mrgizmo.blogg.se

Hela gänget

Publicerad 2013-09-29 17:15:13 i Allmänt,

Idag red alla ut! Jag fick låna Tintin, det var länge sen och det var supermysigt. Vi var ute i nästan två timmar i det jättefina vädret.


Brrr vad kallt!

Publicerad 2013-09-26 13:34:42 i Allmänt,

Imorse var det +1 grad ute så det har verkligen blivit höstigt. Hästarna är inne på nätterna och de börjar få lite tjockare päls. Vi är strax på väg ut till Gizmo men här kommer några bilder på Julia och Gizzefrån helgen.
 
// Maria 
 
 
 
 
 
 

Uppdatering

Publicerad 2013-09-23 13:51:01 i Allmänt,

Det har hunnits med en del ridning förra veckan och det underbara vädret har hållit i sig! Höjdpunkten var i lördags då Mia och jag körde hästarna till ett ställe som heter Vadet där vi skulle kunna träna intervaller. Lastningen gick som en dans, det var sol och runt 20 grader och vi hade 2 fantastiska killar. Efter ett par kilometers uppvärmining i trav lät vi hästarna galoppera uppför en lång och seg backe 4 gånger och oj så roligt det var tyckte alla fyra.
Igår blev det en skrittrunda i skogen plus att Julia red Gizmo och båda var jätteduktiga, bilder på det kommer.
 
//Maria 
 
 

Vart tog helgen vägen?

Publicerad 2013-09-15 18:48:58 i Allmänt,

Igår var vi ensamma i stallet då de andra var på distanstävling. Vi lekte en hel del på ridbanan och efter det red jag ut ensam med Gizmo. Han var jätteduktig.
Idag red först Caroline och jag ut på en 1 1/2 timmes runda i skogen, kanske sista varma dagen innan den riktiga hösten tar över? Provade min Garmin gps tillsammans med Gizmos pulsmätare och det funkade fint. Efter fikat  hade Julia och Patrik lydnadsövningar och bus på ridbanan. Från och med ikväll ska hästarna stallas in är i alla fall planen, så hönätet sattes upp i boxen.
 
// Maria 
 

Nya skor

Publicerad 2013-09-13 09:45:20 i Allmänt,

Gizmos duktiga hovslagare fixade nya skor på morgonen så vi tog en lugn skrittrunda tillsammans med Mia och Obelix, fortfarande funkar kortärmat! Julia var med och tränade lite lydnad och lek bl.a. att gå över en "träbro" och kliva över en träskiva som kan vara nog så läskigt.
 
// Maria 
 
Behagliga 21 grader på eftermiddagen
kompisen Obelix
Julia & Gizmo
 
Lite jobbigt sa Gizze
 
2 finingar
 
 
 
 

En helt vanlig tisdag

Publicerad 2013-09-10 22:28:12 i Allmänt,

Fortfarande sommarvärme och Mia och jag klättrade med hästarna och det märktes på Gizmo att det var ganska länge sedan men superbra träning!
De går fortfarande ute på nätterna och skrotar och de ser ut att ha det så bra hela gänget! Tog ett par bilder med telefonen när vi släppte ut dom ikväll.

// Maria


Somrigt

Publicerad 2013-09-09 14:33:32 i Allmänt,

Det varma och soliga vädret bara fortsätter så igår var vi ute på en 1 1/2 timmes mystur i skogen. När vi kom tillbaka fotade vi våra hästar med tillhörande människa. Hästarna ser ju alltid bra ut , med oss är det inte lika lätt att få till det men en del bilder blev hyfsat bra om än lite ljusa.
 
//Maria 
 
 
 
 

Födelsedag

Publicerad 2013-09-07 20:00:19 i Allmänt,

Idag fyllde bästa Julia 14 år och förstås ville hon fira dagen med att åka till Gizmo. Så efter frukost åkte vi dit med bagaget fullt med "häst-knäckebröd" och äpplen som mormor och morfar tagit med till Gizmo och hans kompisar.
Caroline och jag tog en sväng i skogen medans Julia bytte till det nya födelsedags-pannbandet som hon fick av Patrik på morgonen. Gizmo blev superfin i det också!
Julia red en stund på ridbanan och hann även med lite lek. Efter fika gick Julia och morfar en promenad med Gizmo innan der var dags att åka hemåt igen. Vilken tur att det är söndag imorgon så det blir en till Gizmodag.
 
// Maria 
 
Mums för hästarna
Julia & Gizmo
Nya pannbandet!
Gizmo lyssnar bra på Julia
2 favvosar
 
Gizmo med Julia och morfar på promenad
 
 
 

Uteritt

Publicerad 2013-09-04 14:36:50 i Allmänt,

 
Igår var vi 3 glada människor + lika många hästar som fick en skön skogsrunda. I behagligt väder tog sig hästarna fram i snårig terräng och slingriga stigar, det är nog det mysigaste av allt med att ha egen häst.
Ingen kamera med.
 
//Maria 
 
 
 

Ny höstvecka

Publicerad 2013-09-02 09:35:51 i Allmänt,

Det har varit en härlig hästhelg men idag är det jobb och skola.  Julia fyller år på lördag så det kanske kan bli något hästigt i paketen! Kommer några bilder från igår, Kalle har i läxa att fota hela sin familj så självklart ska Gizmo vara med. Tack alla Gizmos fd ägare som hjälpt till att forma honom till världens bästa häst.
 
//Maria 
 
 
Hela familjen
Polarna Gizmo, William & Kalle
Tänk att just vi fick världens bästa häst!
 

Söndag

Publicerad 2013-09-01 19:50:10 i Allmänt,

Alla 4 åkte till Gizmo idag och planen var lastträning. Julia började med att rida och fortsatte sedan att leka lite med Gizmo på ridbanan. Även Patrik och Gizmo busade en del. Sedan blev det lastträning och det gick väldigt bra. 
 
// Maria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utflykt

Publicerad 2013-09-01 16:14:17 i Allmänt,

Igår lördag var det dags för en utflykt till Lennartsnäshalvön, Kungsängen. Det var Mia med Tintin och jag och Gizmo. Vi har blivit så "bortskämda" med en superlättlastad häst men när vi skulle iväg var det lite trixande innan vi kom iväg och vi sa direkt att vi sätter upp det på "att-görs-listan".
 
Vädret har börjat kännas höstigt och när vi kom fram till Aspvik vräkte regnet ner. Det braiga var att Mia hade sin stora lastbil/ buss så vi tog en fikapaus tills regnet lugnade sig och vi kunde sadla hästarna. Jag hade lånat packväskor som man fäster bak på sadeln där vi packade drickor, choklad och äpplen, mysigt! Sammanlagt blev det 3 timmar ridning. När vi skulle hem var det hur lätt som helst att lasta Gizmo. Summan av det hela var en supertrevlig heldag med lastträning, miljöträning och nya ridvägar.
// Maria 
   
 
 
 
Foto: Mia Lindgren
 
 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela