mrgizmo.blogg.se

Upplandsritten

Publicerad 2014-06-29 20:45:43 i Allmänt,

Gizmo och jag har startat vår första riktiga tävling. Hela familjen var med och vi var uppe med tuppen redan halv 4 i lördags morse. Jag var supernervös innan och det var väl mest för starten. Planen var att försöka ta det lugnt och hoppas att någon annan tänkte likadant. 
Det blev inte riktigt så utan det var bara att hänga på och Gizmo var väldigt taggad och studsade åt alla håll. De som var precis bakom fick rida om och jag blev sist i klungan. Efter en stund blev det lugnare och resten av första slingan som var 31 km hade jag sällskap med ett väldigt trevligt ekipage, Pyhl och Gunilla, precis vad Gizmo och jag behövde. Vi höll ett tempo som var helt under kontroll. 
Andra slingan red jag ensam och Gizmo gnäggade efter andra hästar och var inte alls framåt så det var tungt, det blev lugn trav och en del skritt. 
Vi blev godkända och fick mycket beröm av veterinärerna att han var välmusklad (och även hade en rund sommarmage) och jättefräsch vid upptravningen på slutbesiktningen. Nu är det bara hem och träna på en hel del saker till nästa gång. 
 
Innan start
Vi är båda sammanbitna
 
 
Min fd medryttarhäst Dariim var också med, finare än någonsin
Gizmo och Pyhl
Mot mål
 
Här har vi bokstavligt talat klivit över mållinjen, lite lättade båda två.

Ridvägar

Publicerad 2014-06-25 09:07:37 i Allmänt,

Igår var Gizmo och jag ute och tog oss längre ut på Ekerö. Vi hittade fina grusvägar alldeles lagom hårda efter regnet. Däremot tar det oftast stopp efter en bit då det är mycket bebyggelse här så det gäller att hitta längre sträckor utan att behöva vända. Det braiga är att man kan kolla hemma på GPSen vart vi varit och öka på efter hand som vi hittar.
 
Julia & Gizmo red lektion i söndags

Midsommar

Publicerad 2014-06-21 23:15:39 i Allmänt,

Midsommar firades i Enviken uppe i Dalarna hos mina föräldrar. Vi stannade till lunch idag så vi skulle hinna hem  till Gizmo. Han har blivit riktigt rund att gå ute dygnet runt så vi fick hjälpas åt att spänna första hålet i sadelgjorden när Julia skulle rida.
Kyliga vindar och 15 grader i vattnet
Gamla fina pensionatet 
 
Hur mycket lupiner som helst att plocka
Betydligt varmare, 25 grader
 
Marängtårta
 

Norrlandsbilder

Publicerad 2014-06-21 22:21:44 i Allmänt,

Vi var ju som sagt uppe och firade Patriks mamma förra helgen och hon hade sin fest i sin gamla skola i Skröven strax norr om polcirkeln och Julia tog några bilder.
Kalle på trappen till den gamla skolan
 
 
 

Lyx

Publicerad 2014-06-19 08:27:45 i Allmänt,

Efter över ett år är det lika fantastiskt att vi har en egen häst. Allt annat i livet man skaffar sig tar det inte speciellt länge innan man vant sig och har svårt att uppskatta men med Gizmo blir det nästan tvärtom. Ju mer jag lär känna honom desto mer tycker jag om honom och det känns lika roligt varje gång att åka dit. 
Igår var jag ute 2 timmar och har nu börjat hitta riktigt fina vägar men det är ett äventyr varje gång. Hagar på båda sidorna med nyfikna hästar, korsa stor väg, joggare, cyklister, rådjur, en räv och möte med crossmotorcyklar var det vi mötte igår. Bra träning!
 
 
 
 

Tillbaka

Publicerad 2014-06-17 09:02:43 i Allmänt,

Igår kväll kom Patrik och jag tillbaka från en kort semester i Norrland och firande av Patriks mamma som fyllt 70 år. Barnen är kvar där uppe till torsdagkväll men när vi åkte från Arlanda kunde vi inte hålla oss från att svänga förbi Gizmo och se att han hade det bra. 
 
 

Lektion

Publicerad 2014-06-08 16:00:38 i Allmänt,

Idag var det Julias tur att rida och det var dags för lektion för Beatrice. Dom fick jobba ordentligt och Gizmo går jättefint bara han får energin bakifrån och framåt. 
 
 
 
 

Vi njuter

Publicerad 2014-06-07 23:11:35 i Allmänt,

Gizmo och jag red iväg för att rida i sandtaget där vi var i för 2 dagar sedan. Det är helt fantastiskt med hur mycket backar som helst att klättra i. Efteråt var Julia ute en sväng runt hagarna. 
 
En finfin backe som vi precis klättrat i
En del av sandtaget
Julia & Gizmo
Busshållplatsen precis vid stallet
Tack för idag bästa Gizmo
Tillbaka till kompisarna och gräset
 

Nationaldagen

Publicerad 2014-06-07 20:24:34 i Allmänt,

Jag var ute hos Gizze på förmiddagen och red en sväng. Han verkar trivas så bra och känns nöjd med allt man gör. Efter lunch åkte vi in till Gärdet och hade pic-nic och tittade på Natinaldagsgaloppen. Det var 2 lopp med araber.
 
 
 

Önskelista

Publicerad 2014-06-04 22:23:31 i Allmänt,

När vi nu är med häst har jag en slags önskelista i mobilen som ständigt uppdateras med saker som har med Gizmo att göra.  Tycker vi har det mesta och försöker att handla bra saker och inte massa "skrot" men det finns alltid några saker som "saknas".
 
 
Lista:
tunnare säkerhetsväst
tights från Nike
elektrodbälte till sensorn
packväskor
 

Långhelg

Publicerad 2014-06-01 20:56:00 i Allmänt,

Vi har hunnit med mycket under långhelgen. Julia har ridit lektion för Beatrice och det såg stundtals jättefint ut. Vi har löshoppat Gizmo. Vi har hjälpt till att fixa till staketen till sommarhagarna. Och idag var jag ute själv med Gizmo i ca 2 timmar och det kändes superbra, nu känns det som han börjar känna sig mer hemma här.
 
Julia & Gizmo
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela