mrgizmo.blogg.se

Finns inget bättre

Publicerad 2015-07-31 14:27:27 i Allmänt,

Igår red Julia ett dressyrpass med sadel och han kändes bra. Idag var det min tur och jag red ut, det var ungefär 2 veckor sedan sist som vi var ute och hade sadel. Kändes bra det med och som jag längtat. Nya regler, inget ätande i farten och det gick över förväntan och Gizmo kändes pigg och fin.
Bästa, bästa gubbis! Idag var han extra fin!
 
 

Tydligare

Publicerad 2015-07-29 16:52:56 i Allmänt,

Vi fortsätter tränar på att vara mer konsekventa och att ha en häst som lyssnar.
 
 

Utslagen bättre

Publicerad 2015-07-28 18:27:53 i Allmänt,

Julia och jag var ute och schamponerade Gizmo och nu börjar utslagen som är på rumpan också se bättre ut så imorgon blir det nog sadel på. Julia red barbacka som vanligt i ridhuset och jag tränade lite från marken. På måndag kommer John igen så det är bäst att vi tränar på tills dess.
 
Kanaanbadet
Vi testade Kanaans trädgårdscafe, helt OK.
 

Löshoppning

Publicerad 2015-07-27 22:47:01 i Allmänt,

Julia och jag åkte ut till stallet efter middagen. Eftersom Gizmo är inne på nätterna stod han i boxen när vi kom. Juia red och gjorde mycket övergångar, hon tyckte han kändes väldigt fin. Jag plockade under tiden fram bommar och en massa hinderstöd längs hela ridbanan och vi körde löshoppning efter Julia ridit klart. 
Julia & Gizze
 
Kan vara den sötaste i hela världen
Barbacka-style
 

VI tvättar på

Publicerad 2015-07-26 17:27:06 i Allmänt,

I morse blev det frukost i ett semesterlugnt Stockholm, ett svisch bort med bilen bara till Saturnus på Östermalm. Efteråt släppte vi av Kalle hemma och åkte vidare till stallet. Det var soligt och vinden fläktade bort eventuella bromsar och vi hjälptes åt att schamponera Gizmo med klorhexidinscampo utomhus. Vi var också inne i ridhuset och tränade med presenning och paraply bland annat. Han känns fin nu och jag längar verkligen till att rida ordentligt med sadel igen.
 
 

Pysseldag

Publicerad 2015-07-25 12:58:02 i Allmänt,

Nu är det bara utslagen på rumpan som verkar ömma. Pysslade om Gizmo idag och gick sedan ut på en promenad. Han får fortsatt stå inne på nätterna tills svar från bakterieodlingen kommer. 
 
 
 

Provsvar

Publicerad 2015-07-24 18:08:14 i Allmänt,

Idag fick vi svar från blodprovet och sammanfattningsvis var alla värden bra förutom lite mycket omogna vita blodkroppar d.v.s. kan vara en pågående infektion i kroppen. Hudskrapet visade på rikligt med staphylococcus bakterier och odling ska nu göras på dessa för att få fram vilken typ. VI rider barbacka fortfarande och tränar en del i ridhuset. Han känns annars väldigt fin men möjligen lite dåligt flås. 
 
 

Lång onsdag

Publicerad 2015-07-23 11:13:55 i Allmänt,

Patrik och jag kom hem från Gizmo vid 9 på kvällen igår och hämtade upp Kalle i farten som varit på bio i Vällingby Centrum. Strax efter 10 ringde Julia och var på väg hem från middag på stan och jag lovade att möta henne vid tunnelbanan. När jag kom ut lät det som en hund som gnällde men jag såg varken hund eller människa utanför. Jag gick ut på gatan och visslade en stund, då kom en hund i full fart utan koppel och jag kunde få tag i den. Tog med den i in och vi satte på den ett grimskaft, ut igen och mötte först Julia och sedan promenerade  vi omkring i området i fall någon ägare skulle synas till och leta efter sin hund. 
Det var en fin liten blandrastik, inte så gammal och vi kallade henne Susanne. Efter samtal med polisen åkte vi in till Solna polisstation där de kollade att hon var chipmärkt men tyvärr var ingen ägare registrerad. Hon fick stanna där över natten och vi åkte hem igen. Hoppas det ordnar sig för Susanne, hon var en riktigt fin tjej.
 
I väntrummet på poisstationen

Kvällsbad

Publicerad 2015-07-22 22:14:24 i Allmänt,

Efter middagen åkte Patrik och jag ut till Gizmo för att schamonera honom och kolla att allt var OK. Han får ju stå inne på nätterna tills provsvaren kommer, Det var i alla fall inte värre med utslagen men han är öm på rumpan där det är som värst. Mysigt att Patrik följer med ut och skönt och roligt att hjälpas åt.
 
Här står jag och gör mig söt tycker mina människor

Grönan

Publicerad 2015-07-22 16:26:46 i Allmänt,

För en gångs skull blev det något annat idag än att åka direkt till stallet. Vi hade det roligt och klarade oss utan regn hela dagen. 
 
 

Skön semsterdag

Publicerad 2015-07-20 21:21:49 i Allmänt,

Julia åkte ut till stallet på morgonen. Vi fortsätter med "John-träningen" och han lyssnar fint. I morgon kommer veterinären och jag hoppas vi får reda på vad det är för utslag han har.
Kalle och jag hämtade upp Julia i stallet och åkte vidare till min kompis Emma ute på Lambarudd. Förra året vid den här tiden var vi hos henne på fika och hon bjöd då på en kaka med ett berg av smultron. Nu var det dags och vi plockade hur mycket som helst. Hela bilen luktade smultron på hemvägen. Vi bakade en kaka till efterätt och resten ska användas till smultronglass, mums. 
 

Vi testar

Publicerad 2015-07-19 20:44:18 i Allmänt,

Efter att John var här vill (nästan) alla i familjen träna på att göra rätt med Gizmo. Det får framåt och såklart vill vi ha gjort framsteg tills nästa träning. Det tråkiga är att Gizmo har haft utslag sedan en vecka tillbaka som också sitter vid sadelläget så veterinär kommer ut på tisdag, nu misstänker vi regnskållor.
 
 

Privatlektion

Publicerad 2015-07-16 22:46:30 i Allmänt,

Gizmo har fått utslag och vi tror det är s.k. nässelutslag. I början såg det ut som  att det kunde vara insektsbett men efter ett par dagar har de börjat bli små  skorpor som lossnar. Han har fått sova inne några nätter då vi inte velat använda flugmedel och irritera huden ännu mer. 
Igår var John Ricketts här för en privatlektion. Han är fantastiskt duktig och jag vill stanna upp lite och ta hjälp med att få en häst som litar mycket mer på mig. Hemläxan blev att skriva ner vilka regler vi vill ha och även vilka mål. 
Vi åkte över till Irene och Pelle idag och lånade en sadel som bara "låg och skräpade" för att testa om den kan passar medan vi väntar på sadelutprovare. Tack Irene för att du tänker på oss och att vi får testa allt möjligt från din outtömliga sadelkammare.
John & Gizmo
Patrik & Benindjih, hon har blivit en riktigt stor och fin tjej
 

Stanna upp

Publicerad 2015-07-12 16:36:29 i Allmänt,

Nu börjar 5 veckors semester och planen var att ha allt tid i världen och träna Gizmo inför en till CR för Julia i höst och T50 eller T80 för mig. I princip har vi haft sådan tur att inget har strulat med Gizmo tidigare men nu känns det som att vi får backa eller i alla fall stanna upp lite. VI måste få hjälp med sadlar, vi rider mest barbacka nu men det begränsar ju. I går upptäckte vi massor med bubblor på stor del av kroppen, troligtvis nässelutslag. Han ska få sova inne ett par nätter och idag tvättade vi honom och hoppar över flugmedel ett par dagar och ser om utslagen går ner. 
I planen ingick även Vasaritten i början av augusti och direkt efter ritten tänkte vi ta med Gizmo till mina föräldrar som bor i Enviken i Dalarna och rida och mysa med honom där i en vecka. Då transporten redan är bokad så har vi bestämt att vi åker upp ändå så  Gizmo får semestra med oss. det ska bli jätteroligt! 
 

Grismo

Publicerad 2015-07-09 08:46:58 i Allmänt,

När jag kom till stallet igår kunde jag först inte hitta Gizmo, det fanns ingen fux i hagen. Men när han vände sig så kände jag igen honom framifrån. Efter en lång sanering provade jag att rida med Podiumsadeln. Han kändes OK när vi var ute och vi klarade oss precis mellan regnskurarna.
 
Mulen var hyfsat ren i alla fall
Grismo
Efter sanering

Operation midjemått

Publicerad 2015-07-08 09:51:53 i Allmänt,

Gizmo och en av hans, även han en lättfödd kompis, får nu gå i en rätt så nerbetad hage får att hålla bättre koll på midjemåttet. Tror inte på att ta in dom på nätterna för att begränsa mängden utan att de ändå äter ikapp med en högre hastighet de timmar de är ute. Och är det någon som kan äta fort så är det vår gris Gizmo. 
 
 
Flytta dig Gizmo säger Loppan
kvällsfika för oss människor, borde också begränsas.....
 

Hästat oss

Publicerad 2015-07-06 11:52:38 i Allmänt,

Vilken helg, vilken väder! I lördags var Julia och jag riktigt länge i stallet. Först red Julia och jag hängde med och efteråt pysslade vi om Gizmo ordentligt. Malin och Jesper som har stallet och bor där hade bjudit alla i stallet på middag och det var verkligen supertrevligt. Det var en sån där sommarkväll som det bara är några få varje sommar. Vi satt på deras uteplats och de hade lagat jättegod mat, vi spelade boule och ett par gånger var vi "tvungna" att gå och hälsa på Gizmo i hagen. 
I söndags åkte Julia upp med ett par kompisar till mina föräldrar i Dalarna och jag fick med mig Patrik till stallet. Nu fick han hänga med Gizmo och mig i skogen. Jag hade på mig alldeles för mycket kläder som skydd mot myggen men det fläktade och de häll sig borta, varmt och skönt var det i alla fall.
Känns som Gizmo är sitt vanliga igen men vi tar det försiktigt och hoppaas att kiropraktorn hittade det som var fel.
 
 
Bästa killen
Magisk lördagkväll
Gizmo var ovanligt kelig
 
Skönt att inte behöva frysa
 
 

Nygammal häst

Publicerad 2015-07-01 08:57:02 i Allmänt,

På order från kiropraktor Kicki är det skrittpromenad 3-4 dagar bara rakt spår med stretch efter. Igår när Gizmo gick efter mig fick jag vända mig flera gånger eftersom han skrittade som en ny häst, långa gungande steg,sänkt nacke och glada ögon, aaaaah vilken lycka! Patrik säger att jag är gladare hemma, mår hästen bra gör jag det, inte svårare än så. 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela