mrgizmo.blogg.se

Det snurrar på

Publicerad 2015-09-30 08:37:45 i Allmänt,

GIzmo känns fin och är med mig mer och mer, oftast. Vi tränar med nya saker och det går med myrsteg men ändå framåt. Och det är när jag för en stund lyckas vara helt närvarande som det blir bra.
I helgen planeras att bygga en trailbanan igen  och då ska vi vara med.
Andra plockar svamp, jag plockar nypon
Nya leksakstunnan
 
Bäst att vara alert, matte vill leka med konstiga saker hela tiden
nu äter jag upp er
 
 

Stalltjänst

Publicerad 2015-09-27 16:31:52 i Allmänt,

Idag fick vi hjälpa till i stallet och vi mockade, fyllde hönät och vattenhinkar för första gången i det här stallet. Det  är stora boxar och det var tur att vi var två. Julia hann i alla fall med att rida innan hästarna skulle ha sin lunch.
Gizmo börjar få sin vinterpäls redan och har fluffat till sig på ett par dagar bara.
 
 

VI tränar på

Publicerad 2015-09-25 15:10:24 i Allmänt,

Vi tränar på en del i ridhuset med våra övningar. Der går nog framåt med myrsteg men jag är rädd att göra för mycket fel och timingen är så himla svår. Inbillar mig att han har känts lite coolare när vi varit ute.
I dag fredag är Julias kompis Sara ute hos Gizmo och vi har vår hästfria dag i familjen men i morgon är det min tur!
 
 
Jag smälter helt när han ser ut så här (vilket han ofta gör)

Sällskap igen

Publicerad 2015-09-23 12:46:08 i Allmänt,

I måndags när jag kom till stallet var Eleonor där och vi bestämde att rida ut tillsammans. Jag har verkligen saknat sällskap och vi var ute i dryga 2 timmar. Vi tog oss bort till det största sandtaget och ett par av mina favvobackar. Hästarna blev pigga och taggade båda två och på tillbakavägen skrittade Gizmo rekordfort. I och för sig var klockan långt över middagstid och där tror jag han har stenkoll. 
John kommer om mindre än 2 veckor så idag blir det först och främst träning i ridhuset.
I somras när Gizmo hade regnskållor fick jag låna en flaska av Malin som har stallet. Hon hade köpt det egentligen för att hon ville ha till sin hästs man och svans som växte dåligt. men det skulle också vara bra mot just regnskållor. Jag är ofta väldigt skeptiskt till de mesta av alla medel som säljs men de här är helt otroligt. Rekommenderas starkt!!!! 
 
Gizmo igår med Julia
Här är flaskan, Shapley´s MTG plus, den aktiva substansen är enbärsolja.

Söndag

Publicerad 2015-09-20 20:05:43 i Allmänt,

Tränade först lite i ridhuset med bl.a. presenningar och pilatesboll. Sedan var vi ute i skogen tillsammans med hur många andra som helst denna fina höstdag. Idag ordnades det en trailbana i ridhuset för de som ville vara med på eftermiddagen men då har vi tennis så det får bli nästa gång.
 
 

Sällskap

Publicerad 2015-09-12 16:30:23 i Allmänt,

Idag hade Gizmo och jag bestämt att vi skulle ha sällskap i skogen. När vi flyttade till det här stallet var det nästan ingen som red ut alls men nu är vi faktiskt 5-6 stycken som vill rida på våra härliga vägar som finns omkring och det är hur kul som helst. 
Vi hade en skön runda på 2 timmar med Elenor och Athena med både bad och backar. Hoppas på sällskap snart igen, dat har jag verkligen saknat.
Säsong igen för potatissoppa, mums tycker Gizze....
...och så lunchen.
 
 

Installad

Publicerad 2015-09-10 09:37:59 i Allmänt,

Ett säkert hösttecken, alla hästarna är nu inne på nätterna, Gizmo och Loppan var de som togs in sist av alla nu i söndags. Gizmo har samma fina box som innan betet och står nu mellan kompisarna Listo och nya araben Bvlgari och det ser ut som han trivs väldigt bra med att vara inne igen. Ny saltsten är upphängd och en säck potatisprotein ska hämtas imorgon. Gizmo äter egentligen inget kraftoder förutom extra mineraler och potatisprotein för att få upp proteinnivån som oftast blir lite för lågt i grovfodret. 
Ännu en superdag igår och Gizmo och jag var ute och skrotade runt. Vi träffade både hästar och crosscyklar och Gizmo blev rätt taggad att hålla koll på vart alla tog vägen. 
Fin backe alldeles bakom stallet

Bra dag

Publicerad 2015-09-05 15:43:26 i Allmänt,

Vi har haft sjukstuga hemma och jag har massor på jobbet så Gizmo har haft 3 vilodagar utan oss människor på raken. Men igår var Julias kompis Sara ute och tanken är att hon ska vara i stallet och rida på fredagar och vi har en hästfri dag i veckan som tidigare. Han går fortfarande ute dygnet runt men från nästa vecka vill vi ha in honom på nätterna. 
Imorse var jag ute hos Gizmo och vädret var helt suveränt. egentligen behöver vi träna på lite John-grejer men det var så fint så det fick bli en långtur istället, måste bara passa på när det är så fint.
 
 

Sista augusti

Publicerad 2015-09-01 10:19:43 i Allmänt,

Gizmo och jag hade en riktigt skön skogstur igår. Det var alldeles lagom varmt och inte en insekt. Tillbaka i stallet kom de första regndropparna och när jag var på väg hem öste det ner. Vi hade tänkt låta hästarna gå ute en eller ett par veckor till beroende på vädret, vi får se.
Bästa som finns
Tillbaka i hagen
Låt mig äta ifred tycker Gizmo
Den nya araben är väldigt sällskaplig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela