mrgizmo.blogg.se

Bilder från Upplandsritten

Publicerad 2013-06-30 12:10:23 i Allmänt,

Igår var det alltså dags för Upplandsritten med strat i Rotbrunna utanför Enköping, Gizmos första Clear Round 5 mil och jag var jättenervös. Men allt gick så bra man kan önska sig. Perfekt väder, de underbaraste ridvägarna, duktiga groomar, rutinerat ridsällskap vilket gjorde allt så lätt, och sist men inte minst världens finaste häst!!!
 
En stunds väntan mellan första vet.besiktningen och starten
Nya sadeln. kommer sitta perfekt med lite smalare Gizmo ;-)
innan start
Bästa sällskapet Obelix; vacker som en dag
 
nervös matte
 
iväg på första slingan som var 3 mil, här på en gammal banvall med perfekt underlag
 
lite kylning och vätskepaus
 
Första slingan på 3 mil klar och mot vet.besiktning igen
Andra slingan som var 2 mil
Gizmo godkänd!!!
På väg hemåt mot välförtjänt vila
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Busridning

Publicerad 2013-06-27 07:55:22 i Allmänt,

Igår var vi 3 glada som red ut en sväng i skogen. När vi kom tillbaka visade Mia och Caroline lite trix på ridbanan bl.a.att gå sidvärtes över bommar, och vi avslutade med lite busigare ridning. Det gick ut på att ha en "lans" och två tunnor som vi turades om att ta och lägga tillbaka i ett så snabbt tempo som det gick att ha kontroll i kan man säga. Jätteskojigt och svårt!
Gizmos nya sadel hade kommit och vi provade den såklart, jätteskön. Fattas bara andra stigbyglar med korg.

// Maria

Insektsdags

Publicerad 2013-06-23 20:02:31 i Allmänt,

Vid lunch var vi ute hos Gizmo och Caroline och jag red ut en sväng, underbar sommarvärme med fläktande vindar. Däremot börjar insekterna bli ganska jobbiga för hästarna och de fick stå  inne en stund mitt på dagen.
Kalle fick också rida på Gizmo och det är så roligt att han gillar det så mycket!
 
//Maria
 
 
 
 
 

Midsommarafton

Publicerad 2013-06-21 20:10:14 i Allmänt,

Egentligen skulle vi varit i Dalarna men eftersom Gizmo ska vara med på sin första Clear Round nästa helg ville jag gärna hinna rida denna helg så vi valde att stanna hemma. Med dryga 20 grader på morgonen och strålande sol red Caroline och jag ut en sväng i skogen.
När vi kom tillbaka till stallet ville Kalle rida och efter det tog Julia Gizmo till den fina äventyrsbanan. Patrik kom förbi på cykel och vi fikade utanför stallet. Efter fikat duschade och tvättade vi Gizmo, tror han tyckte det var skönt och roligt att dricka direkt från slangen.
 
// Maria
 
 
 
fint midsommarväder
svalka sig med vatten efter ridturen
Julia och Gizmo
ingen match med prassliga band
Patrik framme hos Gizmo
vad gör människorna nu då undrar nog Gizmo
roligt att dricka vatten
Tobbe Larsons schampo med äppeldoft
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Publicerad 2013-06-20 12:19:23 i Allmänt,

Mia och jag gjorde en repris på söndagens galoppjobb. Obelix och Gizmo var duktiga och det blev 1.5 mil totalt. Gizmo mår som en prins men han är verkligen otroligt lättfödd. De andra 3 hästarna är så där alldeles lagom medans Gizmos midjemått har ökat rejält. Jag hoppas betet blir lite mindre längre fram i sommar och att fler långritter gör honom lite slankare ;-)!
 
//Maria
 
Julia och Gizmo i helgen
 

Avslutning

Publicerad 2013-06-17 21:00:00 i Allmänt,

Detta handlar inte om Gizmo men jag tycker det är värt att skriva om ändå. Varje år på ridskolan rider vi på ängen som avslutning och det gjorde vi självklart i år också. Jag hade en ponny som heter Kalle, alla ponnys känns små mot Gizmo och Tintin.
Här är några fina bilder av mästerfotografen mamma:
 
 
 
 
 
 
//Julia
 
 
 
 

Galopp, galopp

Publicerad 2013-06-16 20:41:46 i Allmänt,

Idag red vi bort till fina skogsvägar där man kan ligga och rulla i bra tempo där slingan är ca 2.5 km. Den tog vi 3 gånger med en kort nedpulsning mellan.
Både Obelix och Gizmo hade pulsmätare så vi kunde jämföra vilken puls de kom upp i men framförallt hur snabbt de pulsade ner.
Patrik har ju lite olika pulsmätare med tillbehör hemma för cykel så med lite tillägg från Mia så har jag nu en egen, superkul!
Har också handlat dels en sadelväska för reservboots och dels en för att ha dricka.

// Maria

Lördag

Publicerad 2013-06-16 10:59:53 i Allmänt,

Igår red både mamma och jag eftersom Gizmo måste hårdtränas inför distansen. Först red jag en stund på ridbanan och sen red mamma slalombacken.
 
//Julia
 
 
 
 
 
 

Lovisedal

Publicerad 2013-06-12 23:21:20 i Allmänt,

Julia är i Dalarna hos mormor och morfar tillsammans med en kompis. Kalle hade skolavslutning på morgonen så han och jag åkte till Gizmo på eftermiddagen. Mia och jag lastade Tintin och Gizmo och åkte till sandtaget i Lovisedal. Där är perfekt för att träna i långa sega backar. Hästarna var till en början lite trögstartade men efter ett par vändor blev det riktigt bra fart, oj vad skojigt de var. Som avslutning gick vi i djupare sand ner till lite vatten där vi efter en stund kunde trava igenom. Hästarna tyckte det var skönt att svalka sig och mer än nöjda rullade vi hem igen.
 
//Maria
 
Foto: Mia Lindgren

Favoriter

Publicerad 2013-06-10 15:51:53 i

Som andra gillar skor eller liknande tycker jag om biothaneprylar i fina färger!

// Maria

Oväder

Publicerad 2013-06-09 22:02:43 i Allmänt,

Planen idag var att åka till Lovisedal och klättra med hästarna i sandtaget. Men när vi var på väg till Gizmo från Vällingby tänkte vi nästan vända då det inte gick att köra fortare än 60 km/h ungefär på E4an för regnet vräkte ner. Väl framme hade hästarna precis fått komma in i stallet eftersom det verkade vara åska på gång. Men efter en liten stund klarnade det upp så pass att vi tog och red iväg rundan med den s.k. slalombacken som vi klättrade uppför 5 gånger. Sammantaget mycket nöjda att vi fick till ett träningspass mellan skurarna.
 
//Maria
 
 

Gizmodag

Publicerad 2013-06-08 18:26:21 i Allmänt,

Julia lånade Tintin, Obelix reds  av Mia, Gizmo och jag och vi tog oss en skogsrunda. En del trav och galopp blev det på små stigar. Mia är väldigt bra och ökar på svårighetsgraden lite i taget för oss lite ovana 08:or.
Provade även idag att hälla vatten över Gizmos hals, nu uppsatt som en träning inför hans första distansritt och han var hur cool som helst.
Fortsättning följer imorgon.....
 
//Maria
 
 
 
 
 

Nationaldagen

Publicerad 2013-06-07 08:53:47 i Allmänt,

Idag var det dags för klättring, 4 vändor blev det i den s.k. slalombacken med Mia och Tintin som sällskap. Härligt som vanligt och hästarna kändes också nöjda och glada. När vi släppt tillbaka  hästarna i hagen till de andra stod vi kvar.  Efter en liten stund kommer Tintin och Gizmo tillbaka till oss och vill bli klappade, det känns fint.
Slarvig med kamera, det får bli en Gizmobild igen från Caroline.
 
//Maria
 

Härlig träningsrunda

Publicerad 2013-06-05 09:29:36 i Allmänt,

Igår tisdag var Mia och jag och tränade längre galopper på fina vägar och det var fantastiskt roligt! På vägen dit och hem fick hästarna stundtals plöja fram i terrängen oh de var så duktiga.
Belöningen var att få komma tillbaka till kompisarna i den stora hagen igen.
Caroline har fotat hästarna i hagen och jag måste bara lägga in några av hennes bilder från helgen. Visst är dom fina!
 
//Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlov i hagen

Publicerad 2013-06-03 20:22:58 i Allmänt,

Fick denna bild av Caroline från idag som också får bli bakgrundsbild på jobbdatorn, jag älskar Gizmo!
 
//Maria
 

Högsommarvärme

Publicerad 2013-06-03 09:53:25 i Allmänt,

Igår söndag red Mia- Tintin och jag på Gizmo på en härlig skogsrunda, varmaste dagen hittills. Tintin var på sitt bästa humör och vi hade stundtals svårt att hänga med i hans trav och galopp, härligt! Kameran var inte med så det får bli ett par gamla bilder som Mia fotade för ett par veckor sedan. Har bestämt oss för att anmäla Gizmo till Upplandsritten den 29/6, en 5 mil Clear Round. Så nu behövs det dels lite längre träningsrundor och även några pass där man får upp pulsen ordentligt.
 
//Maria
 
 
 
 

1:a juni, sommaren är här på riktigt!

Publicerad 2013-06-01 19:50:07 i Allmänt,

Alla hästarna är tillbaka på Mälby sedan igår och idag åkte vi ut till Gizmo hela familjen. Mia lånade ut Tintin till Julia och jag red Gizmo. Det var första gången som bara Julia och jag red ut men det gick bra. Gizmo fick gå först och var stel som en sjöhäst i början men det blev bättre efter en stund. Efter uteritten red Julia på Gizmo och sist Kalle. Alla 4 hästar går nu tillsammans  i en ny fantastisk hage dygnet runt och har det hur bra som helst!
 
// Maria
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela