mrgizmo.blogg.se

Fullbokad vecka

Publicerad 2013-05-31 08:54:13 i Allmänt,

Kalle har haft grustennisläger måndag-torsdag på eftermiddagarna så det har varit väldigt fullbokat men i onsdags efter träningen åkte vi ut till Gizmo. Han och Tintin går tillsammans och har det bra. Vi tog in och pysslade om båda hästarna en stund i stallet. Kalle var ivrig att rida så han fick börja och efter honom så var det Julias tur. Ser fram emot helgen och nästa vecka med mycket ledigt = Gizmodagar!
 
// Maria
 
 
 

Tomt på Mälby

Publicerad 2013-05-26 19:49:41 i Allmänt,

Mia och Caroline är ju borta en vecka med Obelix och Quick på äventyr. Julia är på klassresa så Patrik, Kalle och jag åkte till Gizmo och Tintin. Strålande sol och glada hästar mötte oss i hagen. Jag red Gizmo på ridbanan och han var duktig. Tintin var publik.  Efter det var det Kalles tur och vi tog en promenad i den stora hagen vilket var uppskattat, nu vill Kalle rida varje gång säger han!
 
//Maria
 
 
Gizmo orkar hålla en bra trav i snäva svängar, tack Marja!
 
 
Kul att rida i skogen tyckte Kalle
Kan själv!
Patrik och Gizmo kollade in äventyrsbanan
Kalle gillade också äventyrsbanan!
Kalle ville rida ännu mer.
 

Fortsättning fredag

Publicerad 2013-05-25 20:17:40 i Allmänt,

Igår efter jobbet åkte jag som sagt till Gizmo där Mia och Tintin väntade och vi klättrade i den s.k. slalombacken, roligt och effektivt.  Idag lördag åker Mia och Caroline på en veckas äventyr och ska rida Dalkarsvägen och de kommer säkert få det hur härligt som helst.
Lägger in 2 bilder,  Den första bilden, från mitten av mars är första gången Julia red på Gizmo. Den andra bilden är för några dagar sedan, alltså drygt 2 månade senare. En lite lättare variant ;-) av Gizmo.....
 
//Maria
 
 

Fredag

Publicerad 2013-05-24 08:58:50 i Allmänt,

I eftermiddag bär det av till Gizmo men först jobb. Saknar honom och räknar timmarna! Ett par bilder från i tisdags på glad Gizmo.
 
 
 

Tisdag med Gizmo

Publicerad 2013-05-22 12:07:28 i Allmänt,

I måndags kom Patrik hem från Italien så i går tisdag var vi "tvungna" att åka ut till Gizmo. Hästarna har gått ute sedan i söndags och de verkar trivas hur bra som helst. Julia red Gizmo på ridbanan och det såg jättebra ut. Patrik longerade och busade också en stund med honom.
Han har fått lite rinniga ögon men vi har fått lite bra tips från Gizmos förra ägare Marja och nu har han flughuva på sig även om inte flugorna är så besvärliga ännu.
 
 
 
 

Långritt

Publicerad 2013-05-19 22:30:42 i Allmänt,

Idag började vi med att ta Gizmo till ridbanan och han fick vänja sig med en stor boll och ett paraply. Han var lite rädd men också väldigt nyfiken. Sen var det långritt på schemat. Julia fick låna Tintin och Caroline hade packväskor på Quick så vi kunde ta med fika. Det var mycket utmaningar för hästarna t.ex vattensamlingar, diken, hundar och att rida igenom tät vegetation. En underbar tur helt enkelt!
 
Gizmo fick låna en flughuva och vi släppte hästarna i en ny hage och det var glada hästar som fick sig grönt gräs till middag.
 
//Maria
 
 
 
 
 
 
 

9 veckor

Publicerad 2013-05-18 20:52:22 i Allmänt,

Nu har vi haft Gizmo i 9 veckor, vad gjorde vi innan? Patrik är fortfarande och cyklar i Italien; Julia var på tennis så bara Kalle och jag åkte till Gizmo idag. Caroline, Mia och jag hade en supermysig långritt som man aldrig vill ska ta slut. Det bästa är att imorgon blir det en repris och då är Julia med.
 
// Maria
 
 

Ledig fredag

Publicerad 2013-05-18 20:32:05 i

Igår var jag ledig från skolan så jag och min kompis Sara åkte till Gizmo. Vi red dressyr och jag red på Gizmo och Sara på Obelix!

//Julia

Premiär hackamore

Publicerad 2013-05-15 20:51:42 i Allmänt,

Idag åkte jag direkt efter jobbet och Mia och jag red ut en runda i skogen direkt, återigen en tur där hästarna verkligen fick lyfta på hovarna. Red med Gizmos nya fina hackamore och det gick fint och jag tycker han ser ännu mer ut som en "riktig" distanshäst ;-)!
 
//Maria
 
 

Klättring

Publicerad 2013-05-12 13:04:10 i

Idag bytte jag och mamma hästar dvs jag tog Gizze och mamma tog Tintin. Alla fyra red till "slalombacken" som är en brant backe. Vi red upp för backen 4 gånger och sen red vi en runda i skogen. När vi red över ett litet dike tog Gizze ett jätte skutt över och jag hamnade på halsen men jag hade tur eftersom han tog upp huvudet och jag åkte ner i sadeln igen!

// Julia

Hela gänget

Publicerad 2013-05-11 22:23:45 i Allmänt,

Hela stallet, dvs 4 hästar sadlades och vi red iväg på en lite längre runda på 2 timmar. Gizmo var duktig och det är en enorm skillnad när han tar sig fram i snårig terräng nu jämfört med i början.  Då fick  de andra hästarna stanna och vänta hela tiden men nu håller han samma tempo som dom.
Gizmo njuter av att äta gräs tillsammans med kompisarna. Insekterna har börjat komma och idag var det dags att börja med insektsspray. Imorgon blir det klättring på schemat!
 
//Maria
 
 
 
 
 

Långrunda

Publicerad 2013-05-09 20:07:34 i Allmänt,

Idag lastade vi Tintin och Gizmo och åkte till Vadet och tog exakt samma runda som sist det vill säga 16 km i lugnt tempo. Det blev mestadels trav och också några härliga galopper i bra tempo. Båda hästarna är nu galet lättlastade, på minde än ett par minuter var båda inne i transporten. Återigen glada hästar och människor som styrde kosan tillbaka till Mälby. Imorgon fredag blir en vilodag för Gizmo och så kör vi i helgen igen ;-). Då ska vi också prova hans nya hackamore.
 
//Maria
 
Gizmo tillbaka i hagen efter ridturen
 

+21 grader i skuggan

Publicerad 2013-05-07 21:10:32 i Allmänt,

Idag fick hästarna beta några timmar i nedre delen av hagen vilket var uppskattat så nu kunde man se en supersnygg fux från stora vägen ;-)! Mia och jag red en repris på lördagens "slalombacksrunda" med Tintin och Gizmo i riktig sommarvärme, vilken lycka.
 
//Maria
 
 

Våren är här på riktigt

Publicerad 2013-05-05 17:52:11 i Allmänt,

 
Idag åkte vi hela familjen till Gizmo. Det var lite tomt på Mälby då Mia och Caroline var iväg på Romfarsritten med Obelix och Quick. Både Julia ,Patrik och jag red Gizmo på ridbanan, han var jättefin och lyssnar bra. Vi gick också ner till Äventyrsbanan och tjuvprovade lite! Lyllos oss som har Gizmo här ;-).
 
//Maria
 
Julia & Gizmo
 
Maria & Gizmo
 
Patrik & Gizmo

Då var det helg igen

Publicerad 2013-05-04 21:03:13 i Allmänt,

Idag på schemat stod klättring . Mia och jag tog  Tintin och Gizmo till "slalombacken" som syns från Mälby och som jag suktat efter sedan vi kom. Vi klättrade uppför backen 4 gånger följt av en runda i skogen. När vi kom tillbaka lunchade både hästar och vi människor. Efter det blev det en stunds longering på ridbanan plus lydnadsövningar.
 
//Maria
 
 
 
 

1:a maj

Publicerad 2013-05-01 21:21:17 i Allmänt,

Lyxigt med en extra ledig dag mitt i veckan. Mia och jag lastade Tintin och Gizmo och åkte till Vadet, där finns väldigt fina ridvägar. Vi red 16 km med mycket trav och ett par galopper, hästarna och vi var så glada och nöjda. Det är så roligt att det går så bra att lasta Gizmo, han går direkt in i transporten och är helt lugn med allt och hans matte är mycket stolt!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela