mrgizmo.blogg.se

Gott Nytt År

Publicerad 2014-12-31 16:25:39 i Allmänt,

Lite snö ligger kvar trots plusgrader och Gizze och jag var ute på en skön runda, den sista runt Asknäs. Han var pigg och skulle nog behöva ett riktigt långpass. I morgon flyttar han till sitt nya stall, det ska bli jättespännande och vi har packat ihop det mesta.
Gott nytt år! 
 
 

Superkallt

Publicerad 2014-12-28 17:00:21 i Allmänt,

Idag åkte varmaste vintertäcket på Gizmo. Det blev en snabbis i stallet och jag han inte rida tyvärr för Julia, farmor och jag skulle in till Svenskt tenn och dricka Afternoon Tea, gott och mysigt. På vägen hem handlade vi "krabb-vinter-ridvantar" på Hööks.
Äppelallen mot Asknäs och Ekerö kyrka, på torsdag flyttar vi

Juldagen

Publicerad 2014-12-25 16:11:54 i Allmänt,

Riktigt kallt imorse och vi var ute hyfsat tidigt både Julia och jag. Då passade det fina skrittäcket jag (elller Gizmo) fick från mina föräldrar perfekt. Julia red och han var pigg som bara den.
 
Fortare Julia, släpp mig!
 

God Jul!

Publicerad 2014-12-25 15:57:14 i Allmänt,

Vi var ivriga att komma ut till Gizmo på julafton så han kunde få lite extra gottis. Det blev en fruktsallad, hästgodis och en säck äpplen och morötter. Tillsammans tog vi en promenad i skogen och jag tror i alla fall Gizmo tyckte att det var en rätt skön dag. Direkt efter åt vi jullunch hemma hos Patriks föräldrar och på kvällen var vi hemma hos oss och åt middag och delade ut julklappar.
 
Till Gizmo från farmor & farfar och Julia
Gizmos favvomat
Fruktsallad
Julia & Gizmo
Alla vill hålla Gizmo så vi fick turas om
På kvällen var vi hemma hos oss...
 
 
GOD JUL
 

Snösulor

Publicerad 2014-12-23 23:33:04 i Allmänt,

Idag fick Gizmo nya skor plus snösulor så nu är vi redo för riktig vinter. När jag kom hem bakade vi friterade grisar och såklart även hästar, de blev verkligen supergoda, bild kommer senare. Julklapparna är inslagna så nu är det bara att sova så åker vi nog hela gänget till Gizmo när vi vaknar och firar jul med honom.
 
Mums med potatisprotein
 
 

Nu vänder det

Publicerad 2014-12-22 10:17:09 i Allmänt,

 Nu går det mot ljusare tider vilket numera betyder mycket när men är med häst. Men närmast är det många lediga dagar och då kan man vara i stallet när det är ljust, så härligt. Igår var jag ute tidigt och Gizmo och jag tog en skön tur i skogen. Idag är det Julias tur att vara hos Gizze då jag jobbar sista dagen på en vecka.
 
 
 
 
 

Jullov

Publicerad 2014-12-20 16:13:38 i Allmänt,

Barnen har slutat skolan och har lov och vi vuxna har också mycket ledigt framför oss. I förmiddags åkte både Julia och jag ut till bästa Gubbis och äntligen var ridbanan så pass mjuk att det blev lektion för Bea. Det gick bra och både Julia och Gizmo fick jobba ordentligt. Efteråt skrittade Julia av honom i den stora sommarhagen och han såg nöjd ut.
 
Otroligt fint ljus idag, vi älskar våran guld-kille!
 
 
Båda fick koncentrera sig
 
 
på slutet av lektionen kunde Gizmo länga sig ordentligt
 
Sommarhagen

Broddar på

Publicerad 2014-12-14 19:46:24 i Allmänt,

Nu har det blivit rena skridskobanan mellan stallet och hagen så imorse följde Patrik med och hjälpte till att få i alla broddar. Det var en månad sedan Gizmo skoddes och det kan vara lite knepigt att få i alla broddar. Vi tog en promenad efteråt, solen sken och det var nästan vindstilla. En vecka kvar till julledighet vilket är lika med extra mycket tid med Gizmo!
 
 

Snabbis

Publicerad 2014-12-12 23:08:46 i Allmänt,

Idag blev det en superkortis hos Gizmo, mellan jobbet och bio med familjen. det får vi ta igen i helgen. Nu skulle det faktiskt sitta fint med ridhus på vardagkvällarna även om ridbanan funkat nu när temperaturen håller sig på plussidan. 
Julia & Gizmo från i lördags

Önskelista

Publicerad 2014-12-12 10:29:15 i Allmänt,

Julen närmar sig och det är hög tid att handla julklappar. Julia har köpt en stor hink med hästgodis till Gizmo och det tror jag han uppskattar. Förutom en dressyrsadel har vi nu skaffat det mesta och jag försöker faktiskt tänka till innan jag köper något till Gizmo. För hans del spelar det nog ingen roll om det blir ett nytt täcke eller inte däremot kommer det bli någon slags "jullunch" med favoriten banan för hans del och kanske en promenad med oss.
Bara jag får något gottis så...
 

Bästa John Ricketts

Publicerad 2014-12-07 17:53:21 i Allmänt,

I går var Julia och jag tidigt i stallet, hon red och jag fixade i stalllet under tiden. Efter lunch åkte Patrik, Julia och jag till en clinic med John Ricketts som vår klubb MDRF ordnat. Han jobbar med hästkommunikation och denna gång visade han 3 hästar med olika problem att lösa. Jag har sett honom flera gånger tidigare och även fått följa inridningen av Irenes häst hemma hos John.
Varje gång lär man sig nya saker av att lyssna på John men det var först denna gång jag förstod vikten av att sluta en övning först när hästen är "soft". Så idag var jag ivrig att testa på Gizmo. jag tycker att han är ganska lyhörd och vi tränar en del med trygghetsträning och att han "är med mig".  Jag tänkte börja med att backa honom och upptäcker då att han vill inte. Rättare sagt jag har inte tränat på det utan varit nöjd med att han alltid står en bit bakom mig och stannar när jag stannnar men backa, nä det har vi visst missat.  
Gizmo & hagkompisen Desteny
 
 
 
Fina Dariim med matte Irene var med på clinic
 

Mörkt vare här

Publicerad 2014-12-03 18:50:35 i Allmänt,

Nu är det lite tungt med det kompakta mörkret men jag tycker att det gått bra hittills och om bara ett par veckor vänder det ju faktiskt. Är också så nöjd hur vi har fått till Gizmos träning. Jag är ute två vardagar, Julia två och Juliaskompis Sara en dag. Helgerna är vi ibland båda eller tar varsin dag. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela