mrgizmo.blogg.se

Kiropraktor

Publicerad 2015-06-29 11:38:03 i Allmänt,

Innan klockan 8 imorse var vi ute hela gänget (minus Kalle) för alla ville se vad kiropraktorn skulle göra och säga om Gizze. Vår vanliga kiro Karolina har semester men jag fick tag på en annan kiroparktor och hon var väldigt trevlig och noggrann. Hon började med att titta när han rörde sig och jag kunde själv se att han var väldigt ojämn och stel och belastade även frambenen och hovarna mer på insidan, det hade jag aldrig sett själv. Vi la även på sadlarna och hon tyckte den vanliga sadeln Julia använder var för stor men att Podiumsadeln var lagom och satt bra. Efter mycket justering såg allt mycket bättre ut och vi har nu order att promenera honom 3-4 dagar bara på rakt spår, och strecha.  
 
 
 

Spa

Publicerad 2015-06-28 20:35:12 i Allmänt,

Storrengöring av häst fick det bli idag då vi inte kan rida. Vi eller rättare sagt Gizmo bor granne med Rosenhills cafe här på Ekerö och de ha grisar som går och bökar i en stor hage. Igår gicjk vi förbi men han såg dom inte men idag sulle dom precis få mat så när han hörde dom blev han superrädd, kanske det läskigaste han sett. Efter grisäventyret fortsatte vi förbi Tina som också har häst i samma stall. Julia och jag fick saft och Gizmo fick kalasa i hennes trädgård. Vi hittade en ny fin grusväg men då hade vi de läskiga grisarna på andra sidan och Gizmo höll koll. Skön dag igen med andra ord.
 
Välbehövligt
Utanför Rosenhill
Bäst att hålla koll på grismonstren
Blankaste manen i stan
trött efter grisäventyret
 
 

Riktig sommar

Publicerad 2015-06-27 17:34:02 i Allmänt,

Vi är nu rätt säkra på att det är problem med sadeln/sadlarna men vet inte om han har ont någonstans eller "bara" obegag av sadeln. På måndag kommer kiropraktor ut och på fredag veterinär och kollar igenom honom om det behövs. Så tills dess vill jag inte ens rida barbacka. Julia och jag tog en promenad och jag tyckte han kändes ganska som vanligt, inte massa fnorkande eller så. När vi kom hem från stallet kunde jag för första gången byta om till shorts, härligt!
Har följt NBM i distans på Equipe Online hela dagen och det har varit jättespännande med många duktiga svenskar.
Nya sulor
Julia & Gizmo
 

Något är fel

Publicerad 2015-06-24 11:30:07 i Allmänt,

Vi har ju varit så himla förskonade med skador på Gizmo, aldrig behövt ta ut veterinär. Det har bara varit lite småsår, någon sträckning och rinniga ögon. Men från början av juni har han inte riktigt varit sitt vanliga jag. Först märkte jag att han var extra "fjantig" när vi var ute och då är det lätt att tänka att det är dagsformen eller något. Sedan började det hända att  han blev jätterädd i stallgången om någon kom eller som jag såg det utan anledning alls. Vi var på semster innan midsommar och jag tänkte att vi avvaktar och ser hur det är när vi kommer tillbaka.
 
Både jag och Julia har ridit i helgenoch fortfarande är det någort som inte stämmer tycker jag i alla fall. 
För att göra en lång historia kort så tror jag han har ont någonstans vilket påverkar honom när man rider alt när sadeln är på. Han är extra stressad inne i stallet (går ute dygnet runt) men även när man tar in honom men i hagen är han som vanligt. Det är svårt att veta var man ska börja men kirppraktor (den vanliga är på semester) och veterinär som kollar igenom honom till att börja med. Efter det någon som kollar befintliga sadlar är planen nu. 
 
Det är frusterande att inte klara av att hjälpa honom när han visar så tydligt att något inte stämmer. Fortsättning följer.
 
 
 
 

Gräsmage

Publicerad 2015-06-20 19:38:26 i Allmänt,

Jösse vad runda vissa hästar kan bli  när de får äta gräs dygnet runt, magen är rund som en boll. Det blev en skön runda, regn blandat med uppehåll, helt OK.
 

Midsommar

Publicerad 2015-06-19 15:11:21 i Allmänt,

11 grader visade termometern och regn, var ute själv till stallet och var ute på en långpromenad. Nu ska det göras midsommartårta


Hemma igen

Publicerad 2015-06-18 21:52:39 i Allmänt,

Vi landade imorse och var bara hemma en snabbis innan vi åkte ut till Gizmo. Han såg ut att ha haft det bra med en rejäl gräsmage. Vi pysslade om honom och tog sedan en promenad tillsammans.
SAS har nu Hästens sängkläder, Kalle sov som en stock tills det var dags att landa i morse
Det har blivit så mycket grönare på bara en vecka
Patrik & Gizmo
Tillbaka i hagen

New York

Publicerad 2015-06-18 21:46:36 i Allmänt,

VI människor har varir en vecka på semester i New York och Gizmo har fått semester. Visserligen har Sara varit ute och ridit ungefär varannan dag men i övrigt har det bara varit ett konstant betande för fuxen dygnet runt. Vi har haft det finfint men oj vad jag har längtat efter Gizmo! Hittade en hästaffär som heter Manhattan Saddlery men där var mest dressyrgrejer. Handlade en väldigt snygg och rejäl hovkrats, ångrar att jag inte köpte ett par till att ge bort.
Fickparkera där uppe....
Fina High Line
Julia trivdes med shoppingen....
och jag gillade värmen
 
Kalle i Central Park
 
World Trade Center Memorial
VI var uppe i alldeles nya One World Trade Center
 
Vi promenerade över till Brooklyn en dag och åt på häftiga Smorgasburg marknad

Skolavslutning

Publicerad 2015-06-10 22:22:42 i Allmänt,

Nu börjar sommarlovet för barnen och även för Gizmos del kan man säga att sommaren är här på riktigt. Vi åker på semster i morgon en vecka så då får han helledigt från oss människor, det kan säkert vara skönt för honom. I går kväll var det "graduation" för Julia som slutar 9:an.
 
 
 
 
 

Heldag i stallet

Publicerad 2015-06-07 18:12:06 i Allmänt,

Patrik var med till stallet och när Julia och han gick ut i hagen för att hämta Gizmo låg han ner och såg ut att njuta av att få ligga mitt i maten.  MIn jobbarkompis Angelo med familj kom ut till stallet idag. Hans dotter Emma går annars på Solvallas travskola och är redan en riktig hästtjej och hon ville gärna rida på Gizmo. Julia red ett dressyrpass innan de kom, och vi hängde också med ut på en liten promenix i skogen. Med andra ord många timmar i stallet, härligt.
 
Patrik & Gizmo
Nöjd häst
Efter första natten ute är man trött
Bästa gubbis
 
Julia & Gizze
 
 
 
 
 
Lilla Emma & Gizmo

Sommarbete

Publicerad 2015-06-06 12:56:31 i Allmänt,

Äntligen är det dags, från och med idag går Gizmo ute dygnet runt i sommarhage. Hästarna har betats in under veckan och de som har tagit in honom har fått motionera lite först, en hungrig fuxkille låter sig inte fångas så lätt när det finns mat. I går var vi ute på en skön tur, lite nya ridvägar. Idag var vi i ridhuset och tränade lite ledarskapsövningar, det gick riktigt bra.
 
Himlans fina ridvägar och knappt några insekter ännu, dom har väl blåst bort
All vinterpäls borta på halsen
Gizmo & Listo i sommarhagen
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela