta upp täckena igen! 
Idag kommer hovslagaren till Mälby och vi har bestämt oss för att vänta med sulor till nästa skoning.
 
 
 
 
 
 

Lugn söndag

Publicerad 2014-04-06 14:12:11 i Allmänt,

I morse åkte jag ut själv till Gizmo. Han och jag tog en lugn runda i skogen och det var supermysigt. Vi har ju oftast sällis med någon annan så när vi är själva är han så stel, som att sitta på en karusellhäst ungefär, i alla fall i början. Har bestämt mig för att köpa Wintec Endurancesadeln som jag testat flera gånger och den känns fin.
Radar-öron

Tillbaka till stallet

Superdag!

Publicerad 2014-04-05 19:06:27 i Allmänt,

Mia och jag åkte till Vadet med Tintin och Gizmo och vi hade en fantastisk dag alla 4. Grabbarna var fina som "i reklam" i allt från lastning till att bara hålla det tempo vi ville.  Ett par suddiga mobilbilder kommer här:
 
 
Mia & Tintin
Nöjd och lite trött
Finaste gubbis!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela