mrgizmo.blogg.se

Ny hage

Publicerad 2016-06-30 12:53:37 i Allmänt,

Julia red lektion igen för Linda och både hon och Gizmo var duktiga. Farmförallt ser han så nöjd ut och visar verkligen när vi människor gör rätt. Vi bytte också hage så de har det större och aningens mer gräs. Gizmo tackar och bockar!
 

Lektion

Publicerad 2016-06-27 21:08:10 i Allmänt,

  Nu kör vi på ordentligt då det är 2 veckor kvar innan semstern vilket är lika med Gizmos sommarlov. Idag var det dressyrlektion för Linda och han var fin och framåt. Imorgon är det min tur att rida och onsdag lektion igen för Julia och Gizmo.
Vi har det nästan oförskämt bra på grund av den här killen

Dalarna

Publicerad 2016-06-26 21:16:58 i Allmänt,

Vi har varit 3 dagar i Dalarna och firat midsommar och direkt när vi kom hem åkte jag till stallet. Från i fredags är alla hästar ute dygnert runt. Gizmo och hans lättfödda polare får dock nöja sig med nerbetade hagar åtminstonde till en början, himla bra tycker vi människor, Gizmo håller inte alls med.
Varmt och soligt 
Fina gamla pensionatet
Vi rodde till bron där vi hade fikapaus
Kalle
Förra gången vi var här hade vi Gizmo med oss

Blandat

Publicerad 2016-06-26 14:05:39 i Allmänt,

Förra helgen var det vår klubb MDRF som anordnade Romfarsritten och Julia och jag var i Västerås både lördag och söndag och hjälpte till. Väldigt lyckat och massor av fina hästar. Julia har en ny hemsida där hon kommer lägga upp bilder: http://lofoto.wix.com/lofoto.
Gizmo har fått nya skor, vi ser ut att hålla regnskållorna i schack och nu i midsommarhelgen har Gizmo haft semester när vi andra varit uppe i Dalarna. 
 
Här satt vi en bit innan mål vid "förvarningen.
 
 
Sommardojjor
Härligt väder har vi haft
 
 
 
 
 

En riktig hästig helg

Publicerad 2016-06-20 22:30:47 i Allmänt,

I fredags fick Gizmo testa på djupvågsbehandling. Han såg ut att gilla det och jag tror på metoden. Han skulle ta det lugnt dagen efter och det passade fint för i lördags åkte Julia och jag till Västerås för att hjälpa till att märka upp banan till Romfarsritten. Vi var ganska många och det gick smidigt och det avslutades med pizza.
Söndagen var vi uppe tidigt och styrde mot Västerås igen. Vi hann med att se starten på T80 innan vi tog oss bort till förvarningen där vi satt hela dagen. Kanonväder nästan hela dagen. Alla hästar passerade mellan 2-4 gånger beroende på antal slingor så vi hade mycket fint att titta på. Kvällen avslutades i stallet hos Gizmo och Julia red ett lugnt paas på ridbanan.
 
Bilder från Romfarsritten kommer....
Från i söndags kväll
 
 
 

Våran finaste kille

Publicerad 2016-06-16 20:10:49 i Allmänt,

Igår var det min tur att vara ute hos Gizmo och varannan dag får han bli shamponerad med klorhexidin för att förhoppningsvis inte bakterierna ska få fäste och det såg bra ut igår i alla fall. Idag hade Julia lektion för Linda i regnet och det hade gått bra och Gizmo var pigg och fin. Vi tittar även till Gizmos kompis Broadway när hans matte Maria är på semester.
 

Ett bra pass

Publicerad 2016-06-13 20:40:24 i Allmänt,

Igår såg vi att Gizmo såg ut att ha fått lite regnskållor på rumpan och bakbenen. Det var ju det som Gizmo hade förra sommaren vilket gjorde att han blev allmänpåverkad och vi fick rida barbacka under ganska stor del av sommaren då det fanns på¨nästan hela kroppen. Vi har därför varit jättenoga att kolla varje dag, att han aldrig står och blir blöt o.s.v men nu vet vi i alla fall  precis hur det ser ut. Idag shamponerade vi honon därför med Klorhexidin och får köra det varje dag och se om det försvinner. Om inte kanske vi måste ge honom antibiotika. Innan duschen red Julia ett pass och han var otroligt fin och hon var överlycklig, bästa bästa Gizze.
Julia & Gizmo
Nyduschad och fin
Tillbaka tilll hagen

Favoritrundan

Publicerad 2016-06-12 10:13:50 i Allmänt,

Igår lördag ringde klockan halv 6, Patrik behövde för en gångs skull bilen då han skulle cykla ett 30-milslopp i Uppsala och jag tog bussen ut. Inga problem alls men på morgonen går de väldigt sällan och  Maria och jag hade bstämt att komma ut ganska tidigt.  Det finns två stall på gården och Gizmo och Broadway står i olika. Men när vi möts på stallplanen för att rida iväg gnäggar alltid Gizmo när Broddan kommer ut från sitt stall och de trivs verkligen tilsammans, jättegulligt. Vi gjorde en repris och red bort till det störtsa sandtaget och trots att jag varit där så många gånger hittade vi en ny riktigt jobbig backe. 3 timmar senare var vi tillbaka med nöjda hästar.
 
 

Nationaldagen

Publicerad 2016-06-06 20:27:33 i Allmänt,

Gizmo och jag var ute tidigt och vi hade det jättebra. Vid lunch åkte hela familjen in till Gärdet och Nationaldagsgaloppen. Vi hade med oss en filt och handlade fika på vägen. Vi satsade varsin vinnare på Maria Hagmans 3 hästar och Kalle som satsade på hennes nya häst Toutatix fick drygt 20 gånger pengarna. 
Bästa sättet att fira nationaldagen på
Vi var vid badstranden
 
 
Spännande att stå alldeles bakom startboxarna
Vinnaren Toutatix

Träna med släp

Publicerad 2016-06-05 18:21:54 i Allmänt,

Idag var det träning med släp, alltså för mig. Att koppla av och på och att svänga och backa. Tycker det är jättesvårt att backa när man inte ser något bakåt. Det kommer behövas mycket träning. Julia red under tiden på ridbanan och efter det tog vi en sväng runt hagarna och hälsade på fölen, 
Sist lastade vi Gizmo i transporten utan att sätta fast bommen, han var lite skeptisk men lyssnade bra. Vi har ju inte lastat honom sedan i höstas när John var ute hos oss men nu kan vi äntligen träna på det.
 
 
 
 
 
 

Perfekt hästväder

Publicerad 2016-06-04 16:51:24 i Allmänt,

Nu har hästarna det hur bra som helst. Inte så mycket insekter ännu, cirka 20 grader och lagom med vind. Igår kom en kort men intensiv åskskur och Gizmo hade tydligen packat in sig i lera så det blev en schamponering till att börja med och efter det lydnadsträning på ridbanan. I morgon ska jag träna på att backa transport och vi kommer även lastträna Gizmo. Hoppas han gillar sin nya transport som är mycket rymligare än gamla modellen av Värmlandsvagnen som vi fått hyra förut. Målet i sommar är att han ska gå in själv så jag kan lasta och åka iväg ensam. 
 
Det känns så skönt med en egen "låda"
Lämnade Patrik I Södertälje på cykellopp innan stallet och kunde gena med färjan till Ekerö
Nybadad och fixad
Gizmo & Broddan
Sötast i stan tycker matte

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela