mrgizmo.blogg.se

Sommarskor

Publicerad 2015-03-31 08:12:53 i Allmänt,

Hovslagaren Emelie var ute igår och Gizmo fick sommarskor utan några sulor. 
Har anmält mig till en tappskokurs, väntar på svar om det finns plats kvar. 


Blandat

Publicerad 2015-03-29 16:52:05 i Allmänt,

Helgen är snart slut, igår var det toppen väder när Julia var ute hos Gizmo men idag var det verkligen på riktigt så dåligt att jag valde ridhuset. Det spöregnade på snedden och när jag körde hem hade ett träd blåst ner alldeles intill vägen. 
Sommartid vilket betyder alltid ljust när man rider efter jobbet, tjoho!
Imorgon kommer blir det nya skor för Gizmo och äntligen åker snösulorna av.
 
Aaahhhh, lunch i hagen
 

Varför inte

Publicerad 2015-03-27 10:07:54 i Allmänt,

Jag vet att Patrik väldigt gärna hade velat att vi kunde cykla tillsammans någon gång men jag vill ju spendera all ledig tid i stallet. Idag fick jag ettt mail av honom med en länk till detta cykeltillbehör och varför inte. PÅ riktigt, det skulle i alla fall vara myket roligare  men måste klaga på färgerna, inga fuxar, det verkar dom ha missat  på cykelfabriken. 
 
 

Premiär för Julia

Publicerad 2015-03-25 08:21:49 i Allmänt,

Nu är Julia anmäld till sin första CR på Lovisedalsritten som går i mitten av april och de ska bli jätteroligt! Hon får också sällskap av bästa Karin och Kumari,  
Annars rullar allt på som vanligt, Julia och jag turas om att åka  till Gizmo och idag kommer kiropraktorn Karolina ut och kollar igenom att allt är OK.
 
Julia & Gizmo från igår nere vid "människobadplatsen"

Slut på vilan

Publicerad 2015-03-20 09:48:17 i Allmänt,

Nu är dojjan på och vi kan träna på igen, härligt. Ja eller i alla fall rida. Typ helg är det också.
 

Tappsko

Publicerad 2015-03-17 10:21:19 i Allmänt,

I söndags var Julia ute hos Gizmo och hann inte långt innan hon märkte att hf sko satt löst och hade åkt på sniskan. Hon lyckades dra av skon och nu väntar vi på vår hovslagare Emelie som skulle kommit igår men tyvärr blev sjuk så vi får vänta till på torsdag. I går var jag ute och tvättade av honom och pysslade lite så nu får han några dagars vila från ridning. Det gör såklart inte honom någonting men själv kan jag känna mig lite (eller mycket) stressad av det underbara ridvädret, slösigt att inte kunna rida.
 
 

Ändrade planer

Publicerad 2015-03-14 17:36:18 i Allmänt,

Idag var planen att Gizmo och jag skulle få ridsällskap, Zandra och hennes häst som står på Färingsö. Jag hade tänkt att vi skulle ta både det stora sandtaget och galoppslingan så det blev både backträning och en del galopp. Jag var tidigt i stallet och gjorde Gizmo lerfri och fin. Tyvärr strulade ena hjulet på hästtransporten så stackars Zandra fick vända om men tur att det inte var på väg till tävling. Hoppas vi får till en runda någon annan gång.
Det blev ändå en superskön tur för Gizmo och mig, idag var det dock rusning i skogen, vi träffade på massor av hundar, cyklister, andra hästar och motorcyklar, bra träning.
När vi kom tillbaka till stallet fick Gizmos äta sin lunch i solen utanför stallet med mig, mysigt.
 
 
 
 
Vårsolen är stark
 
 

Kimblewick

Publicerad 2015-03-10 08:57:41 i Allmänt,

Grabbarna verkar trivas ihop, alla 3 stod tillsammans när jag kom igår. Red ut en 2 timmars runda, man blir helt vild när vädret är så här och vill aldrig sluta rida! Gizmo var utan täcke och det tog ett bra tag att få honom hyfsat ren för att kunna sadla. VI tog oss bort till den fina galoppslingan som dessutom var helt nyharvad. Fantastiskt att någon även sköter om den och håller den i fint skick. Har lånat ett Kimblewickbett av Irene för att kunna ha vid tävling i alla fall i starten och förtsa slingan. Det sitter bra och normalt är Gizmo väldigt känslig och jag använder gärna hackamore när vi är ute. Får testa det igen när vi har sällskap och han blir mer taggad. 
 
Lerigast i stan
Ah, nyharvat!
 
 

Det bara fortsätter

Publicerad 2015-03-09 09:24:16 i Allmänt,

Vilken suverän helg vi haft! Speciellt igår, då visade termometern +17 i bilen och solen värmde ordentligt. Julia var ute själv i lördags, trotsade blåsten och red ut. I går var det min tur och efter ridningen släppte vi ihop MIta tillsammans med Listo och Gizmo. De har ju gått som haggrannar hela tiden och det var inga som helst problem, 3 herrar som mest bryr sig om mat så det ska nog gå bra.
 
Julia & gizmo på väg ut
Blåsigt värre
Första tussilagon
Mita, Listo & Gizmo
 
Kompisar
Skönt med vår, bara gräset som fattas

Ännu skönare väder idag

Publicerad 2015-03-05 22:11:14 i Allmänt,

Det är nu bästa tiden att ha häst börjar och Gizmo och jag tog en lugn sväng ner till badplatsen, långa backen och en del vägar som var helt nya för oss. Livet är härligt när man är med häst!
 
 

Vårigt

Publicerad 2015-03-03 12:19:08 i Allmänt,

Kom ut hyfsat tidigt igår eftermiddag och det var fantastiskt ute. Sträckte ryggen lite i lördags efter flygturen så det blev en lugn runda,vi hittade lite nygamla vägar där vi var senast i somras. Ekerö är ju ganska långsmalt så mycket av stigarna leder ner till vatten. Gizmo har börjat fälla lite, också ett vårtecken, det är minst lika härligt som när de sopar gatorna.
 
Det bästa är ljuset
Gizmo testar mossan

Ridhuset

Publicerad 2015-03-01 16:20:17 i Allmänt,

I dag var det Julias tur att rida och då det var halv storm höll hon sig i ridhuset. Gizmo var pigg och fin. 
 
Vi tog bort nosgrimman på tränset och det gillade Gizmo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela