mrgizmo.blogg.se

Halloween

Publicerad 2014-10-31 19:45:34 i Allmänt,

Bästa Gizmo och jag var ute på en underbar morgonskogstur, sol och vindstilla, vilken lycka på sin alldeles egna häst!
 
 

Lektion

Publicerad 2014-10-31 16:18:10 i Allmänt,

Julia och Gizmo red lektion igår för Bea och Julia var jätteduktig, det har verkligen gått framåt. 
 
Bästa fuxen
 

Igenkänning

Publicerad 2014-10-28 09:45:47 i Allmänt,

På Hippson finns nu ett roligt inskag där Johan Glans berättar hur det är att vara ihop med en hästtjej. Väldigt träffande det där med maten. Jag letar numera gärna extrapriser och köper oftast den billigaste osten m.m. hemma hos oss även kallat fulöl (Coops billigaste 2,8%), fulost (Gouda, något skumt märke) och även fulsmör (sprätter över hela köket när man steker). Man får ju lägga pengarna där det behövs som mest.
 
http://www.hippson.se/hippson-tv/johan-glans-om-att-vara-ihop.htm
 
Vi tyckte Gizmo kändes lite varm insida kota vf och jag bllir så nervös att jag får tunnelseende. Så igår åkte jag iväg på lunchen och handlade någon typ av stallbandage a`1000 pix. När jag sedan kom med dom till stallet kändes han inte varm längre men snyggt blev det, endast det bästa är gott nog för guld-killen och matte kan andas ut. 
Sdana här fulingar står utanför alla byggnader på jobbet, jättetrevligt
 
Bästa gubbis
 
 
 
 

Höstpromenad

Publicerad 2014-10-26 15:38:05 i Allmänt,

Gizmo och jag var ute på en långpromenad och det var vi inte ensamma om. Han är som en stor hund och många vi träffade tyckte han var fin och ville klappa honom.
 
 

Höstlov för vissa

Publicerad 2014-10-25 17:24:11 i Allmänt,

Lördag och barnen börjar sitt höstlov. Julia och jag åkte ut direkt efter frukost till Gizmo och på schemat var ridning på ridbanan. Det var halv storm och regnade snett och Gizmo gick på snedden ner till paddocken så inga bilder därifrån men däremot ett par från stallet. Han är så fin i sin nya "frisyr".
Ompysslad häst
Snygga frisyren
Finns-det-något-gottis-minen, typ.... 

Hästfix

Publicerad 2014-10-24 09:20:06 i Allmänt,

Gizmo hade ju sträckt sig förra veckan så i onsdags var duktiga kiropraktorn Karolina ute och hon kunde konstatera att han var väldigt låst i vänster sida och hon förstod att han hade protesterat när han behövde trampa under sig på ridbanan. Det blev en otrolig skillnad direkt efter och ordination skrittning och alla hovar i marken fram till helgen.
Det som är så bra här ute på Ekerö är att det känns som en hästbubbla med det mesta man kan önska som t.ex. transportuthyrning ett par minuter bort. Jag hittade även en tjej, Lisa Göthlander som skulle vara duktig på att klippa hästar och hon var ute igår. Jättetrevlig, noggrann, riktigt bra pris och hon hade en klippmaskin som knappt hördes. Vi invigde HorsLyx slickburk, den funkade verkligen och han rörde inte en fena trots att han är så kittlig under magen, duktig gubbis.
 
Spårklippning
Lisa tyckte att Gizmo hade roliga (jobbiga?) virvlar på båda sidorna, gulligt tycker vi

Lugn helg

Publicerad 2014-10-19 18:53:39 i Allmänt,

Igår lördag hade vi städdag i stallet d.v.s vi röjde mestadels utanför på stallplanen och på baksidan där vi packar hösilage. Det blev stor skilllnad, roligare än att städa hemma. Julia skrittade ut barbacka innan vi skulle hem igen så det blev verkligen en heldag i stallet. 
Idag ställde jag klockan och var först i stallet. Gizmo och jag passade på att rida över på andra sidan för det är förbjudet att jaga på Ekerö under helgerna oktober ut. I början var han stel som en glasspinne men det var bara lite testning från hans sida. Det som är bra är att det ofta räcker att visa vem som är chef en gång så går det hur fint som helst sedan. i veckan hade han troligtvis sträck sig, nu känns det bra men jag ska försöka få ut duktiga kirppraktorn Karolina i veckan och titta så allt är OK.
 
Pigg som en lärka
 
 
Julia & Gizmo
 
 
 

Lite annat än hästar

Publicerad 2014-10-17 13:07:16 i Allmänt,

Igår torsdag, och barnen hade utvecklingssamtal på morgonen vilket är lika med att de är lediga resten av dagen. Julia åkte med sin kompis Sara till stallet direkt efter och de hade en härlig dag och fick låna varsin fux då Gizmo verkar ha sträckt sig i vänster skinka och fick skrittas för hand. Gizmo fick en härlig "spa-dag" med bad, massage och pyssel. 
Kalle fick först följa med Patrik till jobbet och efter lunch åkte jag och hämtade honom. Patriks jobb ligger i samma hus som Chokladfabriken så vi startade med att ta med några praliner i farten. När vi skulle gå ner i tunnelbanan stod en Ben & Jerrysbuss och där delades det ut massor av glass, lyxigt! Efter det åkte vi till Kungliga tennishallen och Stockholm Open. Det var verkligen roligt, vi såg  bl.a. en superunderhållande match mellan Tomas Berdych (min favorit) och en tysk och Kalle fick en del autografer med sig hem.
 
Glass i stora lass
Tomas Berdych
Kalle
Jamie Murray och John Peers vann sin dubbel och skriver autografer
Spa-dag för bästa gubbis
Sara & Otto
Julia fick rida på Desteny
 
 

Lersäsongen är här

Publicerad 2014-10-14 10:43:57 i Allmänt,

Igår när Gizmo kom in var han lerig precis överallt till och med runt ögonen. Även om inte hagarna är leriga så lyckas han bra. Kanske fånigt men jag gillar jättemycket att borsta honom då för det blir så stor skillnad när man är klar, som att dammsuga efter ett barnkalas eller nåt.
Älgjakten har precis satt igång så vi höll oss på vår sida och gick inte över stora vägen. Gizmo är normalt rätt cool häst men igår när vi red förbi det andra stallet mötte vi ett par hästar samtidigt som några red på ridbanan på ena sidan och ett gäng hästar skulle hämtas från en hage på den andra sidan och kom rusande snett bakom Gizmo. Då blev det lite mycket och han studsade fram och fnorkade högt. 
Idag blir det dressyrlektion för Julia.
 
Gizmo alias Lermo
Efter mycket borstande kunde vi ta oss ut

Träff med ex-fuxen

Publicerad 2014-10-10 14:56:15 i Allmänt,

Igår hade Julia dressyrlektion på kvällen och jag var på möte med MDRF, alltså vår distansförening och vi var hos Irene ute i Hjälsta. Det bästa med det var att jag fick träffa hennes fina hästar inklusive min gamla medryttarhäst Dariim.  Jag saknar honom lite fortfarande och det var mysigt att få "prata" med honom en stund.
 
Fina Dariis

Helgen fortsätter

Publicerad 2014-10-05 14:12:01 i Allmänt,

Imorse var jag i stallet tidigt innan hästarna kommit ut. Gizmo och jag kom iväg redan halv 9 och det blev en tur på 2 1/2 timme, vi hade supermysigt. Det här är det absolut härligaste med att ha häst. Att själv kunna bestämma när och hur länge man ska rida och att hästen känns positiv och lyhörd, vilken lycka!
Vi har fina ridvägar här

Lördag

Publicerad 2014-10-04 18:04:10 i Allmänt,

Försökte mig på en sovmorgon, pressade till halv 8 men sedan gick det inte längre. Julia och jag åkte till stallet och även Patrik kom cyklandes förbi efter ett tag och hälsade på Gizmo. Julia red barbacka på ridbanan, bra att träna balansen ibland.
Vi var också förbi grannen, Asknäs gård där det var höstmarknad och handlade nyfriterade munkar och lite småkakor.
 
Balansträning
Glad kille
Världens bästa häst
Julia & Gizmo
Tillbaka till kompisarna i hagen
Höstmarknad på Asknäs
 

Fulltaliga

Publicerad 2014-10-01 14:49:06 i Allmänt,

Idag kommer Patrik hem från sin cykeltripp, väldigt skönt då det är mer än fullt upp hemma. Julia och jag har "hästat" oss varje dag och vi har haft prefekt ridväder. I måndags red Julia lektion för Lisa Ingelstam och det går framåt till stor del tack vare Beas hjälp att få mer energi framåt i ridningen. 
Idag började Julia efter lunch så hon och en kompis åkte ut till Gizmo och hade frukost med sig.
Sara hjälper oss med Gizmo på fredagar och hon var med Julia idag

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela