mrgizmo.blogg.se

Tänker tillbaka

Publicerad 2013-10-30 11:23:03 i Allmänt,

Det börjar bli mörkt riktigt tidigt. Igår skyndade vi oss ut en sväng med hästarna men det blir nu mörkt redan vid halv fem. Patrik har lånat ut sin lampa han haft på sin vintercykel tidigare så de blir nog premiär med den nästa vardag vi rider ut.
Nu har barnen höstlov och idag och imorgon ska vi in till stan och se vad vi hittar på.
Har suttit och tittat på bilder och funderat på vad som var de allra bästa dagarna med Gizmo i somras, det som man har med sig när vintern kommer. När jag tänker tillbaka känns den här sommaren som ett enda långt ridläger som aldrig kom till den sorgliga sista avslutningsdagen. Alla hästarna i stallet har varit friska, även vi människor och vi har kunnat rida så som vi önskat och planerat och med bara godkända ritter.
Känner mig så peppad inför nästa år nu när vi börjar känna Gizmo ordentligt och att det känns som att han också vet vilka "hans människor" är. Här är några favoritbilder från den bästa sommaren någonsin och allt tack vare Gizmo! 
 
//Maria 
 
Vi var ute på långritt alla 4 en underbar försommardag
Lyckliga hästar i stora hagar i början av juni
Midsommarafton firades i stalllet såklart
Första distansritten för Gizmo- Upplandsritten
Pigg häst och till en början nervös matte
Efter en stund flöt allt på
Tryggt sällskap hela vägen
 
 
Caroline och jag hade en underbar dag när vi intervalltränade hästarna
 

Hästhelg

Publicerad 2013-10-28 13:57:20 i Allmänt,

I lördags var Julias kompis Fanny med igen och Mia lånade ut sin Obelix till henne så att de båda kunde rida samtidigt. Det var jätteroligt att titta på och både hästarna och tjejerna var superduktiga. Fanny fick också rida Gizmo och jag tror att hon tyckte att det var lite annorlunda att rida araber jämfört med ponnyerna på ridskolan.
 
I söndags var vi också ute hos Gizmo och först tog jag en tur ut i skogen tillsammans med Mia och sedan red Julia en liten stund på ridbanan och tränade på liknanade saker som tidigare i veckan. Patrik fick också en stund med Gizmo och de busade lite. 
 
// Maria 
 
Fanny & Obelix
 
Julia & Gizmo
 
 
Åh dags för mellis, hallå vänta på mig säger Gizmo!
 
 

Skön vecka

Publicerad 2013-10-25 09:53:50 i Allmänt,

Det har varit mycket på jobbet och då är det desto härligare att komma ut till Gizmo och bara tänka på honom vilket inte är svårt! I tisdags var det halv storm och regnade snett men Mia och jag kände oss som hjältar när vi red ut. Inga jägare vad vi kunde se och i skogen känns vädret i princip aldrig dåligt.
Igår var Julia med och Mia hjälpte Julia med lite övningar vilket var fantastiskt kul att se. Gizmo blir väldigt lyhörd, kommer upp i energi och ser väldigt fin ut. 
Och tänk, nu är det snart helg vilket betyder dubbla Gizze-dagar!
 
// Maria 
 
 
 
 

Torsåker

Publicerad 2013-10-21 14:00:24 i Allmänt,

Igår söndag blev en riktig hel-häst-dag. Klockan stod på 3.45 och jag var ute på Mälby strax efter 5. Jag han snacka med Gizmo och släppa ut honom i hagen och strax innan 6 var Quick och Tintin lastade och vi styrde mot Torsåker. Det var superbra ordnat på tävlingsplatsen, banan var fin och funtionärerna trevliga. Det enda som var synd var att det frysit på och stora delar av banan var stenhård men allt gick enligt planen och båda hästarna blev godkända. Jag hade Carolines kamera så det kanske kommer fler bilder senare.
PS. Tur att ingen hörde oss i bilen hem, vet inte hur många gånger vi tjatade om "men vilka fina hästar vi har"!
 
//Maria 
 
 

Helg är bäst

Publicerad 2013-10-19 16:25:58 i Allmänt,

Hela familjen åkte ut till Gizmo idag, det var fruset på marken men soligt och jag hade först en mysig tur med Mia och Caroline. Sedan red Julia på ridbanan, Mia gav lite ridlektion och det gick jättebra och vi fick med en nöjd tjej hem!
Imorgon är det upp i ottan då vi åker 5.45 från stallet. Quick och Tintin startar på Torsåkersritten och vi hoppas på bra väder och fina bilder.

// Maria









Torsdag

Publicerad 2013-10-18 20:02:42 i Allmänt,

Lite senare än vanligt kom vi ut till stallet och på grund av älgjakten höll vi oss bara på ridbanan. Eller rättare sagt  Julia och Gizmo var där medans jag gjorde iordning i stallet. Mia hjälpte Julia när hon red och gav tips och det gick jättebra och Julia var så nöjd efteråt. Det är inte så lätt att rida själv och se vad man kan ändra på och göra bättre.
 
// Maria 
 
 
 
 
 

Slut på vilan och nya skor

Publicerad 2013-10-16 11:37:12 i Allmänt,

Igår fick Gizmo nya skor och sist han skoddes kändes han lite öm i fötterna direkt efter så vi tog en lugn skrittrunda och höll oss bara på vägarna. Älgjakten är igång sedan i måndags och vi såg två jägare alldeles intill gården och hörde också att de sköt längre in i skogen. Så närmaste veckan gäller bara rundor på vägarna och ridbanan. Gizmo har ju "kamoflagedräkt" nu på hösten!
I helgen ska jag grooma åt Caroline och Mia som ska rida 50 km på Torsåkersritten, säsongens sista tävling, det ska bli jätteroligt.
Ännu lite fina bilder från Fanny i helgen
 
//Maria 
 
Tänk vad konstigt att just vi har fått världens bästa häst.....
 
Fina kompisen Obelix stajlar när tjejerna ska fota honom
 
 
 
 

Fina bilder!

Publicerad 2013-10-14 09:18:05 i Allmänt,

I lördags var Julias kompis Fanny som sagt med och hon fotade en hel del. Här kommer några bilder. 
 
// Maria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa höstvädret

Publicerad 2013-10-13 11:57:55 i Allmänt,

igår lördag hade Julia med sin kompis Fanny till Gizmo och de var ute i skogen och fotade honom, bilder på det kommer senare. Det blev även lite bilder i hagen som syns här, det kan vara så att Gizmo är världens mest fotade häst?
Vi kunde sitta i bara kortärmat bakom stallet och fika. Det var väldigt frestande att rida ut en sväng i det fina vädret men han får ha sin vila några dagar till.
 
// Maria 
 
 
 

Vila

Publicerad 2013-10-08 19:59:04 i Allmänt,

Idag var jag ute hos Gizmo och pysslade om honom. Han ska få semester efter Fjällnoraritten iallafall
en vecka. Vi tog en liten promenad och hittade lite gott gräs. Han var så fin idag och jag längtar redan tillbaka till Gizmo!

// Maria





Fjällnoraritten avklarad

Publicerad 2013-10-06 11:30:22 i Allmänt,

Det här skulle bli Gizmos tredje clear round och vår första att klara oss själva. De två tidigare gångerna häst och ridsällskap hela vägen. Den här gången hyrde vi egen transport som vi hämtade redan på fredag kväll för att provlasta. Allt flöt på perfekt och vi var tidiga på tävlingsplatsen på lördag morgon. Det ända vi glömde var kameran så det blev bara några mobilbilder. Julia och Patrik var bästa groomarna och Gizmo blev godkänd.

//Maria









Fjällnoraritten till helgen

Publicerad 2013-10-02 08:13:19 i Allmänt,

Mia och jag var ute på en skön runda igår, man får passa på innan älgjakten sätter igång. På lördag är Gizmo anmäld till Fjällnoraritten 50 km CR. Det ska bli jätteroligt men jag är redan pirrig.


//Maria
Första bilden vi tog på Gizmo när vi var och tittade på honom.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela