mrgizmo.blogg.se

Pigg häst

Publicerad 2015-01-31 17:42:10 i Allmänt,

Snöblandat regn men i stora mängder så under natten hade det ändå stannat kvar 1-2 decimeter kramsnö. Vi var ute  drygt 2 timmar men i princip bara skritt och lite trav där det gick. Trots snösulor packas snön så att ibland hinner det ändå bli en liten stylta och på många ställen ligger det is under och då blir det hur halt som helst. 
Det  gick ganska bra att jogga på några ställen och när vi var på den stora galoppängen var det en laddad kille som blev ganska irriterad att inte få springa fortare.
 
Ännu några öronbilder

Vardag

Publicerad 2015-01-29 22:22:33 i Allmänt,

Veckan har rullat på och nu när snön i princip är borta med endast lite isiga fläckar kvar, kan vi på vardagkvällar lyxa oss i ridhuset. I dag var det Julias tur att åka ut till Gizmo och de hängde inne.
 

Naaaahhh

Publicerad 2015-01-26 11:29:02 i Allmänt,

Den här bilden kommer från Gizmos gamla ägare och det är bästa gubbis som föl, lyckliga dom som fick träffa honom då!
 
 
 

OK en till ledig dag

Publicerad 2015-01-26 08:57:48 i Allmänt,

Ännu en skön ledig dag igår. Var ute hyfsat tidigt och Gizmo och jag var ut på en "frisk-skrittrunda" och han var på sitt bästa humör. Vi hittade lite nya vägar och jag tror att vi båda tyckte det var rätt spännade. 
 
 

Superdag!

Publicerad 2015-01-24 20:04:54 i Allmänt,

Gizmo känns helt bra i sitt ben, inen svullnad, ingen värme sedan i torsdags men vi tar de försiktigt. I morse red Julia ut på en skrittrunda och jag hängde med och fick bestämma tempo d.v.s. jag promenerade så fort jag kunde i snön. Gizmo var jättepigg såklart men skötte sig väldigt bra. I morgon är det min tur!
 
Snöiga
 
 
 
 
Efter stallet blev det fika
"Ser ut som dig mamma när du är hos Gizmo" tyckte Julia

Mer is

Publicerad 2015-01-18 20:19:37 i Allmänt,

Idag fortsatte vi med skrittpromenad, Julia och jag. Vi gick bort till den anlagda galoppslingan men gick bara en liten bit på den då det var som en skridskobana med lutning. Vi fick i alla fall en bra promenad alla 3 och idag var det snudd på vindstilla. 
På eftermiddagen kom Mia och Caroline över på en fika, jag har saknat dom och vi pratade om att dom kommer över och rider hos oss så fort vädret blir lite behagligare. 
 
Vi turades om att hålla
 
Svårt att se nu men här är en fin sandraka att galoppera på 
Tycker om honom så mycket som går
 

Isig promenad

Publicerad 2015-01-17 15:18:57 i Allmänt,

Julia och jag åkte ut till stallet för att kolla till Gizmo. Idag var han lite lite varm i benet och lite tjock men det syns ingenting när han travar. Vi valde att gå eller mer hasa oss fram på vägen, Gizmo har ju broddar så ibland fick vi hålla oss i honom där det var som isigast. 
Vi trivs väldigt bra i det nya stallet, jättebra ordning och framförallt känns det tryggt och de som har stallet har kollat Gizmo flera gånger per dag att allt är OK. 
 
 
Ett par hundra meter bort ligger en badplats.....
...men just den är bara för människor, dåligt tycker Gizmo
 
hag-grannar
2 buskillar försöker hjälpas åt att öppna grinden
 
stallet
 
 

Skrapsår

Publicerad 2015-01-16 19:48:23 i Allmänt,

I början av veckan var Kalle hemma från skolan och igår var det min tur, feber och ont i halsen. I onsdags var det egentligen min tur att åka ut till stallet men jag mådde inte alls bra och då kom vi på att nu är vi ju i ett stall där det går hur bra som helst att vara hemma en dag, himla skönt. Så i går ville jag i alla fall åka ut och titta till honom torts att jag var sjuk. 
Väl där tog jag in Gizmo i ridhuset, longerade en stund och släppte honom sedan lös. Han var jätteglad och busade runt och i lugn galopp snubblade han till med frambenen och ramlade. När han reste sig upp såg jag direkt att han skrapat sig på ena frambenet och först lyfte han även upp benet. Jag fick typ tunnelseende och trodde att nu har han brytit benet minst, vad gör man nu. 
Gissar att han tyckte jag bar mig konstigt åt men jag spolade av såret och tvättade rent och han gick precis som vanligt. Som tur var kom Camilla som har stallet och trodde inte alls att det var någon fara så vi lät det vara utan något på. Hon kollade till honom på kvällen och allt var bra. I dag efter jobbet var jag där och det ser fint ut, puh!
 
Dagen efter
Matte har fått köpa nytt täcke då det gamla blev strimlat av någon buskompis i hagen

Snö!

Publicerad 2015-01-11 15:17:30 i Allmänt,

Nu har vi snö vilket är superhärligt. Julia och Sara var ute i stallet tidigt. Allt var bra med Gizmo och hans nya kompisar och Julia passade på att visa Sara bra ridvägar när det är ljust ute.
 
 

Nya kompisar

Publicerad 2015-01-10 14:36:45 i Allmänt,

Idag var det dags, Gizmo skulle släppas ihop med 2 nya kompisar, 2 quartervallackar som heter Smart och Listo. Patrik var med och vi gick direkt ut på en promenad för att låta hästarna få vara ifred sedan, och vi tog vägen förbi badplatsen. När vi kom tillbaka var det dags att släppa ihop hästarna. Det gick jättebra, Listo är chefen men en väldigt bra sådan och han och Gizmo såg ut att köra en kadrilj tillsammans. Det känns i alla fall väldigt bra.
 
Patrik & Gizmo
puss på dig våran favorit
Listo & Gizmo
Listo vill ha sin nya kompis för sig själv
 
 
 

Pysseldag

Publicerad 2015-01-08 22:28:13 i Allmänt,

Vi har ridit, om än rätt lugnt, varje dag sedan flytten så idag blev det endast borstning och pysslande med Gizmo. Han verkar trivas bra och känns tillfreds med tillvaron. I helgen ska vi släppa ihop honom med 2 kompisar.
Godnatt hälsar Gizmo

Uteritt

Publicerad 2015-01-08 09:26:38 i Allmänt,

Igår var Gizmo och jag ute och hittade fler nya vägar både runt det närmaste sandtaget och bort till Skytteholms golfbana där vi fick vända. Gizmo var pigg men han fick nöja sig med skritt i skogen, vi hade fått några centimeter snö som precis gömmer rötter och annat "snubbligt".
 
 

Ridvägar fortsättning

Publicerad 2015-01-06 19:29:31 i Allmänt,

Idag fortsatte jag att visa Julia nya ridvägar runt Kärsgatan. Gizmo var pigg men lyssnade fint och jag fick mig en rejäl promenad i farten. I morgon är det min tur och Gizmo och jag tar nog en hyfsat lång tur i skogen, längtar.
 
 
 
 
 
 
Tillbaka till stallet lagom till lunch

Reka

Publicerad 2015-01-03 21:12:36 i Allmänt,

Julia hängde med till stallet när jag skulle rida så jag kunde visa henne bra ridvägar runt Kärsgatan. Det var halv storm även idag men annars soligt och fint. Vi red bort mot ett av sandtagen, den fina badplatsen jag har varit vid i somras och en superbacke i sandtaget, gud så härliga vägar vi har omkring.
Bästa guld-gossen tycker vi
Vägen mot badplatsen
Det var riktigt blåsigt idag, här badade vi i somras med Irene och Liselott
Vi tog oss upp på toppen av sandtaget
Gizmo och jag fick vänta lite på Julia på toppen

Test av ridhus

Publicerad 2015-01-02 16:58:20 i Allmänt,

Idag åkte både Julia, Sara och jag ut till Gizze och han stod i hagen när vi kom och gnäggade åt oss. Hans box var mockad, vattenhinkarna påfyllda och hönätet packat och upphängt, känns overkligt lyxigt. Så vi kunde bara hämta honom i hagen och ta in honom i det (nyharvade) ridhuset. Fantastiskt underlag utan att damma det minsta. Jag började med att longera honom och leda honom runt så han fick titta sig omkring, det var flera stora speglar så han kunde se snygga fuxar vart han än vände sig, väldigt spännande. 
Efter det red tjejerna en stund var och det gick jättebra.
Det här känns lite som att flyga i business, innan man gjort det är det lätt att säga att de är onödigt att betala för att sitta lite bättre......tills man provar. Samma här, har alltid sagt att ridhus inte är så viktigt eftersom jag ändå ska/ vill rida i alla väder, men alltså gudars vad härligt en vardagkväll efter jobbet i januari, halv storm och man ska skritta ut själv i mörkret, då är i alla fall inte jag så tuff. 
Stallet
Ridhuset 
Gizmos box

Flytt

Publicerad 2015-01-01 19:15:27 i Allmänt,

Tanken var att jag skulle rida till det nya stallet och Julia och Patrik komma med resten av Gizmos saker i bilen. I morse sa Patrik att han gärna kunde promenera dit med Gizmo och då kunde ju Julia få rida istället och jag plocka ihop det sista i stallet under tiden. 
De kom fram en stund före mig och han fick komma in i sin nya fina box. Vi var kvar tills de andra hästarna kom in i stallet och han fick hälsa på sin nya boxgranne som också kommer bli en blivande hagkompis. De första dagarna får Gizmo stå ensam i en hage innan vi sätter ihop honom med någon annan. 
 
Hej då Asknäs Gård
Finingar
Gizze på väg mot sitt nya hem
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela