mrgizmo.blogg.se

Halloween

Publicerad 2015-10-31 14:52:34 i Allmänt,

Gizmo och jag var ute på en skön tur i skogen men det kändes som vi var omringade av jägare, det sköts som bara den även om vi inte träffade på  några. Så det blev lite kortare runda än det var tänkt från början. 
 

Buuuuuuhh!

Publicerad 2015-10-30 08:23:54 i Allmänt,

Två dagars "höstlovande" med Kalle men idag blir det jobb. Planerar en skön långritt i helgen. Julia är nöjd med nya sadeln och jag är så nöjd med våra träningar med John. Gizmo är med mig på ett helt annat sätt och känns så fin. 
Bus eller godis Gizze
 
Han verkligen älskar banan
I morse utanför jobbet

John-träning med lastning

Publicerad 2015-10-27 19:38:45 i Allmänt,

Som hemläxa till dagens träning var att "desensitize" Gizmo d.v.s. att få honom att reagera mindre på saker som är runt hans bakben. Vi har backat över bommar och haft allt möjligt att röra honom med runt ben och rumpa. 
Idag fick jag lära mig ledövningar för att verkligen få honom med mig åt alla håll. Vi tränade också på att ha kontroll på hans rörelser vid lastning och det gich jättebra.  De ser så busenkelt ut när John gör men när det är min tur att prova märker man direkt hur mycket det är att tänka på samtidigt så det nästan låser sig. 
Kul var det och nu finns massor av bra övningar att träna på att själv få till det.
 
 
 
Nu gick det att backa ut ett steg i taget, så häftigt

Sadelutprovning

Publicerad 2015-10-25 20:59:07 i Allmänt,

Äntligen var det dags för utprovning av dressyrsadel till Julia. Johanna hade med sig ett helt gäng sadlar som skulle kunna passa och hon provade alla en runda först. Av dessa valde hon ut 3 som såg ut att ligga bäst på. Sedan gick vi in i ridhuset och och Julia fick provrida alla 3 ordentligt. Den första rörde sig Gizmo fantastiskt i men Julia satt inte alls bra så den gick bort. Den andra gillade Julia bäst, Gizmo rörde sig fint men Johanna tyckte att det tryckte aningen för mycket. Den tredje satt Julia också bra i även om hon inte tyckte den var lika skön som den andra. Gizmo rörde sig fint även i den och den satt bra på honom, därför blev det den vi valde till slut. Vi köpte även en ny sadelgjord som fördelar trycket på en större yta. 
Det känns bra, det var väl inte Julias drömsadel men det viktiga var att sadeln passar Gizmo, hon sitter bra och det känns underbart att se skillnaden när han rör sig. 
 
 
 
Lite suddiga ridhusbilder
 
 
 

Sällskap igen

Publicerad 2015-10-24 22:48:31 i Allmänt,

Idag fick vi sällis igen av arabkompisen Bvlgari och Annika. En perfekt dag i skogen blev det och jag tror även Gizmo trivdes med trevligt sällskap.
 

Träning

Publicerad 2015-10-22 22:12:04 i Allmänt,

Då var det dags för den efterlängtade träningen med John Ricketts och både Patrik och Julia var med ut till stallet. Fokus blev på bakben/ bakhovarna och Gizmo försökte verkligen göra som John sa mer och mer trots att han inte var helt säker på att det var OK så accepterade han John´s övningar. Jag är så impomerad av John och hur han har en så perfekt timing hela tiden, på tisdag är det dags för nästa träning och vi har lite läxa till dess.
 
 
 
 

Längtar ut

Publicerad 2015-10-22 12:02:05 i Allmänt,

Sitter på jobbet och längtar ut till bästa fuxkillen, idag blir det träning, spännade!
Tidigare i veckan

Frisering

Publicerad 2015-10-21 08:16:31 i Allmänt,

I går kom duktiga Lisa Göthlander och klipppte Gizmo, samma "frisyr" som förra året. Han är egentligen ganska kittlig under magen men med hans favoritslicksten så stod han som en staty och de gick jättesnabbt. Alla andra hästar verkade uppskatta kvällsunderhållningen. Kan verkligen rekommendera Lisa, hon är lugn, nogrann och har bra maskiner.
 
Bvlgari var väldigt intresserad, speciellt av slickstenen
Listos tur
Nyfriserad
 
 

Bra hästhelg

Publicerad 2015-10-18 17:18:32 i Allmänt,

I går lördag var jag först med Gizmo i ridhuset och tränade med presenning och pilatesboll. Mia och hennes coola quarter Annie kom in i ridhuset och höll oss sällskap. När jag nästan var färdig kom Annika med araben Bvlgari och vi fick äntligen till en uteritt tillsammans.  Supermysigt med sällskap och jag hoppas vi kan göra det snart igen.

Idag var både Julia och jag ute och vi började med att löshoppa Gizmo.  Det är väl inte hans favotitgrej men det känns som att det är bra med omväxling.

Han blir så otroligt rädd när något kommer mot hans bakben när han inte ser vad det är och vi tränade lite på det. Jag har skaffat ett lass med ”bollhavsbollar” som vi hällde ut, fler och fler mellan 4 bommar. Det gick faktiskt bra och han var jätteduktig. Sist skrittade jag ut en sväng i det fina vädret.

I veckan kommer John för träning och nästa helg kommer sadelutprovaren till oss, spännade!

Julia fotade ett lass med fina bilder som kommer här.

Fina Bvlgari som sällskap på gårdagens tur i dimman
 
Gizmo i ridhuset efter löshoppning
Det blev ett otroligt ljus i ridhuset när solen lös in
Så här härligt var det ute idag
 
 
 
 
Fina färger i skogen

 

Massage

Publicerad 2015-10-14 08:32:39 i Allmänt,

Igår var det premiär för Gizmo att få massage. På hästön Ekerö finns  allt nära som rör hästar och den här tjejen bor i princip granne med stallet. Vi tycker att Gizmo fått tillbaka lite av obehaget vid sadling och jag ville utesluta attt det inte är gamla regnskållebakterier som gör honom öm i huden. 
Gizmo såg ut att trivas och hon hittade inget speciellt, lite stel och lite öm på vissa ställen. Nu återstår att kolla upp sadlarna och äntligen har vi bokat dag när sadelutprovare Johanna kommer, det ska bli jättespännande.
Matte älskar att pyssla med bästa gubbisen

Lite senare än vanligt

Publicerad 2015-10-12 19:54:53 i Allmänt,

En himla bra grej med mitt jobb är att jag kan styra mina arbetstider rätt mycket. Jag brukar börja tidigt så att det går att komma iväg till stallet innan rusning. Idag blev det en halvtimme senare än vanligt och det är stor skillnad på trafiken, betydligt segare. 
Därför var Gizmo inne när jag kom och jag lät honom äta upp sitt hö innan vi gick in i ridhuset. Han har blivit väldigt lurvig på bara några dagar så det får bli frisering om ett par veckor.
 
Så här sugen är man när matte kommer med potaissoppa.....
....skynda dig att öppna!

Skön ridtur

Publicerad 2015-10-10 16:58:02 i Allmänt,

Gizmo och jag var ute ett par timmar och han kändes jättefin och pigg. 
 
 
Finfina ridvägar
 

Helgen börjar

Publicerad 2015-10-09 18:07:57 i Allmänt,

Precis hemma från jobbet, fredag och Julias kompis Sara är hos Gizmo och vi har familjens hästfria dag. Även att vi har full-service i stallet vlll jag att någon tittar till och pysslar om Gizmo varje dag och kan känna mig stressad om det blir någon dag när ingen åker ut. Som igår, då var det en sådan dag när jag träffade några kompisar på stan efter jobbet och Julia behövde plugga. 
Men imorgon är det min tur och jag kan knappt vänta!
 
Te efter jobbet

Sällskap i stallet

Publicerad 2015-10-04 20:13:55 i Allmänt,

I går följde Patrik med till stallet och hjälpte mig att schamponera Gizmo. Han har visat lite obehag när vi ska sadla igen och vi tycker att han känns lite "stel" i ridningen i traven. Jag tror att han har lite kvar/ nya regnskållor uppe på ryggen och vi får vara väldigt noga att kolla igenom honom varje dag. Så det blev tvätt med klorhexidinschampo följt av en promenad för att torka. VI träffade  Rosenhills grisar som i somras var superläskiga för en fux ,men nu var Gizmo mest nyfiken. Även ett gäng med får gick vi förbi utan att han blinkade.
Tillbaka till stallet var vi i ridhuset och tränade med den vita presenningen och då var också bra att vara två. Idag var Julia och hennes kompis Fanny  ute  i stallet och red barbacka med repgrimma vilket hade gått jättebra. 
 
Mellis
 
Grisarna på Cafe´Rosenhill
Spännande....
...och intressant med grisar
 
 
Mysigt att husse kommer och hälsar på
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela